maluchy z Jasielskiej

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
come-here

maluchy z Jasielskiej

Post autor: come-here »

Trójka tych oto przeuroczych maluszków wyszła z europalet w momencie kiedy pakowaliśmy już ich mamę z klatki łapki do transportera. No i dylemat, bo wiadomo, że mamy już puścić nie możemy, zostawić dzieciaki same czy zabrać z nami :marudzi: uznałyśmy, że ponieważ weekend mroźny a maluchy takie małe, to zabierzemy je z nami. U weterynarza okazało się, że to dziewczynka i dwójka chłopaków. trudno było określić ich wiek bo ich waga jest mocno rozbieżna i w dodatku Alan ma już wybarwione oczka a Limonce i Melonikowi dopiero się wybarwiają, więc bezpiecznie przyjęliśmy, że jest to +/- 5-6 tygodni.

Kociaki jeszcze nie przepadają za ludziami, ale myślę, że to kwestia 2-3 dni, są bardzo wyluzowane, dają się brać na ręce i tarmosić, bardzo ładnie się też bawią, od razu załapały koncepcję drapaka i kuwetki.

Obrazek

Maluchy na picasie https://plus.google.com/photos/11010396 ... 5971752945
Ostatnio zmieniony 22 lut 2015, 15:40 przez come-here, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

A dzięki Limonce duzi mieli zajęcie na pół soboty, bo przecisnęła się przez kratki w klatce i zdezerterowała za szafki kuchenne, w związku z czym po kilku godzinach bez oznak życia ze strony Limonki, nastąpiło rozebranie całej kuchni szafka po szafce, a kociak znalazł się po drugiej stronie kuchni we wnęce od lodówki :roll:
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

moorland pisze:A dzięki Limonce duzi mieli zajęcie na pół soboty, bo przecisnęła się przez kratki w klatce i zdezerterowała za szafki kuchenne, w związku z czym po kilku godzinach bez oznak życia ze strony Limonki, nastąpiło rozebranie całej kuchni szafka po szafce, a kociak znalazł się po drugiej stronie kuchni we wnęce od lodówki :roll:
:lol: :lol: :lol:

a tak byście się nudzili odpoczywali albo cos :cool:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

się licytowałam z Karoliną, kto ma lepsze zdolności w ukrywaniu się: Limonka, czy Agatka :lol:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
moorland

najgorsze było jak doszliśmy do ostatniej szafki przy zlewie i się okazało, że jest dziura w ścianie otwarta na około 10 cm, która prowadzi do szybu wentylacyjnego, prawie zawału dostałyśmy, mój TŻ poleciał do piwnicy kota na dnie szybu szukać z zamiarem rozkucia ściany albo cholera wie co, a kotecek skitrany za lodóweczką sobie spokojnie siedzi.

czułam się zbulwersowana faktem istnienia tejże dziury o której nikt 20 lat nie wiedział, a wszystkie tymczaski u Moniki sobie radośnie właziły za kuchenne szafki :evil:

i bądź tu mądry i zakładaj sobie siatki i zabezpieczenia na okna jak taka dziura zionie otwarta.
Apeluje zatem, żeby DSy i DT mieszkające w starym budownictwie i nie mające od dawna remontu kuchni, sprawdziły czy nie mają w miejscu wyjścia rur takich kwiatków w ścianie, bo w tamtych czasach to samowolka budowlana była wysoce posunięta, a potem ludzie na piątkowie i winogradach zastanawiają się jak szczury do domu wchodzą :roll:
Awatar użytkownika
moorland

przedstawiamy z bliska

Limonka

Obrazek

Obrazek

Melonik

Obrazek

Obrazek

Alanek

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

ale śliczne są!! :)a dziura iście przerażająca, po co ktoś to zostawił?
paula_kropcia

Post autor: paula_kropcia »

misiosoft pisze:ale śliczne są!! :)a dziura iście przerażająca, po co ktoś to zostawił?
trudno powiedzieć, ale ja tez taką miałam w mieszkaniu i zorientowaliśmy się jak moja babcia zaczęła mówić że w nocy włazi szczur do szafki. Tata jej nie wierzył, dopóki nie przyszedł i wyciągnął szafkę zlewozmywakową a tam rzeczywiście dziura i ślady bytności szczura..... zabetonowaliśmy z pokruszonym szkłem i jest git :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

paula_kropcia pisze:
misiosoft pisze:ale śliczne są!! :)a dziura iście przerażająca, po co ktoś to zostawił?
trudno powiedzieć, ale ja tez taką miałam w mieszkaniu i zorientowaliśmy się jak moja babcia zaczęła mówić że w nocy włazi szczur do szafki. Tata jej nie wierzył, dopóki nie przyszedł i wyciągnął szafkę zlewozmywakową a tam rzeczywiście dziura i ślady bytności szczura..... zabetonowaliśmy z pokruszonym szkłem i jest git :)
fuj fuj fuj....

u nas w kuchni żadnej takie dziury nie było... a lada dzień rozwalamy łazienkę, ciekawe jakie tam kwiatki będą....
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Melon rozkłada mnie na łopatki :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Piękne, szczególnie Alan
"Teraz prędko, zanim do nas dotrze, że to bez sensu" Król Julian :)
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Ale ładni! Zwłaszcza Limonka.:serce:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
moorland

no to już mam kandydatów na przyszłe DT, bo u Moniki mogą być tylko 1,5 miesiąca ::
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Hehehe, cwaniaku! :P
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

moorland pisze:no to już mam kandydatów na przyszłe DT, bo u Moniki mogą być tylko 1,5 miesiąca ::
mnie tam jedno maleństwo nie robi różnicy :diabel:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
ODPOWIEDZ