Salemka pisze:Ktos wie jak oduczyc/zniechecic koty do biegania po krzeslach?
Probowalismy pieprzu, zapachu pomaranczy...
Niszcza bydlaki :p
W zyciu nie oddamy Flokusia z tak blahego powodu, ale lepiej zeby nie niszczyl
sprobuj Akyszyk, preparat do popsikania za ok.12 zl. dzialania nie udowodniono;) podobnie jak pieprzu, cytryny itd. a Koty uwielbiają krzesła rownie mocno jak kartony mozna tez sprobowac zorganizowac przestrzen kartonami czy pudlami etc aby Floki stracil zainteresowanie krzeslami. z czasem mozesz zmniejszac powierzchnie kartonowegp krolestwa do jednego czy dwoch najulubienszych.
Wczoraj wieczorem przez chwile oba koty byly w tym samym czasie z nami w lozku
Ale nie tula sie
ale do siebie nawzajem, czy do Was? jeśli do siebie nawzajem - możliwe, że nigdy nie będą, ale to nie znaczy, że się nie zżyją jak bracia nie przymierzając, jak ludzie - nie trzeba sobie padać w ramiona, by być prawdziwym przyjacielem
Do siebie
Niby wiem, ale szkoda :p
"Cats do not go for a walk to get somewhere but to explore" - Sidney Denham
Salemka pisze:Ktos wie jak oduczyc/zniechecic koty do biegania po krzeslach?
Probowalismy pieprzu, zapachu pomaranczy...
Niszcza bydlaki :p
W zyciu nie oddamy Flokusia z tak blahego powodu, ale lepiej zeby nie niszczyl
sprobuj Akyszyk, preparat do popsikania za ok.12 zl. dzialania nie udowodniono;) podobnie jak pieprzu, cytryny itd. a Koty uwielbiają krzesła rownie mocno jak kartony mozna tez sprobowac zorganizowac przestrzen kartonami czy pudlami etc aby Floki stracil zainteresowanie krzeslami. z czasem mozesz zmniejszac powierzchnie kartonowegp krolestwa do jednego czy dwoch najulubienszych.
Dzieki sprobujemy
U mnie na bieganie po krzesłach sposób jest jeden - krzesła z wymiennymi obiciami z IKEI Jak je futrzaste zdemolują, to się przeboli jakieś 200zł i będzie nowy wystrój salonu :3
Wczoraj wieczorem przez chwile oba koty byly w tym samym czasie z nami w lozku
Ale nie tula sie
ale do siebie nawzajem, czy do Was? jeśli do siebie nawzajem - możliwe, że nigdy nie będą, ale to nie znaczy, że się nie zżyją jak bracia nie przymierzając, jak ludzie - nie trzeba sobie padać w ramiona, by być prawdziwym przyjacielem
Do siebie
Niby wiem, ale szkoda :p
nie martw się moje trzy norwegi (teraz dwa ) mimo, że pojawiły się w moim domu w odstępach półrocznych nigdy za sobą nie spały, nie wylizywały się, ale zgrane były, tylko wielkiej miłości sobie nie okazywały
Nadira pisze:U mnie na bieganie po krzesłach sposób jest jeden - krzesła z wymiennymi obiciami z IKEI Jak je futrzaste zdemolują, to się przeboli jakieś 200zł i będzie nowy wystrój salonu :3
ja kładę coś na fotelach i krzesłach (np. ręcznik/smatkę/kocyk). już nie są wtedy takie fajne. nie działa tylko na siatkowe biurowe fotele - nie polecam kupowania, bo sa najlepsze do ostrzenia pazurkow i zawieszania się
Floki ma zatwardzenie od nowej karmy
Biedaczek... dalam mu troche mleka... jak sie nie wyprozni to co polecacie? Slyszalam o parafinie jadalnej, Co myslicie?
Oczywiscie do weta tez pojdziemy jesli jutro nie przekdzie. Karma odstawiona.
Parafina działa dość mocno. Może najpierw spróbuj zaparzyc siemię lniane i dodać Mu to do karmy.
Jeśli ta nowa karma jest bezzbozowa, to jest to częsty objaw i po jakimś czasie wszystko powinno wrócić do normy.
Można raz, dwa razy w tygodniu podać pastę odklaczajaca. Częściej, jeśli są zaparcia. Slod w niej zawarty tez ma właściwości "przetykajace". Jeśli poważna sprawa, to zadzwoń do weta i zapytaj o podanie parafiny lub lactulozy.
Pare malych bobkow zrobil , ale ciagle probuje dalej.,. Finn zaczal go zaczepiac i przeszkadzac... biedny Floki strasznie krzyczal na niego... odizolowalam koty.
Floki pasty odklaczajacej ani tknie! Tych chrupkow odklaczajacych rowniez odmawia. Od samego poczatku. Wroce z pracy z zestawem pierwszej pomocy:) Na poczatek siemie lnianiane i jakby cos parafina i lactluloza.
Martwie sie zawsze taki radosny i przymilny a teraz tylko o kupce mysli i taki smutny
Rozbroilo nas jak podszedl wczoraj do nas i przy nas chcial sie wyróżnić na kanapie... tak zasygnalizowal nam problem! Chyba nam zaufal
za radą Weta ja podaję czasem profilaktycznie parafinę na łyżeczce, moje dziewczyny ją wprost uwielbiają! z past odkłaczających u nas przechodzi tylko Bezopet, inne marki zooplusowe w ogóle futer nie interesują i nie są tak efektywne jak ta kupiona od weta.
parafina w aptece to ok. 3-5 zł, Bezopet tylko w gabinetach wet., ok. 50 zł tubka.
Bylismy u weta. Floki dostal zastrzyk przeciwbolowy i rozluzniajacy wczoraj i dzis. Bardzo mu to pomoglo.
Dzis czuje sie super (rano tak nas wyprzytulal i oslinil w lozku, jak nigdy!), ale kupy nie ma poki co. Jestesmy jednak z wetem dobrej mysli
Brzuszek juz jest duzo bardziej miekki, kupa jest wyczuwalna w jelitkach, ale nie jest jakas straszna raczej waska.
Kontynuuje terapie parafinowa!