|
Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania
|
Przesunięty przez: brynia Czw 03 Mar, 2016 21:03 |
Grafit |
Autor |
Wiadomość |
moorland
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:05 Grafit
|
|
|
Grafit pojawił się na początku tego roku na jednym z podpoznańskich osiedli. Jego stan był mizerny i pogarszał się z tygodnia na tydzień, dodatkowo był przeganiany i bity przez inne okoliczne koty. Trafił do nas ponad 2 miesiące temu na kastrację i leczenie, za pośrednictwem Pani, która zaczęła go dokarmiać na ogródku. Okazało się, że Grafit ma zęby w opłakanym stanie, konieczne były aż dwa zabiegi usuwania zębów a potem rozcinania podniebienia i wyciągania gnijących korzeni oraz usunięcia pozostałych zębów do końca, które kocurkowi musiały sprawiać ogromny ból. Prawie 3 tygodnie był na antybiotykach, skóra i sierść była w opłakanym stanie, wyłysiała i zrudziała, ponadto Grafita toczyło zapalenie spojówek, katar i ciężki oddech, okazało się również, że ktoś do niego strzelał ze śrutówki, miał śrut w łopatce. Weterynarz-stomatolog, po zdjęciach RTG korzeni kłów, ocenił Grafita na około 5 lat, mimo, że jego stan w momencie przyjęcia wskazywał na to, że możemy mieć do czynienia z kocim seniorem.
Wiadome było, że kocurek nie może wrócić w miejsce z którego przyjechał do nas, bo ewidentnie sobie tam nie radził, przypuszczalnie, ktoś go tam wyrzucił. Z początku Grafit był bardzo przestraszony i syczał na wszystko co się ruszało w promieniu 2 metrów, ale po 2 miesiącach przeszedł totalną metamorfozę, z zalęknionego, zestresowanego kota przemienił się w totalnego lelocha, który od razu po wyjściu z klatki zaczyna kulać się pod nogami i towarzyszy nam w każdej czynności wykonywanej przy innych kotkach w klatkach.
W ogóle w stosunku do innych kotów jest bardzo towarzyski, wita się noskami z Kori a także z Lorą, zaczepia Dastana i Tristana w ich klatce, przyjaźnie się przed nią kulając może liczy, że chłopaki podzielą się mokrą karmą, bo trzeba nadmienić, że jedzenie to chyba największa pasja Grafita, chłopak waży w tej chwili 6 kg. jest bardzo dorodnym kocurem, a przy tym strasznie przystojnym, wszak niebieskie koty nie goszczą w fundacjach zbyt często.
Grafit na picasie https://plus.google.com/photos/110103969880165520044/albums/6177374706285797217?banner=pwa
i na youtube https://www.youtube.com/p...QRnduOl643TJeid |
_________________ http://www.smog.pl/wideo/...dopcje_swietne/ |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:27
|
|
|
Poznałam GO i powiem Wam, że jest PRZEPIĘKNY
zobaczycie wieczorem |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
moorland
|
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:31
|
|
|
|
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
jaggal
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:34
|
|
|
Boziuuuu, jaki on piękny, jaki wdzięczny, jak się przeuroczo kula i w ogóle!.. <powtarza sobie "czwarty tymczas to przesada, czwarty tymczas to przesada">
A swoją drogą, to co ludziom odbiło z tym strzelaniem z wiatrówek do kotów?.. Co chwila czyta się o kolejnym poszkodowanym biedaku, Jezu, jaką frajdę można mieć ze strzelania z daleka do bezbronnego zwierzaka?.. |
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry. |
|
|
|
|
Eva
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:39
|
|
|
cudny aż nie do uwierzenia, jak bardzo może zmienić się Kot, kiedy ustanie w nim fizyczny ból |
_________________ nie mogę, Kot na mnie leży. |
|
|
|
|
Cynamon
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:54
|
|
|
Niesamowita przemiana miałam okazję, go poznać jak jeszcze był syczący
Ale piękny to on jest niesamowicie I taki duży uwielbiam duże kotki |
|
|
|
|
moorland
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 11:57
|
|
|
Na Grafita zaufanie trzeba sobie zasłużyć, nam przełamanie jego charakteru zajęło ponad miesiąc, siedziałam koło niego, gadałam i mrugałam i w ogóle, na początku dawał się dotykać tylko jednej osobie i wybiegał z klatki na spotkanie, potem obdarzył uczuciem także lunix możliwe, że spotkała go kiedyś jakaś krzywda, bo musi najpierw zaufać każdemu z osobna i się przekonać, że dana osoba nie zrobi mu krzywdy, ale jak już się przekona to jest niesamowity. |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 12:15
|
|
|
jaggal napisał/a: | Boziuuuu, jaki on piękny, jaki wdzięczny, jak się przeuroczo kula i w ogóle!.. <powtarza sobie "czwarty tymczas to przesada, czwarty tymczas to przesada">
A swoją drogą, to co ludziom odbiło z tym strzelaniem z wiatrówek do kotów?.. Co chwila czyta się o kolejnym poszkodowanym biedaku, Jezu, jaką frajdę można mieć ze strzelania z daleka do bezbronnego zwierzaka?.. | A Pinkersa być na tydzień nie przytuliła? |
|
|
|
|
jaggal
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 14:34
|
|
|
A o który tydzień chodzi? |
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry. |
|
|
|
|
Jacopo
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 16:30
|
|
|
Jaki slodki!!!!! |
|
|
|
|
moorland
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 22:38
|
|
|
Grafit się trochę zbyt mocno kula wiec zrobienie mu ostrego zdjęcia bez lampy w SB jest dosyć trudne
a z lampą wychodzi niestety tak
może ciocia kiniek coś zaradzi jak zechce nas odwiedzić na sesję |
|
|
|
|
kat
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 23:05
|
|
|
Ha, a dzisiaj kulaniem i głośnym mruczeniem nawet mnie Grafit zaszczycił |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 00:30
|
|
|
Czuje, że wreszcie wyszedł z mroku |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
moorland
|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 14:53
|
|
|
Grafit jest idealnym wujkiem, bardzo lubi maluchy, dzisiaj latał z Tristanem i Dastanem jak mały kociak. Potem poszedł do klatki Kori powyjadac jej troche z miski jak to ma w zwyczaju, a ona zaczęła mruczec i udreptywac, tak sie ucieszyła ze kawaler dba o jej linie. |
|
|
|
|
|
| |
|