Goplanka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
monka

Goplanka

Post autor: monka »

Goplanka urodziła się i miała zapewniony wikt dzięki dobrym duszom przy zakładach Goplany (stąd imię). Niestety do czasu, aż przyuważyło ją kierownictwo, któremu obecność kota bardzo się nie spodobała i postanowili się jej "pozbyć" - w jaki sposób, można się tylko domyślać. Zaalarmowani pracownicy skontaktowali się z nami, i Goplanka trafiła do nas początkowo na sterylizację, ale okazało się bardzo proludzkim kotem - zadziwiające, biorąc pod uwagę, że nigdy nie była kotem domowym. Jest jeszcze trochę płochliwa i nie przepada za innymi kotami, ale już widać, że ma zadatki na wielkiego miziaka. Nadaje się do domu wychodzącego.

Obrazek

Obrazek

Goplance udało się również zrobić filmiki:

Goplanka na filmiku 1
Goplanka na drugim filmiku

Goplanka na picasie :arrow: https://picasaweb.google.com/1101039698 ... Yskawiczne
Goplanka na youtube :arrow: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... uTtZDgQc7I
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 19:50 przez monka, łącznie zmieniany 1 raz.
filo

Post autor: filo »

Goplanka jest gaduła. Zaczepiała mnie głosowo i chwilę sobie pogadałyśmy :cool:
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Przepadłam :love: kolejna kocia czarność mnie zauroczyła :serce:
Awatar użytkownika
monka

filo pisze:Goplanka jest gaduła. Zaczepiała mnie głosowo i chwilę sobie pogadałyśmy :cool:

Tak, ona lubi sobie pomiauczeć, ewentualnie pobuczeć na inne koty, jeśli są w pobliżu. Ale nie jest bardzo głośna, jak to niektóre koty mają w zwyczaju być namolne z miauczeniem (Elza :patyk: :diabel: )
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

już jest następca Elzy - Piegus:))))
Awatar użytkownika
monka

Obie pannice ostatnio zostały obfotografowane :) Oto rezultaty sesji:

Arnika:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Goplanka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
felinity

Post autor: felinity »

Brawa dla master fotografów :)
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Jakie piękne! :)
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Cudeńka :serce: :serce: :serce: i ta przepiękna czarność Goplanki :love: :love: :love:
Awatar użytkownika
monka

Arnika dogaduje się z innymi kotami, a konkretnie dogadała się z Goplanką i obie już mogą być wypuszczone z klatek podczas dyżuru. Tylko, że Goplanka mniej za innymi kotami przepada, a być może na Arnikę tak reaguje, bo czasem na nią syknie i zaczyna gryźć, bo Arnika jest bardzo uległym kotem, a objawia się to tym, że się kładzie kiedy Goplanka do niej podchodzi i często od razu się chowa do najbliższej dziury (drapak, transporter). Dzisiaj jednak Goplanka się do niej łasiła, więc nie jest najgorzej.
Ogólnie ona jest przekochana, spokojna, nie widzę, żeby miały być z nią jakiekolwiek problemy, ale nie powinna być w domu z dominującym kotem, bo widać, że ją to stresuje - oprócz chowania się, gubi też sierść ze stresu od razu.
Może w najbliższym czasie nakręcę im filmik, jak ich relacja wygląda :)
Goplanka mogłaby być z innym kotem też, ale musiałyby się dotrzeć. Na ten przykład z jedną posterylkową uwielbia się bawić - zaczepia ją wkładając łapy do jej klatki. Ale na nowe koty reaguje buczeniem, choć podchodz do nich zainteresowana co nowego przybyło.
Awatar użytkownika
monka

I na deser FILMIK
Ćwierkanie w tle to Goplanka.
Byłam w szoku w jakiej zgodzie dzisiaj były wszystkie wypuszczone tj Tymon (ale to akurat wiadomo, on uwielbia wszystkie koty), Arnika (może dlatego, że dostała ulubione mokre) i Goplanka, która polubiła Tymona, co widać na filmiku :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:love: :love: :love:

co za gadua ::
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

ale super filmiki!
juz nie mogę się doczekać piątku, co by całe stadko na żywo zobaczyć:)
Awatar użytkownika
monka

Goplance bardzo odpowiada, że szpitalik się opróżnił tymczasowo z kotów. Widać, że czuje się lepiej. Nie lubi mieć konkurencji.
Dzisiaj chyba postanowiła, że mi nie zejdzie z kolan :) Zawsze miała zadatki na ogromnego miziaka, ale dzisiaj przeszła samą siebie, mam na to dowód w postaci FILMIKU

:D
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

CUDOWNA :love: i miziak ::
ODPOWIEDZ