Polibudki

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
filo

Post autor: filo »

Miałyśmy sesję zdjęciową, wiecie? Ale była zabawa...

Obrazek
filo

Dzisiaj był 36 razy ratunkuuuuuu!!!!!!!!!!!!! :spadam: :spadam:
filo

Co to jest? :zly2:
Ma osiem łap (w porywach szesnaście) i dwa ogony (albo cztery) i lata.
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Latającą miotłę sprawiłaś koteczkom czy dyndają na żyrandolu?
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
filo

Nie wymawiaj słowa na ż! :ban:
Jednak w razie awarii mam już kupioną nową lampę, tylko na razie nie znalazłam kogoś, kto mi ją zawiesi. Stara jest do utylizacji, ale może nie uśmiercajmy jej tak gwałtownie? :modly:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

hehe, wiem coś o lampach, które poległy w starciu z kotem ;) A jak świat zawirował, gdy lampę wprawiono w niecodzienny ruch :obled: :obled: :obled:

Co do zagadki: wiadomo, że kot. Tylko razy ile :hm:
Awatar użytkownika
Morri

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
filo

No dobra. Będzie podpowiedź, bo widzę, że nawias za trudny.
Z kim mieszkają Polibudki?
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

z Tobą..?
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Morri

aaa, czyli nie będzie odbić w lustrze i tym podobnych udziwnień :cool: czyli z Tenorkiem i Basikiem :D
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
filo

jaggal pisze:z Tobą..?
Wpadnę do Ciebie przez okno, to sprawdzisz ile ja mam łap i ogonów :patyk:

Odbić w lustrze nie potrzeba. Mamy ogonów i łap pod dostatkiem. Jak się uprą, to ich lata jeszcze więcej.
filo

Indi morduje pietruszkę, którą zasadziłam w skrzynce na parapecie na zimę. Już drugi wieczór nad nią siedzi. Sama nie jest pewna, czy ją wykopać i zjeść, czy najpierw zjeść nać, a potem zająć się tym, co pod ziemią.

Do tego obie małe spiskują. Umawiają się, kiedy i jak robią zasadzkę na Norka albo Basika. Albo udają, że im uciekają, a tak naprawdę to one podobną gonią. Totalne przedszkole, a nie normalny dom. :roll:
filo

Mieliśmy ponowny test dzieciowy w sobotę, bo ostatnio poszło coś zdecydowanie za łatwo. Tym razem znowu kociaki zdały test na szóstkę. Dzieci mogą je nosić, miętosić, głaskać i... nic. Kotki i tak przychodzą ponownie do dzieci i podstawiają się do mizianek.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

filo pisze:Mieliśmy ponowny test dzieciowy w sobotę, bo ostatnio poszło coś zdecydowanie za łatwo. Tym razem znowu kociaki zdały test na szóstkę. Dzieci mogą je nosić, miętosić, głaskać i... nic. Kotki i tak przychodzą ponownie do dzieci i podstawiają się do mizianek.
żeby nie było wątpliwości, to było znowu moje dzieci :: , a nie że inne jakieś mega spokojne ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
filo

Kaftan bezpieczeństwa w rozmiarze "kociak" poszukiwany!

Maludy chyba dorobiły sobie silniczki odrzutowe. Latanie to już powoli ich sport narodowy. Dzisiaj Indi w ostatniej chwili nogą zatrzymałam przed wylotem na klatkę schodową jak wracałam do domu. Kiedyś nie zdążę.

Indi jest skoczniejsza od Czajki i to ona nadal pierwsza penetruje poziomy wysokie. Od kilku dni wita mnie siedząc na szafce na korytarzu (1,5 m wysokości, ale wskakuje ze stopnia). Przymierzała się też do osiągnięcia poziomu trzeciego. Myślę, że to kwestia dni.

A Czajusia za to bardziej lubi mnie. Zawsze mi towarzyszy w łazience i pakuje się na plecy, żeby się pomiziać o moje włosy.
ODPOWIEDZ