Wieczorem wenflon nie chciał już niestety współpracować, więc kroplówka poleciała podskórnie. Jutro wymieniamy ustrojstwo i walczymy dalej
Babcia Biszkoptowa
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Znalazłam karmę, którą Bibi wcina aż jej się uszy trzęsą
RC Convalescence mokra. Humor dopisuje
Wieczorem wenflon nie chciał już niestety współpracować, więc kroplówka poleciała podskórnie. Jutro wymieniamy ustrojstwo i walczymy dalej
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Byliśmy dziś na wymianie wenflonu. Poprosiłam przy okazji o zmierzenie ciśnienia. Bibi ma nadciśnienie. Najwyższe odczyty podchodziły pod 190 na... ale za miarodajny wet uznał 157 na 80. Za dużo 
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
- kotekmamrotek
No właśnie nic nie dostaje na to nadciśnienie jeszcze
Przecież to nie pomysł weta, żeby sprawdzić ciśnienie
Zabrałam ją Nad Wierzbak, jak jechałam z Orionem na kastrację. Wyniki oczywiście dorzucę do kompletu wiadomości Pod Wieżę, żeby dołączyli leki...
- kotekmamrotek
- kotekmamrotek
Na razie wszystko wskazuje na to, że Bibi czuje się duuuuużo lepiej!
To, ile zaczęła jeść jest wprost nieprawdopodobne! Sama domaga się kolejnego posiłku i wcina z takim apetytem, że aż miło patrzeć
Jest też niezmiennie przekochana
Patrzy na człowieka tak ufnie, że nie wyobrażam sobie tego zaufania zawieść w jakikolwiek sposób... Mimo nieprzyjemności, jakie jej codziennie serwujemy, przy których okazuje się niesamowicie silnym kotem, nie chowa urazy i przychodzi, gdy ją wołamy
Mniej też śpi, częściej zastaję ją na parapecie obserwującą świat za oknem 

-
BEATA olag
Bibi napędziła nam stracha... Od zmiany kroplówek na dożylne z elektrolitami obserwowaliśmy spektakularną poprawę - apetyt za dwóch, żwawość i kontaktowość - aż tu nagle przedwczoraj strajk głodowy, a potem wymioty
Zmieniliśmy kroplówkę na dożylną NaCl i Bibi znów zaskoczyła. Może to zwykły zbieg okoliczności - grunt, że apetyt wrócił
Dziś byliśmy na kontroli u weterynarza - znów pobrana krew na badania i z niepokojem czekamy na wyniki. Bibi jednak zachwyciła swoim wyglądem - przybrała na masie, poprawiła jej się sierść - trudno się nie zachwycić
Bibi obecnie przyjmuje Renalvet, Hepatiale i Fortekor 1/8 tabletki dziennie. Dziś dołączyliśmy Azodyl. Kroplówka - do wyników na razie NaCl.
Kota uwielbia mojego P. Nawet jeśli nie ma apetytu, jeśli on głaszcze ją dostatecznie długo, na pewno coś zje. Mam wrażenie, że głównie po to, by sprawić mu przyjemność
Bo to mądra kota jest. Baaardzo mądra 
Dziś byliśmy na kontroli u weterynarza - znów pobrana krew na badania i z niepokojem czekamy na wyniki. Bibi jednak zachwyciła swoim wyglądem - przybrała na masie, poprawiła jej się sierść - trudno się nie zachwycić
Bibi obecnie przyjmuje Renalvet, Hepatiale i Fortekor 1/8 tabletki dziennie. Dziś dołączyliśmy Azodyl. Kroplówka - do wyników na razie NaCl.
Kota uwielbia mojego P. Nawet jeśli nie ma apetytu, jeśli on głaszcze ją dostatecznie długo, na pewno coś zje. Mam wrażenie, że głównie po to, by sprawić mu przyjemność