Puma

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Puma

Post autor: Morri »

Puma trafiła do nas na sterylizację. Od samego początku zadziwiała swoją ufnością wobec człowieka - całe łapanie polegało na kucnięciu, by koteczka mogła wejść na kolana :shock: :cool:

Jest bardzo drobnej budowy - ma ok. 8-9 miesięcy i waży zaledwie ok. 2 kg. Wygląda na zadbaną - futerko ma błyszczące, choć jest chudziutka, a jej uszy były koszmarnie brudne. Na razie nic nie wskazuje na to, by cokolwiek jej dolegało - dochodzi do siebie po sterylizacji. Cięcie jest dość duże, bo kicia już zdążyła niestety zajść w ciążę :(

Kocha wszystkich ludzi - rozmrukuje się na widok nawet tych, których widzi po raz pierwszy. Uwielbia być głaskana dosłownie wszędzie, zaprzyjaźniła się ze szczotką i furminatorem, bez problemu można jej było wyczyścić uszyska, obejrzeć ząbki :good:

Jej ulubione miejsce - to ludzkie kolana :) Trudno uwierzyć, że to wolno żyjący kot :hm:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej zdjęć Pumy tutaj
Ostatnio zmieniony 02 sie 2014, 8:56 przez Morri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

piękna :)
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Kto Jej tak ciachnął paskudnie uszko?? :evil:
Nagana!

Kociak cudny. :serce:
I ten żółty kubraczek w kolorze oczu ;)
Zakochałam się :)
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Piękna :)
I kubraczek bardzo twarzowy ;)
Awatar użytkownika
Morri

Prawdziwa dama wie, w czym jej najbardziej do twarzy :diabel:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Pięknotka :serce:
Sara
Awatar użytkownika
Morri

Pazurki obcięte i wyczyszczone z ulicznego brudu, uszy doczyszczone :roll: Jest megacierpliwa i łagodna. Gdy znajdzie się na kolanach, wtula się w człowieka i zasypia :love: Tylko innych kotów się boi :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

przepiękna czarnulka, a z innymi kotkami pewnie się oswoi :)
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Pumę podsumowuje zasadniczo określenie: nakolankowość totalna. Kiedy siadam do kompa, biorę ją na kolana, a ona leży na nich caluteńki czas. Nie muszę się nawet martwić, czy jej wygodnie - sama się dopasowuje :shock: takiego kota, to ja jeszcze nie miałam :love: akceptuje bez wyjątku wszystkich ludzi - do każdego mruczy, o każdego się ociera, każdemu daje się wziąć na ręce, wymiziać i wycałować :) Z kotami też lepiej - już się ośmieliła :) Jedynie na Drucika ciągle warczy, ale to już chyba norma, że koty tak na niego reagują :(

Puma pozwala ze sobą zrobić absolutnie wszystko - czyścić uszy, zęby, majstrować przy pazurkach, mierzyć temperaturę - zaufanie totalne.

Jest fantastyczna :love: :love: :love:
Awatar użytkownika
smellxoxo

Post autor: smellxoxo »

Ślicznotka.
Awatar użytkownika
Asia_B

Morri pisze:Pumę podsumowuje zasadniczo określenie: nakolankowość totalna. Kiedy siadam do kompa, biorę ją na kolana, a ona leży na nich caluteńki czas. Nie muszę się nawet martwić, czy jej wygodnie - sama się dopasowuje :shock: takiego kota, to ja jeszcze nie miałam :love: akceptuje bez wyjątku wszystkich ludzi - do każdego mruczy, o każdego się ociera, każdemu daje się wziąć na ręce, wymiziać i wycałować :) Z kotami też lepiej - już się ośmieliła :) Jedynie na Drucika ciągle warczy, ale to już chyba norma, że koty tak na niego reagują :(

Puma pozwala ze sobą zrobić absolutnie wszystko - czyścić uszy, zęby, majstrować przy pazurkach, mierzyć temperaturę - zaufanie totalne.

Jest fantastyczna :love: :love: :love:
To wspaniałe usposobienie ma wypisane na pyszczku :)
Długo się Nią pewnie Kasiu nie nacieszysz ;)
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
Morri

Taka jestem słodka :love:
Obrazek

A tak się domagam mizianek :)
Obrazek

I jeszcze tak:
Obrazek

Podobno często zapominam schować język :oops:
Obrazek

Ale i tak jestem najpiękniejsza ::
Obrazek

...ubrana...
Obrazek

...i na golasa ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

ale ona jest piękna :serce:
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Cudna! :D
Awatar użytkownika
Asia_B

Ja nie mogę wyjść z podziwu nad urokiem Jej oczu :jebanewalentynki:
Mała ewidentnie świadoma jest swojej urody :) widać po tym jak pozuje do zdjęć :)
Do zobaczenia Aniele
ODPOWIEDZ