Barton

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
moorland

Barton

Post autor: moorland »

Barton przybył do Fundacji wczoraj, wprost z ulicy Hetmańskiej. Mieszkaniec jednego z bloków usłyszał koci płacz pod samochodami i postanowił odszukać kocie dziecię. Znalazło się pod jednym z aut, strasznie przestraszone, aczkolwiek, na szczęście, całe i zdrowe. W okolicy nie było ani śladu jego kociej mamy lub rodzeństwa. Maluch został dziś przetransportowany do weterynarza, gdzie dostał kropelkę na pchełki i odrobaczenie. Jego stan ogólny jest bardzo dobry. Został oceniony na około 2 miesiące.

Na razie o charakterze Bartona nie można za dużo powiedzieć, jak każde kocie, jest oczywiście wesoły, energiczny i skory do zabawy. ładnie również potrafi skorzystać z kuwetki.

Obrazek

Obrazek

Barton na picasie :arrow: https://plus.google.com/photos/11010396 ... 9560573553
Ostatnio zmieniony 02 paź 2014, 8:37 przez moorland, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

zakochałam się w pierwszym zdjęciu :love: :love: :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

kikin pisze:zakochałam się w pierwszym zdjęciu
Myślę ze nie tylko ty :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

taka mini wersja Radzia ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Ale paszczak. ::
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:love: :love: :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
adrianna.nowak

Post autor: adrianna.nowak »

Powoli wychodzi jaki charakterek ma młody;>
Na dniach damy znać jak nam się relacja w domu rozwinęła!
Póki co do ludzi boski, do zwierząt przerażony diabełek....

A z kwestii zdrowotnych to wszystko gra ale czekamy na kupę bo od doby (czyli odkąd u nas jest) brak.
2012 - Czesia, Miętka, Rudy, Cykoria, Mela i Kredka [*]
2013 - Leoś, Beza
2014 - Barton
2014/2015 - Tito
felinity

Post autor: felinity »

jaki mały zgredek :)
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

to może już by było dobrze trochę parafiny podać, bo przecież jest po odrobaczeniu, koniecznie musi jak najszybciej wydalić te zdechłe robale
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

kikin pisze:zakochałam się w pierwszym zdjęciu :love: :love: :love:
ja bym nie chciała zobaczyć tego pychola ciemną nocą :shock:
:lol:
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
smellxoxo

Post autor: smellxoxo »

nietoperek <3
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

Moja mama dzisiaj z dobre 3 minuty się śmiała jak jej pokazałam to pierwsze zdjęcie maluszka ::
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Byliśmy wczoraj w odwiedzinach w domku stałym Kitty teraz Baby i opowiadała o nim, nazwała go "wampirek" i od razu wiedziałam o jakiego kota chodzi :: :twisted:
Awatar użytkownika
adrianna.nowak

No to czas na obszerniejszą relacje w sprawie Bartona! :wink:
Niektórzy już wiedzą,że młody miał kilka wpadek z podsikiwaniem a dokładniej z zalaniem takich miejsc jak np. kanapa, posłanie itp. Od kilku dni nie daje mu możliwości pokazać czy robi to nadal bo pilnuje go na każdym kroku i sporo czasu spędza zamknięty w łazience.
Z milszych informacji to wiemy już też więcej na temat jego charakteru.... dotarł się z rezydentami! Zarówno z kotami jak i Kiką (psem) . Jest meeeeega towarzyski, załącza traktor przy każdym wzięciu go na ręce. Pokazał też ostatnio,że lubi wodę a dokładniej kąpiele! :P
Z kwestii zdrowotnych to już wszystko gra, kupy są więc jest git! Tylko oczy mu dość często ropieją (delikatnie) ale w środę mamy być na pierwszym szczepieniu więc się dowiemy czy taki jego urok czy z czymś jest to związane :?

Postaramy się podesłać kilka zdjęć i może filmik jak wygląda jego relacja z Kiką!
2013 - Leoś, Beza
2014 - Barton
2014/2015 - Tito
Awatar użytkownika
adrianna.nowak

Ugh widzę,że wpis nie wskoczył!
W środę w zeszłym tygodniu byliśmy na pierwszym szczepieniu i mamy już to za sobą ;)
Dodatkowo młody miał robione usg brzuszka bo szukaliśmy przyczyny jego sikania od czasu do czasu poza kuwetą ale w efekcie dostaliśmy na 7dni jakieś tabletki ziołowe relakcujące i przynoszą one efekty bo od tej wizyty ani razu nie zastaliśmy siuśków nie w tym miejscu w którym powinniśmy!

Jest nam smutno bo nikt nie pyta o Bartona, i zresztą sami zobaczycie przy następnej serii zdjęć jak patrzy w okno w poszukiwaniu swojego domku :(
2013 - Leoś, Beza
2014 - Barton
2014/2015 - Tito
ODPOWIEDZ