Karena

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Karena

Post autor: kotekmamrotek »

Karena trafiła do nas z tym niezwykłym egzotycznym imieniem - jak się okazało pasuje ono do Niej jak ulał... Jest wyważona, niekłopotliwa, cichutka i spragniona towarzystwa człowieka oraz kotów:)
Czekała na wolne miejsce u nas bardzo długo - bo zawsze były jakieś pilniejsze interwencje, chore koty, zagrożone przez zwierzęta i ludzi...
A Ona była zaopiekowana - przez starszego Pana, na którego posesję została podrzucona w zaawansowanej ciąży - urodziła po kilku dniach czworo kociąt, z których tylko Hieronim jeszcze czeka - reszta szczęśliwa w swoich chałupkach:)
Pan kotkę dokarmiał, wysterylizował Ją, jednak miejscowy kocur nagle zaczął widzieć w Karenie wroga - przepędził Ją do odległego parku, w którym to dopiero po kilku dniach została odszukana przez tymczasowego opiekuna... Znalazła zatem prowizoryczne lokum w garażu - to niesamowite, ale wychodziła na spacery z Panem Hieronimem trzymając się Jego nogi jak psiak:) Po czym grzecznie wracała i układała się na swym posłanku...
Pan Hieronim bardzo przeżywał rozstanie z kotką - ale to naprawdę rozsądna decyzja, biorąc pod uwagę Jego wiek i dwa kilkuletnie koty w mieszkaniu...
Teraz czeka znowu w zamknięciu - ale mamy nadzieję, że już bardzo niedługo - na swojego opiekuna na całe życie - bardzo na niego zasługuje...

Link do zdjęć Kareny na picasie: https://picasaweb.google.com/1101039698 ... 044/Karena#

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:love:

no mnie tam Ebbę bardziej przypomina niż Hirka :lol:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Każdy widzi, co chce;)
Jeśli Ją bierzesz - jak dla mnie też może być Ebba ::
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

kotekmamrotek pisze:Każdy widzi, co chce;)
Jeśli Ją bierzesz - jak dla mnie też może być Ebba ::
:thud:

niech Morri wiedzie palmę pierwszeństwa :lol: :lol: :lol:

choć jakbym doliczyła moje podwórkowe, to kto wie :diabel:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

kikin pisze: niech Morri wiedzie palmę pierwszeństwa :lol: :lol: :lol:
już niedługo :diabel:
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Grzeczniutka i urocza Karena zamieszkała dziś u nas. Inne kotki chyba wyczuły jej niesamowitą łagodność, bo przy powitaniu żadna jej nie osyczała - uprzejmie obwąchały nową lokatorkę, po czym spokojnie udały się z powrotem do swoich spraw.
Karena tymczasem znalazła bezpieczną kryjówkę w szafie. Gdy czasem się do niej zajrzy, kitka nie reaguje strachem - głaski przyjmuje z lekką niepewnością, ale też z wdzięcznością :)
Sądzę, że już za jakiś czas odważy się do nas wyjść, co by w pełni pokazać swój charakter; póki co - zapowiada się bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Trzymam kciuki :)
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Miałam okazję wymiziankować Ślicznotkę , kochana, delikatna i ufna. :serce:
Chitos

Post autor: Chitos »

Asiu doslownie jak Gorka :)
koty pod Twoja opieka kochaja szafy :D te przesuwne to juz najbardziej:)
Monka u nas też nauczyla sie sama otwierać szafę :)
Awatar użytkownika
Essi

Chitos pisze:Asiu doslownie jak Gorka :)
koty pod Twoja opieka kochaja szafy :D te przesuwne to juz najbardziej:)
Monka u nas też nauczyla sie sama otwierać szafę :)
A widać szafy u nas wyjątkowo atrakcyjne :P
Za to okazuje się, że Karena tak bardzo lubi głaskanie, że dała się dziś przekonać i wyszła do mnie - na zawołanie :) Jestem tak nieprzyzwyczajona do kotów przychodzących na zawołanie, że byłam w niezłym szoku ;)
Chitos

Post autor: Chitos »

ooo :) jak fajnie :)

Dobra przesuwna szafa nie jest zła :D
tess
Kontakt:

Re: Karena

Post autor: tess »

kotekmamrotek pisze:A Ona była zaopiekowana - przez starszego Pana, na którego posesję została podrzucona w zaawansowanej ciąży - urodziła po kilku dniach czworo kociąt, z których tylko Hieronim jeszcze czeka - reszta szczęśliwa w swoich chałupkach:)
Pan kotkę dokarmiał, wysterylizował Ją, jednak miejscowy kocur nagle zaczął widzieć w Karenie wroga - przepędził Ją do odległego parku, w którym to dopiero po kilku dniach została odszukana przez tymczasowego opiekuna... Znalazła zatem prowizoryczne lokum w garażu - to niesamowite, ale wychodziła na spacery z Panem Hieronimem trzymając się Jego nogi jak psiak:)
Awww :aniolek: Ojejku, jej, śliczna krówka i to z taką historią!

Jak moja domowa (w sensie siedząca u rodziców) Zuzia. Też trafiła w nasze okolice w zaawansowanej ciąży, znaleźliśmy dom czterem kociakom, ale Zuzia już została. Jest z nami coś koło sześciu lat... i do tej pory wychodzi przy nodze :) Codziennie trzeba iść z nią na spacer, inaczej jest niepocieszona.

Trzymam gorąco kciuki! Chciałabym powiedzieć, że to idealna siostra dla Zuzi, ale niestety Zuzełek fatalnie znosi obecność innych kotów i nie ma mowy o dokoceniu :(
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

ale suuuuper:))))))
Strasznie się cieszę, że Karena się przełamała!!!!!
Awatar użytkownika
Essi

Z serii "Czy wiesz, że...":
Karena to kot bezdotykowy :: Wystarczy zagadać do niej z pewnej odległości, a kicia natychmiast się ożywia, zaczyna przymilać się do pobliskich mebli/kotów/dowolnych obiektów* i włącza bardzo głośne mruczando - a to wszystko bez żadnego dotykania czy głaskania! ;) Ma wspaniały charakter, jest super łagodna, przyjazna w stosunku do innych kotów, pięknie potrafi się bawić (szczególnie upodobała sobie tunel z piłeczką).
Z funkcji dodatkowych Karena posiada również tryb oszczędzania energii. Jest cichym, nienarzucającym się kotkiem, ponadto naprawdę niewielkie ilości jedzonka wystarczają jej do funkcjonowania. Cudo kotek z niej :)

*niepotrzebne skreślić
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Brzmi bosko :)
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
ODPOWIEDZ