Simba

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Lunix

Simba

Post autor: Lunix »

Simba to mały kotek ok. 5 tygodniowy, który ma chore łapki - powłóczy za sobą tylnymi nóżkami. Ten mały rudzielec jest bardzo dzielny, o czym może świadczyć fakt że jest bardzo ruchliwy i wszędobylski. W miejscu, w którym się urodził tj. na os. Lecha, bardzo starał się nadążyć za swoim rodzeństwem i towarzyszyć im w zabawach (rodzeństwo nie ma takich problemów z motoryką, więc zostało przy matce, która wciąż je dokarmia).
Simba jest już po pierwszych wizytach u lekarza. Pan doktor stwierdził, że problemy najprawdopodobniej wynikają ze złej diety i niedoborów witamin i składników mineralnych - być może maluszek był najsłabszym kociakiem w rodzinie, być może matka miała mało pokarmu, nie wiadomo. Dolegliwość Simby znana jest jako "niedźwiedzia łapa" lub "syndrom pływaka". Póki co będziemy dokarmiać Simbę aby wyrósł na dużego lwa :)
Dodatkowo, zalecona została mu rehabilitacja - mamy już pakiet ćwiczeń dla malucha, a fizykoterapeuta (taki od ludzi ;) ) polecił pływanie i jak najwięcej leżenia na boku i plecach. Tak, tak - pływanie dla kotka. Pływanie i ruch w wodzie wpływa pozytywnie na rozwój mięśni również w przypadku zwierząt. Simba wobec tego ma już pierwszą kąpiel za sobą. Nie było źle :) troszkę niezadowolenia okazał miałkiem, ale nie dostał histerii - grzecznie chodził w wodzie w wannie.
Poza tym Simba, jak na kociaka przystało, jest bardzo rozrywkowy - "biega" na swój sposób, bawi się papierkiem i ludzką ręką. Mruczy tak fantastycznie i głośno, wspina się na człowieka :love:
Simba jest kochanym kociakiem :love:

Obrazek

Zdjęcia: https://plus.google.com/photos/11010396 ... 0801421265
Filmy: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... nG2-fL31Go
Ostatnio zmieniony 24 maja 2015, 11:02 przez Lunix, łącznie zmieniany 2 razy.
if you want the best seat in the house... move the cat.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

zakochałam się :love: cudniasty, bo że mam sentyment do rudych nie muszę dodawać ::
Awatar użytkownika
Lunix

a my już jesteśmy na nogach. Simba ładnie spał całą noc ale jak tylko usłyszał budzik zaczął krzyczeć "już nie śpię!! chodź!!". W pierwszej chwili myślałam że to budzik TŻ ale jednak nie ::
teraz siupka na moich kolanach owinięty w ręczniczek - tak się spieszył że wykąpał się w mięsku :shock: także się suszy po porannym prysznicu ::
no i oczywiście dyskutuje, bo dlaczego pukam w to coś a jego nie głaszczę?? on siedzi i mruczy a ja głaszczę to coś, co klika i ma literki? no jak to!"n :wink:
na 9 idziemy do pana doktora - mały dostanie kolejną porcję antybiotyku.
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Super, że to nic neurologicznego. :banan: Będzie git. :ok:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
kikin

Lunix pisze:a my już jesteśmy na nogach. Simba ładnie spał całą noc ale jak tylko usłyszał budzik zaczął krzyczeć "już nie śpię!! chodź!!". W pierwszej chwili myślałam że to budzik TŻ ale jednak nie ::
teraz siupka na moich kolanach owinięty w ręczniczek - tak się spieszył że wykąpał się w mięsku :shock: także się suszy po porannym prysznicu ::
no i oczywiście dyskutuje, bo dlaczego pukam w to coś a jego nie głaszczę?? on siedzi i mruczy a ja głaszczę to coś, co klika i ma literki? no jak to!"n :wink:
na 9 idziemy do pana doktora - mały dostanie kolejną porcję antybiotyku.
bardzo, bardzo się cieszę :banan: :banan: :banan: słysząc takie wieści :D :D :D
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

trzymamy kciuki :)
Awatar użytkownika
Lunix

misiosoft pisze:trzymamy kciuki :)
Dziekujemy!! :)
anasta

Post autor: anasta »

Tak się cieszę, że trafił do nas. Bałam się o tego przesłodkiego, delfinkowatego rudzielca :*
Trzymam kciuki !
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

kot pływak? jak urośnie to Was zamorduje za takie katowanie ::
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

kiniek pisze:kot pływak? jak urośnie to Was zamorduje za takie katowanie ::
a może to polubi :) są przecież filmiki z kotami pływającymi w wannie :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Chanelka do dziś lubi zamoczyć łapki ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

normalnie drugi Michael Phelps nam rośnie Obrazek
Awatar użytkownika
Lunix

no właśnie chyba nie pokocha wody - wczoraj podczas kąpieli już był bardziej marudny i głośniej wyrażał swoje niezadowolenie ;) także obawiam się że Kiniek może mieć rację - jak będzie już dużym kocurem to mnie odnajdzie i zamorduje ;)

Oprócz pływania Simba wczoraj troszkę ćwiczył - robiliśmy rowerki na pleckach i na boczku i ugniataliśmy poduszeczki i mięśnie na nóżkach. taki pakiet ćwiczeń dostaliśmy od pani doktor z Polanki. ćwiczenia robimy przed jedzeniem, na pusty brzuszek, wobec czego zawsze po wysiłku jest nagroda w postaci przekąseczki :)

Kociakowi dopisuje apetyt. Przedkłada się to na chęć zabawy - uwielbia myszkę i poznaje uroki posiadania całej wielkiej myszy dla siebie :: zresztą, sami zobaczcie:

Obrazek
Obrazek

czyż nie jest fantastyczny? :love:
paula_kropcia

Post autor: paula_kropcia »

Lunix pisze:no właśnie chyba nie pokocha wody - wczoraj podczas kąpieli już był bardziej marudny i głośniej wyrażał swoje niezadowolenie
przyzwyczai się, Kropka od małego była kąpana i teraz jak widzi, że puszczam dla niej wodę to sama przylatuje :) za to Filip jak tylko poczuje kropelkę wody na sobie to ucieka pod łóżko ::
ODPOWIEDZ