Tova

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

WiKinga

Tova

Post autor: WiKinga »

Przedstawiamy naszego nowego tymczaska, a właściwie śliczną małą tymczaskę, która na imię dostała Tova. Mała ma około roku i jest jedną z kotek posterylkowych. Od początku jednak starała się pokazać, że powrót na dwór nie jest wcale jej drogą. I dla pewności zaczęła smarkać. I tak oto została.
Pobyt u nas na dt zaczęła bardzo pozytywnie, kotki były nastawione raczej pokojowo. Pod wpływem nowych wrażeń zwinęła się na razie w transporterze, ale głaskanie, mruczenie i zwiedzenie ogólne mieszkania już za nami. Będziemy się teraz doleczać, ale zachwycać się i ustawiać w kolejce po Małą już można !

A oto ona :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej tutaj :) -> https://picasaweb.google.com/110103969880165520044/Tova
Ostatnio zmieniony 12 paź 2014, 14:16 przez WiKinga, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

dziecko weszło do klatki dobrowolnie ::
Obrazek
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Śliczności, trzymamy kciuki,łapki i pazurki za szybkie adoptowanko :ok:
jak Natalia jest w pobliżu to pójdzie szybko :serce:
Sara
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

marinella pisze:dziecko weszło do klatki dobrowolnie ::
A już myślałam, że stosujesz teraz takie metody wychowawcze ;)

A Tova - piękna :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

PIKNE :: :: :: obie :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

kikin pisze:PIKNE :: :: :: obie :D
przydałaby się taka klatka co :twisted: :twisted: :twisted:
Kat mnie zainspirowała :wink: :spadam:
Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

:diabel: :diabel: na tymczsie było by gdzie trzymać nasze Anioły :diabel: :diabel:
WiKinga

Pierwsza noc minęła poprawnie, wszystkie podstawowe dobre wskaźniki odhaczone (siusiu, kupka, opróżniona do czysta miseczka z jedzeniem z mixem leków). Mała jest nadal dosyć przestraszona. Wczoraj wzięłam ją sposobem, owinęłam w koc i ulokowałam na kolanach. Po jakimś czasie trzęsienia się okazało się, że to świetny pomysł. Od tej pory trudno nazwać ją kotem domowym, bo jakimkolwiek przemieszczaniem się po domu nie jest zainteresowana. Ma swój kocyk, całkowicie uwielbiany i tylko w jego towarzystwie może przebywać na kolanach/w towarzystwie. Wtedy się zupełnie rozluźnia, pręży i mruczy mimo kataru. Myślę, że z postępem kuracji będzie też bardziej żywotna i śmielsza. Na razie mamy dobre prognozy :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

tak trzymać :)
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Kciuki :ok:
WiKinga

Halo, halo ! :) Pragniemy się przypomnieć.

Obrazek

Tova ma się coraz lepiej. Z końcem tygodnia skończyły się antybiotyki. Mała czuje się dobrze, ma apetyt, lata po mieszkaniu (głównie nocą) tyle, że wesoło posmarkuje biegnąc na karmienie i rzęzi nadal tak, że biegnąć przez korytarz oznajmia hucznie swoje przybycie niczym nasza rezydentka dzwoneczkiem przy obroży. (Za co na nasz użytek chcąc nie chcąc została Ulą Smarkulą)
Dzisiaj zaliczyła dzielnie wizytę u weterynarza na kontrolę. Niewzruszona ze spokojem mrucząc zniosła 3 zastrzyki w pupę i dostała czipa.

Obrazek

Bardzo miziasta koteczka, ale ma swoje fanaberie - nie lubi być na rękach, miziać tez się chętnie daje, ale nie na kolanach, raczej woli się prężyć obok, na kanapie.

Nowe zdjęcia do podziwiana też tu -> https://plus.google.com/photos/11010396 ... banner=pwa
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Ślicznotka :serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Morri pisze:Ślicznotka :serce:
zgadzam się, jest piękna, szczególnie mnie wyraz jej pysia urzeka
WiKinga

Halo, halo ! :)

Dawno panienka Tova nie była na językach. Przypominam więc jaka to jest przytulaśna i miziasta koteczka. Ponieważ minęło trochę czasu od ostatnich wieści należy zauważyć i wspomnieć, że bardzo się oswoiła od tego czasu. Coraz bardziej staje się kotem prawdziwie domowym, a nie takim, który znalazł się w domu przypadkiem. Zamiast bezpiecznie siedzieć w jednym miejscu biega po całym mieszkaniu. Zamiast uciekać za kanapę sama przychodzi do pokoju, w którym siedzimy i chętnie wyleguje się przy nas na łóżku. Także zaskarbiła sobie ludzkie uwielbienie.
Jedynymi niezadowolonymi ze zmian Tovy są pozostałe dwie kotki. Nasza mała bowiem bardzo się rozkokosiła i o ile dla nas jest przemiła, tak kotom nie daje się lubić, raczej je gania, paca łapą. Zasiała postrach. No cóż..nie można mieć wszystkiego ;)

Już niedługo nowe zdjęcia
WiKinga

Tova przyłapana na lenistwie w naszym łóżku ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i więcej nowych zdjęć piękności tu -> https://plus.google.com/photos/11010396 ... banner=pwa
ODPOWIEDZ