Zizi

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Eva

Zizi

Post autor: Eva »

Pod naszą opiekę trafiła taka kocia bieda.
Jest niezmiernie łagodna, można przy niej zrobić wszystko. Miała przebitą macicę i wielki ropień w brzuchu aż do pachwiny. Ma też wykwity skórne spowodowane infekcją bakteryjną. Przed Kotą długie leczenie, czy po drodze także szansa na własny Dom?

Obrazek
Obrazek

Zizi na ZDJĘCIACH
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Eva, łącznie zmieniany 2 razy.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Oj bidulka
Szybkiego powrotu do zdrowia dla ślicznej Zizi :*

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
Eva

Zizi pomału dochodzi do siebie. Rany zasklepiły się, nie ma nowych ognisk choroby. Kota jest bardzo spokojna choć potrafi okazać sprzeciw kiedy coś jej się nie podoba. ale nawet wtedy syknięcie jest raczej informacyjne niż ostrzegawcze.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Zizi u nas od wczoraj wieczorem :)
Dziś byłyśmy na wizycie weterynaryjnej, okazało się, że u Zizi w uszach zamieszkała całkiem spora kolonia świerzbu :? Uszka już zakrapiane Oridermylem, a Zizi należy się wielka pochwała, bo pięknie znosi zabiegi czyszcząco-pielęgnacyjne - jeszcze nie miałam tak spokojnego kotka :aniolek:
Fotki w domowych warunkach będą, kiedy Zizi przestanie być kotem "mieszkam-za-kanapą-nigdy-nie-wyjdę" ;) A będą na pewno ładne, bo Zizi jest cudnej urody :) (choć na razie jeszcze nie do końca to widać ;) )
Awatar użytkownika
Eva

:serce:
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Śliczna koteczka :love:
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

a jak Zizi w DT? przydałyby się nowe zdjęcia małej :)
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
Essi

Zizi udomowiona, futerko coraz ładniejsze, zamiast brzucha jest kulka :D
W człowieku zakochana do niemożliwości, wystarczy dotknąć jej choćby przypadkiem, a Zizolec już traktuje to jako zaproszenie do pieszczot. I nieważne, że akurat jesz obiad albo pracujesz przy komputerze - tak długo będzie wchodziła w kadr, strzelała baranki i trykała, aż nie zostanie wygłaskana ;)
Jest rozbrajająca i bardzo prodzieciowa - moja siostra była zachwycona, że kota można tarmosić, a ten nie ucieka i jeszcze mu się to podoba ::

Zdjęcie nieco rozmazane, bo element dzieciowy i zwierzęcy dość ruchliwy ;)
Obrazek

Zizi z jęzorkiem:
Obrazek

I tu też:
Obrazek
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Post autor: Niara »

Awww ona jest taka śliczna, Venus i Vegas też tak robią z miziankiem, wystarczy dotknąć przez przypadek, a zwłaszcza Vegas, reaguje i wchodzi na ręce, na nogi, na barki, tryka łebkiem, przytula się do policzków, po prostu szaleństwo póki się kotka nie wygłaszcze. A Venus znów ma tą sama cechę z jęzorkiem. Po mamusi też tak wywala języczkę słodko :) Zizi wygląda już bardzo ładnie, dużo, dużo lepiej niż wcześniej, oj zdrowieje kocinka, zdrowieje :)
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

łeee kolejny jęzorek :love: Śliczna burasia :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Essi, to burasia, czy sreberko? :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Essi

To ciężko określić nawet na żywo ;) zobaczymy, co wyjdzie, jak już futerko doprowadzimy do ładu, acz sądzę, że ma wielkie zadatki na sreberko :)
Awatar użytkownika
Essi

Zizi była wczoraj u dra Karasia - pozbyliśmy się brzydkich i nadłamanych ząbków, paszczęka została ogólnie doprowadzona do porządku :) Kitka pięknie zniosła zabieg, szybko doszła do siebie, no i najważniejsze - nic już jej nie boli :)
Poza tym historia Zizolca powoli dobiega do happy endu - w sobotę Zizi jedzie do własnego domku :aniolek:
Jutro postaram się wrzucić jeszcze jakieś fotki, bo Zizi baaardzo wypiękniała. Nie ma już śladu po chudości czy brzydkim futerku. No i zgodnie z moimi przewidywaniami - mamy śliczne sreberko :love:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

pokazuj to sreberko :modly: :tup: :tup: :tup: :tup:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

fotki, fotki, fotki :tup:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
ODPOWIEDZ