Arnika - koteczka z ogrodu botanicznego

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
felinity

Post autor: felinity »

To teraz tylko podrasować ogłoszenie i trzymamy kciuki za jakiś fajny DS. :D
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Zaraz wychodzimy, ale jutro prześle świeże foteczki Arni z pierwszych chwil w nowym DT :)
Awatar użytkownika
Leo

Post autor: Leo »

Heeeeja :D

Arni pierwszego wieczora mega się przystosowała do nowego miejsca, widać że zwiedza, przeszukuje i zagląda wszędzie ale nie ma się co dziwić po takim wieczorze jak wczoraj ;)
Apetyt ma, orbituje w około lodówki jak tylko się do niej podejdzie, chodzi za nami wszędzie i pilnuje jak się oddalimy z pola widzenia.
No i co ważne, już zaadaptowała się na łóżku, większość nocy przespała albo między nami albo leżąc bezpośrednio na nas :D Pomijam fakt, że gdzieś koło 3 w nocy upatrzyła sobie mój klapek jako idealne źródło zabawy :P
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Leo pisze:Heeeeja :D

Arni pierwszego wieczora mega się przystosowała do nowego miejsca, widać że zwiedza, przeszukuje i zagląda wszędzie ale nie ma się co dziwić po takim wieczorze jak wczoraj ;)
Apetyt ma, orbituje w około lodówki jak tylko się do niej podejdzie, chodzi za nami wszędzie i pilnuje jak się oddalimy z pola widzenia.
No i co ważne, już zaadaptowała się na łóżku, większość nocy przespała albo między nami albo leżąc bezpośrednio na nas :D Pomijam fakt, że gdzieś koło 3 w nocy upatrzyła sobie mój klapek jako idealne źródło zabawy :P
lepszy klapek niż palec u stopy ;)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:) dobre wiadomości :ok:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:brawo: Arni :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Cynamon

Pierwszy wieczór Arni i oczywiście łóżko jako niezbędna rzecz do egzystencji - oczywiście musi być z człowiekiem :: puste tak nie działa :P

Obrazek

Wieczorna toaleta :) Kicia jest niezwykłym czyściochem :D

Obrazek
m_adzik

Post autor: m_adzik »

urosła ::
Awatar użytkownika
Cynamon

Nadal jest na Taste Of The Wild tyle, że tym z rybą - ona od zawsze uwielbiała wszystko co pachnie i jest rybką :: I faktycznie wygląda okazale, zwłaszcza w porównaniu do tego jak trafiła na sterylkę.
Futerko pięknie się błyszczy, jest gładkie i delikatne, kicia też nie gubi już aż tak sierści jak kiedyś i ogólnie fizycznie wygląda bardzo dobrze :)
Nawet nie wiecie jak się o nią martwiłam :serce: , jak dobrze że tak szybko się odnajduje :good:
Awatar użytkownika
Cynamon

Arni w tempie ekspresowym odnalazła się w nowym miejscu :)
Widać, że służy jej większa przestrzeń, możliwość wskakiwania na szafy i częstszy dostęp do człowieków :love: ::
Koteczka ma się też bardzo dobrze jeżeli chodzi o psychikę, choć tego się najbardziej obawiałam.
Myślę, że wspaniałe podejście nowych opiekunów dużo jej dało :kwiatek: no i oczywiście obróżka feromonowa :wink:
Awatar użytkownika
Cynamon

Arnika jest troszkę rozchwiana emocjonalnie i zdarza jej się podgryzać opiekunów bez żadnego widocznego powodu :roll: Na szczęście DT jest cierpliwy i daje koteczce czas :serce:, bo wie, że sporo przeszła w ostatnim czasie :pociesza:
Miejmy nadzieję, że Arni dojdzie do siebie i dogada się w 100% z opiekunami :aniolek: bo koteczka ma ogromny potencjał, tylko potrzebuje czasu, spokoju, bezpieczeństwa i mniej zmian :wink:
Awatar użytkownika
Cynamon

Byliśmy wczoraj w odwiedzinach u Arniki :)
Koteczka wygląda cudnie, piękna lśniąca sierść, idealna figura, tylko zazdrościć! :D
Opiekunowie rozpieszczają koteczkę, na każdym kroku ::
Trawkę zasiali, ale jej nie zainteresowała, smakołyki je tylko takie jakie sama wybierze, wzgardziła również suszonymi szprotkami :P
Oczywiście nie wzgardzi szyneczką, dobrą paróweczką czy innym ludzkim smakołykiem :jesc:
Zdarza jej się jeszcze atakować i trochę podgryzać, ale przykróciłam jej pazurki (co bardzo się jej nie podobało :twisted: ) także na jakiś czas opiekunowie powinni czuć się trochę bezpieczniej ;)
nowe fotki wrzucę na dniach :cool:
Awatar użytkownika
Cynamon

Arnika dziś odbyła swoją kolejną podróż samochodem, tym razem 6cio godzinną :shock: :)
Zniosła ją bardzo dobrze, bez żadnych niespodzianek :wink:
DT nie miał problemów z włożeniem jej do transporterka, choć kicia bardzo nie lubi tego momentu :twisted:
Oczywiście po dotarciu na miejsce, zaczęła zwiedzać teren jak pani na włościach :king: :cool:
Cynamony oraz jej obecny DT jesteśmy ogromnie z niej dumni :serce: :kiss:
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Post autor: Niara »

Awww jak super :)
ODPOWIEDZ