W październiku została złapana "tylko" na sterylizację, kiedy razem ze swoim dzieciakiem dołączyła do dokarmianego stada na ogródkach działkowych. Dla malucha szybko znaleźliśmy dom, a kotka po zabiegu miała wrócić na działki. Stan koteczki jednak nie pozwolił, i nadal nie pozwala na zabieg. Do dziś trwa walka z kocim katarem...Od ponad miesiąca kotka przebywa w klatce, dostaje kolejne antybiotyki a choroba nie odpuszcza Zmniejszyły się na szczęście trudności z oddychaniem i coraz rzadziej słychać charczenie przez drzwi łazienki, ale ropna wydzielina z nosa i załzawione oczy to jej codzienność. Ona natomiast ociera o klatkę, mruczy, ugniata i domaga się uwagi człowieka. Po takim czasie w domu i informacji od weterynarza, że kotka w przeszłości mogła zostać skopana, nie możemy inaczej...Powitajmy zatem oficjalnie - zagluconą Moni
Mamy już czwarty antybiotyk...Dodatkowo od początku widziałam, ze Monkę coś boli w okolicach brzucha, zrobiliśmy USG, w jamie brzusznej wszystko raczej ok, bolesność jest w boczkach. Weterynarz oceniła, że to prawdopodobnie wynik urazu w postaci... skopania
Trzymajcie kciuki za tę kruszynkę! Bo Moni jest o taka...
Zuzk, a próbowałyście inhalacji? w kennelu powinno być dość łatwo.
Kiedy moja Tosia zachorowała na katar i problemy z drogami oddechowymi, to zapętlała się przez kilka miesięcy w chorobie, dopóki nie oczyściłyśmy jej dróg oddechowych właśnie inhalacjami, a właściwie takimi "parówkami" w łazience. Zamykałam się z nią i jeszcze pod kocem jak się dała utrzymać (bo w transporterze strasznie płakała) i robiłam taką "parówkę", jak się robi jak się jest przeziębionym, nawet bez żadnych dodatków. Może to by Moni jakoś pomogło?
kat
Wysłany: Czw 22 Lis, 2018 09:26
Potwierdzam. Też mam dobre doświadczenia z parówkami.