Ksenia
Moderatorzy: crestwood, Migotka
-
Bardzo tęskni za człowiekiem tak na 100%. Jak dziś się kręciłam z jednego pomieszczenia do drugiego gdzie jest Ksenia - zawsze mnie witała czekając przy drzwiach, ruszając kawałkiem ogonka jak radosny piesek. Zawsze miziasta i czekająca na zainteresowanie i głaski. To kochany kot, było to oczywiste by każdorazowo Ją przytulić i pogadać.
https://www.youtube.com/watch?v=R1v6D7Pibx4
i jak wytłumaczyć kotu, że nie ma nikogo, kto by go chciał...?
i jak wytłumaczyć kotu, że nie ma nikogo, kto by go chciał...?
nie mogę, Kot na mnie leży.
- kotekmamrotek
kochamJąkochamJąkochamJąkochamJąkochamJąkochamJąkochamJąkochamJąkochamJą
kochamJąkochamJąkochamJą~*
*to ma być znak nieskończoności
kochamJąkochamJąkochamJą~*
*to ma być znak nieskończoności
- kotekmamrotek
...my się nią zachwycamy, a nikt nie chce dać jej szansy
Ludzie! Nie patrzcie na kota jak na ładny dodatek do domu, mebli, ubrań, fryzury... W kocie najważniejszy jest charakter i serce, miłość do człowieka, zainteresowanie nim, otwarcie się, chęć poświęcania mu swojego czasu... Co Wam po futrze choćby najpiękniejszym, jeśli ono będzie traktować Was tylko jak podajnik karmy, zajmując się cały dzień swoimi sprawami i nie znajdując chwili, żeby podejść, położyć Wam łebek na kolanach i pomruczeć? Co Wam po najpiękniejszej nawet parze oczu, jeśli widnieć w nich będzie tylko obojętność?..
...Ksenia ma jedno oczko, ale błyszczą w nim miłość i oddanie. Ma kikucik ogonka, ale nawet nim potrafi wyrazić więcej radości z obecności człowieka, niż inne koty całym ciałem. A wirus FIV, który może nigdy się nie objawić, jest milion razy mniej groźny od wirusa obojętności...

Ludzie! Nie patrzcie na kota jak na ładny dodatek do domu, mebli, ubrań, fryzury... W kocie najważniejszy jest charakter i serce, miłość do człowieka, zainteresowanie nim, otwarcie się, chęć poświęcania mu swojego czasu... Co Wam po futrze choćby najpiękniejszym, jeśli ono będzie traktować Was tylko jak podajnik karmy, zajmując się cały dzień swoimi sprawami i nie znajdując chwili, żeby podejść, położyć Wam łebek na kolanach i pomruczeć? Co Wam po najpiękniejszej nawet parze oczu, jeśli widnieć w nich będzie tylko obojętność?..
...Ksenia ma jedno oczko, ale błyszczą w nim miłość i oddanie. Ma kikucik ogonka, ale nawet nim potrafi wyrazić więcej radości z obecności człowieka, niż inne koty całym ciałem. A wirus FIV, który może nigdy się nie objawić, jest milion razy mniej groźny od wirusa obojętności...
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Serce pęka jak się to wszystko czyta. Jest to kot, któremu najbardziej kibicuję i za którego najmocniej trzymam kciuki. Niestety ze względu na dwa własne futra w domu nic więcej zrobić nie mogę 

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Oscar Wilde
dokładnieNika pisze:Mi się w piątek wtulała pod pachę. Głaskania nie było końca. Ksenia to kot, który będzie chodził z tobą krok w krok. Pójdziesz do kuchni ona za tobą, w nadziei że przerwiesz to co robisz i choć na chwilę pogłaszczesz po główce lub poklepiesz po pupce. Motor cały czas włączony
.

https://www.youtube.com/watch?v=k59lBqlTzCY
https://www.youtube.com/watch?v=C1ioD2Co9Wk