Astor i Cody były dzisiaj u weta.
Łapka Codiego zagoiła się już bardzo ładnie, za to przy bródce ma taką delikatną rankę

Natomiast Astor ma łyse i podrażnione miejsce na lewej przedniej łapce oraz bardzo podobną rankę na bródce.
Oboje dostali dzisiaj po zastrzyku ze sterydem, który będzie działał przez 3-5dni i zalecenie, żeby te ranki przemywać Octeniseptem i Chitopanem.
Nie mam pojęcia, co mogło spowodować te objawy

Od przedwczoraj dostają barfa z gęsiną, ale wg Pani Doktor te objawy już wcześniej musiały się rozwijać...
Od jakiegoś czasu dodawałam Im biotynę do mieszanki, może to ona jest przyczyną...
Rozmawiałam dzisiaj z Panią Doktor na temat leków przeciwalergicznych u kotów.
Niestety nie sprawdzają się...
Pozostaje stary, dobry Encortolon, który na szczęście u Nich się sprawdza.
Mam teraz takie zalecenie, żeby w razie nasilenia objawów od razu rozpoczynać kurację: 10 dni 1 tabl x dzień, później przez dziesięć dni połowa dawki, następnie przez kolejne 10 dni połowa dawki co dwa dni, i na koniec spróbować dojść do dawki weekendowej i na niej zostawić koty (przynajmniej przez okres wiosenno-letni).
Z innych wieści - adopcja Astor i Codiego została odwołana. Ale decyzja jest przemyślana i dojrzała. Nie mam o to pretensji do niedoszłego ds, który w ramach wsparcia dla Astor i Codiego zadeklarował pomoc w postaci adopcji wirtualnej, za co z góry serdecznie dziękujemy