Birk jest cudownym kotem. Kocha człowieka całym swoim serduszkiem. Po nocy gdy nie może spać z człowiekiem z samego rana stoi pod drzwiami sypialni i miauka by mu je otworzyć. A gdy wejdzie... mruczenia, baranków i głasków nie ma końca. Chcenie napisać czy zadzwonić gdzieś z łóżka? No Way! Birkuś główką wypchnie Wam telefon z ręki by tylko ta mogła jego głaskać. A jak przytula się do człowieka...Mistrzostwo. Ostatnio położyłam się do spania przed nocką, na boku, Birkuś przyszedł, boczkiem położył się na moim boku a główkę położył na policzku a że ślinił się przy tym niesamowicie to i ja tego na sobie doznałam
Birk docenia ciepło domowego kaloryfera
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Czy ja już mówiłam, że kocham Birka? On jest taki... CUDOWNY! właśnie wróciłam z pracy do domu po delikatnie mówiąc bardzo złym dniu... a on.. przyszedł się od razu poprzytulać i chyba stwierdził, że jestem brudna bo tak się oślinił, że cała mokra jestem w jego przytulanie wygląda tak, że wchodzi on całym sobą na człowieka tu pyszczek do twarzy przytuli a za chwile w rękę potem się w jedną stronę przewróci, za chwilę w drugą... To kot, z którym można zrobić wszystko, takiej cierpliwości nie widziałam. Choć nie widziałam jeszcze jak reaguje na dzieci to jednak na ile go poznałam to chyba mogę stwierdził, że byłby dla nich równie dobrym towarzyszem jak i dla dużych dzieci
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Birk stwierdził ostatni, że ulubionym przyjacielem kota jest ciepły kaloryfer... godzinami potrafi na nim przesiadywać... tylko mu mojemu zdziwieniu nauczył się pokręcać na nim temperaturę
Birk rośnie jak na drożdzach.... nie wiem jak Pupi ale Birkus jest wielki Hancię już przerósł i chyba ma zamiar przegonić Flokusia który do małych kotów też nie należy... zauważyliśmy, że urosły mu łapki... będzie duuuuży z niego kocurro dużo ciałka do kochania