Buli

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:banan: :lol:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

:love:
Chitos

Post autor: Chitos »

Boże jestes wielka! Buli jak ja sie ciesze ze masz dobrze :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

super wieści!!
Awatar użytkownika
kikin

Wczoraj wpadłam na pomysł, że Buli stanowiłby swietny dwupak z moim Tristanem, ew. dziewczynką ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Cudownie! :)
madmadzia

Post autor: madmadzia »

i ja też, ja też się bardzo cieszę, że Bulisiątko - Kochane Kociątko ;-) ma tak dobrze :) :)
Ewcia

Post autor: Ewcia »

kikin pisze:Wczoraj wpadłam na pomysł, że Buli stanowiłby swietny dwupak z moim Tristanem, ew. dziewczynką ::
Hmm... czemu nie. Życzę Bulikowi jak najlepiej w znalezienu domu stałego, ale tak samo jak w przypadku Marylki ciężko mi będzie się z nim rozstać. :)
Ewa :)
Ewcia

Buli kontynuuje nowo odkrytą miłość do parapetów i wygrzewania się na nich w promieniach wiosennego słońca. Robi to na tyle często, że na parapecie został uwieczniony na 4 z 6 zdjęć, które znajdziecie na końcu tego wpisu :wink:

Jeśli chodzi o samą tematykę wylegiwania się to przetestował już chyba wszystkie potencjalne miejsca gdzie kot może spać w naszym mieszkaniu. Często można go spotkań na krzesłach w salonie. Za to w przeciwieństwie do rezydentki nie przekonał się do nowego drapaka i nie wypróbował ani jednej miejscówki na drapaku. Może uważa, że konstrukcja nie jest wystarczająco solidna dla kota o jego gabarytach ::

Pomimo sporej niechęci z jego strony udało nam się obciąć mu pazury kilka dni temu :)

Buli dobrze się u nas odnajduje. Chętnie wskakuje nam na kolana w celu otrzymania solidnej dawki pieszczot. Kochany z niego miziak :wink:

Galeria zdjęć:

Obrazek
Ale ze mnie przystojniak

Obrazek
To ja i mój parapet!

Obrazek
KOOOOCHAM mój parapettt!!!

Obrazek
Płaskorzeźba pt. "Koty w galopie"

Obrazek
Miziaj mnie!

Obrazek
Szelma: jeszcze tylko selfie dla naszych fanów i kończymy dzisiejszą sesję Bulik
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

koty w galopie - padłam ::s

a jak z wagą - coś się ruszyło?
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

mi się tam wydaje, że ździebko schudł ::
Chitos

Post autor: Chitos »

Buli ty przystojniaku :) jak ciesze sie ze moze odkrywać takie fajne rzeczy jak plazing i smazing :)
wyczochraj go ode mnie :)
Awatar użytkownika
kikin

:serce:
madmadzia

Post autor: madmadzia »

Bulisiątko kochane :) jak dobrze, że możesz sobie leżeć na parapecie w apartamencie z widokiem w dodatku !! super :)
Ewcia

Buli przestaje przypominać kota z pierwszych postów tego tematu. I nie chodzi wcale o to, że wyrosły mu dodatkowe nogi, albo głowa. Nic z tych rzeczy! Po prostu Buli (zwany Miśkiem) przestaje zamulać :diabel:

Objawia się to w następujący sposób:

1. Mruczy - może nie rzęzi tak głośno jak rezydentka, ale słychać ciche mruczenie kiedy jest zadowolony :wink:

2. Spaceruje coraz częściej z podniesionym ogonem. Zdarza mu się co prawda jeszcze umykać w popłochu pod stół od czasu do czasu, ale jednak powoli nabiera pewności siebie i przechadza się po mieszkaniu z podniesionym dumnie ogonem ::

3. Dosięga językiem do swoich ud i brzucha, co jest niechybnie dowodem na wzrost sprawności fizycznej i spadek masy :banan:

4. Nauczył się od rezydentki tricku z otwieraniem drzwi poprzez wskoczenie na klamkę. Co prawda ze względu na swoją wagę podczas lądowania wywołuje małe trzęsienie ziemi, ale zdecydowanie ma się czym pochwalić :cool:

Porcja nowych zdjęć:

Obrazek
"Mój parapecik"

Obrazek
"No witam!"

Obrazek
Szelma: bawmy się, bawmy się, bawmy się, bawmy się, bawmy się, bawmy się, bawmy się, bawmy się !!!
Buli: no zaaaaaaraz...

Obrazek
"Zoba jakie mam fajne giry!"
ODPOWIEDZ