Floki

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Salemka pisze:Ktos wie jak oduczyc/zniechecic koty do biegania po krzeslach?
Probowalismy pieprzu, zapachu pomaranczy...

Niszcza bydlaki :p

W zyciu nie oddamy Flokusia z tak blahego powodu, ale lepiej zeby nie niszczyl :)
sprobuj Akyszyk, preparat do popsikania za ok.12 zl. dzialania nie udowodniono;) podobnie jak pieprzu, cytryny itd. a Koty uwielbiają krzesła rownie mocno jak kartony ;) mozna tez sprobowac zorganizowac przestrzen kartonami czy pudlami etc aby Floki stracil zainteresowanie krzeslami. z czasem mozesz zmniejszac powierzchnie kartonowegp krolestwa do jednego czy dwoch najulubienszych.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Salemka

Post autor: Salemka »

Morri pisze:
Salemka pisze:
marinella pisze:nie da się
Ech... ;p

Wczoraj wieczorem przez chwile oba koty byly w tym samym czasie z nami w lozku :D
Ale nie tula sie :(
ale do siebie nawzajem, czy do Was? ;) jeśli do siebie nawzajem - możliwe, że nigdy nie będą, ale to nie znaczy, że się nie zżyją jak bracia ;) nie przymierzając, jak ludzie - nie trzeba sobie padać w ramiona, by być prawdziwym przyjacielem :)
Do siebie :(
Niby wiem, ale szkoda :p
"Cats do not go for a walk to get somewhere but to explore" - Sidney Denham
Awatar użytkownika
Salemka

Eva pisze:
Salemka pisze:Ktos wie jak oduczyc/zniechecic koty do biegania po krzeslach?
Probowalismy pieprzu, zapachu pomaranczy...

Niszcza bydlaki :p

W zyciu nie oddamy Flokusia z tak blahego powodu, ale lepiej zeby nie niszczyl :)
sprobuj Akyszyk, preparat do popsikania za ok.12 zl. dzialania nie udowodniono;) podobnie jak pieprzu, cytryny itd. a Koty uwielbiają krzesła rownie mocno jak kartony ;) mozna tez sprobowac zorganizowac przestrzen kartonami czy pudlami etc aby Floki stracil zainteresowanie krzeslami. z czasem mozesz zmniejszac powierzchnie kartonowegp krolestwa do jednego czy dwoch najulubienszych.
Dzieki :) sprobujemy :)
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

U mnie na bieganie po krzesłach sposób jest jeden - krzesła z wymiennymi obiciami z IKEI :D Jak je futrzaste zdemolują, to się przeboli jakieś 200zł i będzie nowy wystrój salonu :3
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Salemka pisze:
Morri pisze:
Salemka pisze:
marinella pisze:nie da się
Ech... ;p

Wczoraj wieczorem przez chwile oba koty byly w tym samym czasie z nami w lozku :D
Ale nie tula sie :(
ale do siebie nawzajem, czy do Was? ;) jeśli do siebie nawzajem - możliwe, że nigdy nie będą, ale to nie znaczy, że się nie zżyją jak bracia ;) nie przymierzając, jak ludzie - nie trzeba sobie padać w ramiona, by być prawdziwym przyjacielem :)
Do siebie :(
Niby wiem, ale szkoda :p
nie martw się moje trzy norwegi (teraz dwa :cry: ) mimo, że pojawiły się w moim domu w odstępach półrocznych nigdy za sobą nie spały, nie wylizywały się, ale zgrane były, tylko wielkiej miłości sobie nie okazywały
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
einfach

Post autor: einfach »

Nadira pisze:U mnie na bieganie po krzesłach sposób jest jeden - krzesła z wymiennymi obiciami z IKEI :D Jak je futrzaste zdemolują, to się przeboli jakieś 200zł i będzie nowy wystrój salonu :3
ja kładę coś na fotelach i krzesłach (np. ręcznik/smatkę/kocyk). już nie są wtedy takie fajne. nie działa tylko na siatkowe biurowe fotele - nie polecam kupowania, bo sa najlepsze do ostrzenia pazurkow i zawieszania się :P
Awatar użytkownika
Salemka

Floki ma zatwardzenie od nowej karmy :(
Biedaczek... dalam mu troche mleka... jak sie nie wyprozni to co polecacie? Slyszalam o parafinie jadalnej, Co myslicie?
Oczywiscie do weta tez pojdziemy jesli jutro nie przekdzie. Karma odstawiona.
Awatar użytkownika
Salemka

Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Parafina działa dość mocno. Może najpierw spróbuj zaparzyc siemię lniane i dodać Mu to do karmy.
Jeśli ta nowa karma jest bezzbozowa, to jest to częsty objaw i po jakimś czasie wszystko powinno wrócić do normy.

A Floki jak zawsze piękny :)
felinity

Post autor: felinity »

Można raz, dwa razy w tygodniu podać pastę odklaczajaca. Częściej, jeśli są zaparcia. Slod w niej zawarty tez ma właściwości "przetykajace". Jeśli poważna sprawa, to zadzwoń do weta i zapytaj o podanie parafiny lub lactulozy.
Awatar użytkownika
Salemka

Pare malych bobkow zrobil :), ale ciagle probuje dalej.,. Finn zaczal go zaczepiac i przeszkadzac... biedny Floki strasznie krzyczal na niego... odizolowalam koty.

Floki pasty odklaczajacej ani tknie! Tych chrupkow odklaczajacych rowniez odmawia. Od samego poczatku. Wroce z pracy z zestawem pierwszej pomocy:) Na poczatek siemie lnianiane i jakby cos parafina i lactluloza.

Martwie sie :( zawsze taki radosny i przymilny a teraz tylko o kupce mysli i taki smutny :(

Rozbroilo nas jak podszedl wczoraj do nas i przy nas chcial sie wyróżnić na kanapie... tak zasygnalizowal nam problem! Chyba nam zaufal :)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

za radą Weta ja podaję czasem profilaktycznie parafinę na łyżeczce, moje dziewczyny ją wprost uwielbiają! :) z past odkłaczających u nas przechodzi tylko Bezopet, inne marki zooplusowe w ogóle futer nie interesują i nie są tak efektywne jak ta kupiona od weta.
parafina w aptece to ok. 3-5 zł, Bezopet tylko w gabinetach wet., ok. 50 zł tubka.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Salemka

Bylismy u weta. Floki dostal zastrzyk przeciwbolowy i rozluzniajacy wczoraj i dzis. Bardzo mu to pomoglo.

Dzis czuje sie super (rano tak nas wyprzytulal i oslinil w lozku, jak nigdy!), ale kupy nie ma poki co. Jestesmy jednak z wetem dobrej mysli :)
Brzuszek juz jest duzo bardziej miekki, kupa jest wyczuwalna w jelitkach, ale nie jest jakas straszna ;) raczej waska.

Kontynuuje terapie parafinowa!
Kurciak

Post autor: Kurciak »

aktualizacja:) kupka jest :) i dobrze, chłopak męczył się strasznie :)
Salemka pisze:Dzis czuje sie super (rano tak nas wyprzytulal i oslinil w lozku, jak nigdy!)
odwdzięczył się tak Wam za pomoc, że jest mu lepiej :)

strasznie się cieszę, że jest w Was :aniolek:

może teraz pobawi się i z Finnkiem :):)
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
Salemka

Na razie ciagle spi. Regeneruje sie :)
ODPOWIEDZ