Rodzinka PZ

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

home office ma tą jedną (z wielu) zaletę, że w słoneczny dzień można być świadkiem takich scen :love:
Obrazek
Obrazek

aby wesprzeć Perłę w dzieleniu się domową przestrzenią z Tymczasowymi futrzanymi mieszkańcami, wprowadziliśmy od dziś wspomagająco krople Bacha. Mam nadzieję, że zadziałają, bo Perła z natury nie jest dla nowych przybyszów zbytnio gościnna ;)
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

trzymam kciuki :good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

Dziekujemy :serce: tak, jak przy Opku to byla wyrazna irytacja, to przed Bumią Perła czuje wyraźny respekt ;) co za tym idzie, za dużo nie fika ;)
Ale po prawdzie, to każdy obcy szur i myszkowy szmer ją zaskakuje - jak Bunia zaczęła bawić się myszą to to Perła aż nie wiedziała, gdzie ma sie podziac ;)
Awatar użytkownika
Morri

Heh, powiem szczerze, że uwielbiam obserwować te kocie relacje i rozwój rezydentów pod wpływem tymczasów :) Paradoksalnie - ich życie jest dzięki nim bardziej urozmaicone i nie ma mowy o nudzie ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

W przypadku stosowania kilku rozwiązań nigdy nie wiadomo, które tak naprawdę zadziałało lub też czy zadziałała kombinacja, w każdym razie - u nas lepiej :)

po pierwsze: Bunia
Perła wyraźnie czuje przed Bunią respekt. Nie zaczepia jej, ale też nie zbliża się za często. Bunia sama z siebie nie ma potrzeby towarzystwa innego kota, zatem także sama nie inicjuje spotkań. W tych chwilach, kiedy się mijają, Perła obwąchuje raczej z dołu i bardzo ostrożnie. W efekcie ich wzajemnych oddziaływań Perła fika już zdecydowanie rzadziej, raczej się wycofała z szukaniem guza i zaczepianiem.

po drugie: krople Bacha.
Nie wiem, czy na pewno cokolwiek zmieniły i czy pomogły. W ludzką homeopatię wierzę, zatem mogę wierzyć także w kocią.

po trzecie: zmiana ustawień kuwet
obecnie mamy 6 kuwet w domu: trzy duże odkryte, jedną dużą krytą, jedną małą odkrytą i jedną małą bez żwiru. Dotychczas stały wszystkie w jednym miejscu zgrupowane i zdarzało się, że Perła atakowała załatwiającą się Veronę. Nazwyamy ją zresztą kuwetową babcią, bo często w ciągu dnia śpi na taborecie, który stoi przy kuwetach, jakby pilnowała urobku.
Odkąd jest z nami Bunia, jedną kuwetę przestawiłam dużo bliżej pokoju, ponieważ Bunia żyje na zdecydowanie mniejszej przestrzeni. I z tej kuwety zaczęła także korzystać Verona, bo teraz nie musi wchodzić w korytarz pilnowany przez kuwetową babcię :)
póki co nie odnotowaliśmy chyba żadnej qpy na podłodze, choć wydaje mi się, że Perła wchodzi do małej kuwety ale tyłek wystawia tak, że qpal ląduje w kuwecie bez żwiru. Raz chyba tylko zrobiła bezpośrednio do kuwety bez żwiru, za to potem weszła do dużej aby se pokopać. Taka ta kocia logika, że Kota nie zrozumiesz :)

w każdym razie, ataki na Veronę zdarzają się zdecydowanie rzadziej, a dziś w nocy byłam zaskoczona zupełnie, kiedy zobaczyłam że Perła śpi z Zeusem stykając się zadkami :) to im si nie zdarzyło od czasów, kiedy byli zupełnie mali.
Obrazek

Dwa dni temu drzemałyśmy popołudniu, z Perłą przytuloną pod kołdrą, a na kołdrze stykając się zadkiem była Verona. Choć w to, że dziewczyny się polubią, już raczej nie uwierzę ;)
Awatar użytkownika
Eva

Zeus

najpiękniejszy :serce: najlepszy :serce: najwspanialszy :serce:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

a najdłuższy to już nie? :D
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
Morri

:serce:
Awatar użytkownika
Eva

całe szczęście już po remoncie i można znowu leżeć na miękkim człowieku

Obrazek
Obrazek

albo mieć caaaałe łóżko tylko dla siebie :serce:
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

remont dziś oficjalnie zakończony - dotarły meble dla futer :love:

nowe półki zaankektowane momentalnie, najbardziej cieszy się Perełczak, może się skryć na wysokości i nikt się w nią nie będzie zaczynał :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
einfach

Post autor: einfach »

ojjaaa, ALE SUPER :love: sama bym się kładła ::
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

czaderskie półki!!
chcę namiary skąd je macie!!
Awatar użytkownika
Eva

szukałam trochę po internetrach bo cozyanddozy.com trochę zastrzeliło mnie cenowo i przy czterech futrach potrzeba mi było więcej niż jedną, i znalazłam szarydesign.pl
nie tanie, ale: kupiłam raz w życiu, jest pięknie i solidnie wykonane no i futrom się też należy :)
a na wakacje wcale nie trzeba jeździć na wczasy, można na działkę :oops:
Awatar użytkownika
majkel
Kontakt:

Post autor: majkel »

Elegancko i nowocześnie :)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

kurde, czas zacząć oszczędzać...
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
ODPOWIEDZ