Stefan vel kotek głodek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Ja też przepraszam wszystkie dt,
jesteście jedyne takie,cudowne,wspaniałe....gdyby nie wy to strach pomyśleć,ukłony dla wszystkich dt,
pisząc o Stefanie nie chciałam nic złego jak Renik0803,też mnie wzruszyła historia od samego początku.
Aniu wybacz jeżeli cię uraziłam.
:serce:
Sara
AniaG

Post autor: AniaG »

absolutnie nie urazilas mnie :)
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

Kąpiel słoneczna :) zapraszam do podziwiania!

Obrazek

Obrazek
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Jaki wyluzowany :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Ania G. pisze:Kąpiel słoneczna :) zapraszam do podziwiania!

Obrazek

Obrazek
kot szczęśliwy ::
bardzo mnie wzruszają takie sytuacje, że kot był taki biedy... na granicy, ale się udało mu, teraz czuje że żyje :: a to dzięki Wam DT :jebanewalentynki:
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Podziwiamy,podziwiamy :serce:
Sara
AniaG

Hej dziewczyny!

Dzisiaj przyszly wyniki Stefana. Alergia na roztocza i ich formy pokrewne. Czy moglo byc "lepiej"? W pewnym stopniu wyklucza nam to wspoistnienie alergii pokarmowej, ale nie w 100%, wiec trzeba zbadac sprawe dalej. Dotychczas za kazdym razem, jak decydowalam o wprowadzeniu nowego rodzaju jedzenia, wystepowaly reakcje alergiczne ale np. po 7 lub wiecej dniach. A to swiad, wlizywanie, a to brudne uszy. W zasadzie nigdy nieczego z niczym nie mozna bylo powiazac, bo bylo zbyt wiele czynnikow majacych wplyw na san obecny. Antybiotyki, steryd itp. Nie mozna bylo wcelowac sie w odpowiedni czas na wprowadzenie zmian, bo zawsze bylo cos.. coz.. Nie mam sily sie rozwodzic dzisiaj w tym temacie.

Slyszal ktos moze o odczulaniu u kotow?

No ale zeby nie bylo tak smutno.. link do filmiku ze Stefankiem na lonie natury: https://www.youtube.com/watch?v=tMsgvyjvip4

edit brynia: podmieniłam link do filmu
Ostatnio zmieniony 14 cze 2014, 12:42 przez AniaG, łącznie zmieniany 1 raz.

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Zobacz tutaj

A na filmiku Stefan zachowuje się jak młody kociak :)
Awatar użytkownika
Ania Z

Post autor: Ania Z »

Aniu, ale na roztocza nawet ludzi się nie odczula bo się nie da ;)
Stefan po prostu musi mieć błysk w domu ;) bez dywanów i innych takich fanaberii ;)
A i są środki do wybijania roztoczy z tapczanow, łóżek i innych mebli tapicerowanych
U alergologia mojego syna są takie reklamówki ;)
Choć młody zrezygnował z odczulania, bo stwierdził, że już długo czeka a efektów nie widzi ::
Obrazek
AniaG

No wlasnie wiem, ze z roztoczami jest ciezko. Ich koncentracja w domu jest ogromna. Te srodki itp. jest to jakas pomoc ale nie jest to rozwiazanie problemu. Niestety przychodzi mi jeden wniosek. Najalepiej gdyby Stefanek byl po prostu kotem wychodzacym, z opcja spania i jedzenia. Wiadomo, ze na zewnatrz zajety bieganiem, zwiedzaniem, polowaniem itp. nie ma czasu na drapanie, a tez nie odczuwa tak dolegliwosci z uwagi na mniejsza ilosc roztoczy. Z drugiej strony w moim rejonie wypuszczac kota? Ja i wypuszczanie kota? :( Totalna zalamka. Po trzecie bez zebow, bez szczepien? Po czwarte umowmy sie - jakby pogryzl go wsciekly lis to i szczepienie nie pomoze. To samo fiv i felv.

Czy istnieje gdzies tam moze dom oddalony od ulic o kilometry, a do tego cudowny i cudownie kochajacy? :cry2:

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

kat pisze:Zobacz tutaj

A na filmiku Stefan zachowuje się jak młody kociak :)
o kurde.... Stefan wypisz wymaluj :(

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Aniu, znam ludzi z alergią na roztocza - w domu powinno być jak najmniej zbędnych tekstyliów - firan, zasłon, dywanów itp. Może niekoniecznie dom wychodzący, tylko po prostu dom, w którym często się odkurza i nie ma zbyt wielu miejsc, gdzie roztocza mogą się gromadzić. Gdyby jedynym wyjściem musiałby być dom wychodzący, ludzie z alergią na roztocza też nie mogliby w domu zbyt wiele czasu spędzać. Wiem, mogą brać leki, ale jestem alergikiem i uwierz mi, za wiele nie pomagają ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
AniaG

Morri pisze:Aniu, znam ludzi z alergią na roztocza - w domu powinno być jak najmniej zbędnych tekstyliów - firan, zasłon, dywanów itp. Może niekoniecznie dom wychodzący, tylko po prostu dom, w którym często się odkurza i nie ma zbyt wielu miejsc, gdzie roztocza mogą się gromadzić. Gdyby jedynym wyjściem musiałby być dom wychodzący, ludzie z alergią na roztocza też nie mogliby w domu zbyt wiele czasu spędzać. Wiem, mogą brać leki, ale jestem alergikiem i uwierz mi, za wiele nie pomagają ;)
Kasiu u mnie nie ma ani jednej firany, dywanu itp. Odkurzam codziennie. Serio. A dom wychodzacy bo najlepiej jest, o ile to mozliwe, ograniczyc alergen. Zerknij w link od kat :) bardzo ciekawy pdf. Mojemu tacie pomogl biorezonans. Na wszystko. Doslownie.

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Ania G. pisze:
Morri pisze:Aniu, znam ludzi z alergią na roztocza - w domu powinno być jak najmniej zbędnych tekstyliów - firan, zasłon, dywanów itp. Może niekoniecznie dom wychodzący, tylko po prostu dom, w którym często się odkurza i nie ma zbyt wielu miejsc, gdzie roztocza mogą się gromadzić. Gdyby jedynym wyjściem musiałby być dom wychodzący, ludzie z alergią na roztocza też nie mogliby w domu zbyt wiele czasu spędzać. Wiem, mogą brać leki, ale jestem alergikiem i uwierz mi, za wiele nie pomagają ;)
Kasiu u mnie nie ma ani jednej firany, dywanu itp. Odkurzam codziennie. Serio. A dom wychodzacy bo najlepiej jest, o ile to mozliwe, ograniczyc alergen. Zerknij w link od kat :) bardzo ciekawy pdf. Mojemu tacie pomogl biorezonans. Na wszystko. Doslownie.
Ale przecież ja nie mówię o Twoim domu, tylko docelowym domu Stefanka ;) Chyba, że to jedno i to samo ;)
AniaG

Najpierw porcja nowych zdjec spacerowych :) a zaraz krotkie info aktualizacyjne, niestety tym razem niezbyt szczesliwe :/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
ODPOWIEDZ