Fauna została znaleziona na działkach, gdy przyszła jesień.
To dwuletnia kotka, która po dniu w domu tymczasowym od razu uznała go za swój.
Początkowo nieufna, teraz reaguje na zawołanie, lubi się bawić (choć nie wygląda)
Dodatkowo kładzie się wszędzie jak u siebie, nie lubi gdy się ją bierze na ręce.
Aktualnie ma problemy ze skórą, jest na diecie i bierze tabletki- mam nadzieję, że niedługo jej pomogą
zdjęcia podam później, kilka filmików tez juz jest
Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Fauna ma nadal strupki na ciele, zobaczymy, kiedy leki i dieta zaczną działać..
Ale Dodatkowo można dodać, że nie wchodzi do sypialni - korzysta tylko z jednego (!!!) miejsca do spania, nie wskakuje na meble, kanapy i tego typu rzeczy.
Lubi się bawić, ale jak się wyśpi Trzeba dbać o jej żywienie - jest bardzo dużym łakomczuchem i zje dokładnie tyle, ile ma nałożone
Są również nowe zdjęcia i filmiki, jak się bawi. Mi podoba się to poniżej:
Nie daje się brać na ręce, ale jak tylko ktoś ją głaszcze, to na dużo pozwoli.
Niestety, okazało się, że mimo brania leku, skóra Fauny nie straciła strupkow. Zmienilismy leki, bierze je od dwóch dni i juz mniej się drapie i wylizuje! trzymam teraz kciuki
Mamy postęp z komunikacją - juz przybiegnie na głaskanie, masy ubyło przy braniu na ręce jest juz mniej agresywna. Przy włożeniu do transportera spokojnie się układa i leży.
Nadal jest mruczkiem
Jednak co dom tymczasowy, to dom tymczasowy - każdemu kotu robi się lepiej pod opieką...
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Fauna przestała się drapac i wylizywac rany!
Po zmianie leków widać OGROMNĄ zmianę! !!
Strupki powoli znikną
Mimo czwórki dzieci biegajacych przespala święta w salonie na największym fotelu
Mimo czwórki dzieci biegajacych przespala święta w salonie na największym fotelu
czyli można powiedzieć, że akceptuje dzieci?
Zobaczymy czy zmiany skórne to alergia pokarmowa czy na pasożyty zewnętrzne. Ważne, że jej ulżyliśmy i teraz tylko trzeba będzie obserwować czy ewentualna zmiana diety spowoduje nawrót choroby.