Bolcia
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Bolcia nabiera masy - zrobiła się naprawdę solidna
Ma jednak jeden słaby punkt... Dziąsła i zęby... Od samego początku próbujemy opanować stan zapalny, ze skutkiem raczej średnim. Bolcia nie znosi zabiegów pielęgnacyjnych i to jest też jej jedyną wadą, jaką można wskazać w kontekście cech charakteru. Mimo smarowania preparatami przeciwbakteryjnymi, Bolcia ciągle ma obrzęk wokół zębów. Jedyne pocieszenie, że raczej nie sprawia jej to dyskomfortu, bo wcina aż jej się uszy trzęsą - nawet spore kawały mięsa. Tym razem podczas oględzin w gabinecie wet, dostałą w kuper lek przeciwzapalny, a z dziąseł pobraliśmy wymaz, by stwierdzić, czy wchodzimy z antybiotykiem, czy nie.

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Bolcia obecnie prezentuje się tak 

A także tak:
Nie pisałam chyba jeszcze o tym, że dziewczyna ma wyjątkowo miłą w dotyku sierść. Nie jest długa, ale też nie jest tak krótka, jak u większości kotów - efekt jest jedwabisty
Bolcia też zdecydowanie lubi przebywać NA człowieku
Wybiera najbardziej miękkie miejsce 

Śpi najczęściej w tej pozycji

A także tak:

Nie pisałam chyba jeszcze o tym, że dziewczyna ma wyjątkowo miłą w dotyku sierść. Nie jest długa, ale też nie jest tak krótka, jak u większości kotów - efekt jest jedwabisty

Bolcia też zdecydowanie lubi przebywać NA człowieku

Śpi najczęściej w tej pozycji

No właśnie z tą energią ostatnio słabiej. Tym tłumaczę okrąglejsze kształty. Bolcia nie za dobrze znosi konkurencję do zabawek - a jest jej sporo. Myślę jednak, że gdy maluchy wyjdą na salony będzie zmuszona ruszyć tyłek
Inna rzecz, że zajęły pokój, w którym najchętniej spędzała czas... Trzeba przetrwać 

Bolcia nam posmutniała... Niechętnie przebywa tam, gdzie inne koty. Jest ich po prostu dla niej za dużo... I nie za wszystkimi przepada... Najczęściej rezyduje w kuchni, bo jej ulubiony pokój został zamknięty. Być może to wpływa na pogorszenie jej komfortu... Jest oczywiście kochana, jak dawniej, chętnie ładuje się na kolana i z największą przyjemnością przyjmuje mizianki, jednak bawi się mało... i tylko wyraźnie zachęcona... Gdyby nie okoliczności, pomyślałabym, że coś jej dolega... Myślę, że choć wymaz z dziąseł wykazał wielką mnogość bakterii, raczej nie bolą. Mięso wcina aż jej się uszy trzęsą i najchętniej zabiera się za duże kawałki. Antybiotyk jednak przepisany. Spróbujemy zawalczyć o lepsze zęby, bo jeśli dziąsła będą ciągle tak wyglądać, Bolcia szybko straci możliwość gryzienia 

Jedno muszę dodać. W tej napiętej sytuacji: 11 kotów na 50 m2, Bolcia unika swady. Oczywiście odpowie na zaczepkę, ale nie zaczyna sama. Duży punkt dla niej
kochana jest 

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
-
Bolcia miała ostatnio bardzo miłych gości. Ona jednak postanowiła zachować się inaczej niż zwykle i wzięta na kolana, zwiała na szafę, na którą dotąd nigdy nie wchodziła
Nie wiem, czy to pokłosie wcześniejszej scysji z moją Luną, czy zapach innego kota, czy może coś zupełnie nieprzewidywalnego, bo przecież Pani była bardzo miła
Nigdy wcześniej się coś takiego nie zdarzyło 

-
Morri pisze:Bolcia miała ostatnio bardzo miłych gości. Ona jednak postanowiła zachować się inaczej niż zwykle i wzięta na kolana, zwiała na szafę, na którą dotąd nigdy nie wchodziłaNie wiem, czy to pokłosie wcześniejszej scysji z moją Luną, czy zapach innego kota, czy może coś zupełnie nieprzewidywalnego, bo przecież Pani była bardzo miła
Nigdy wcześniej się coś takiego nie zdarzyło

(tylko u kogo

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Ku swej ogromnej radości Bolcia odzyskała dostęp do swego ulubionego pokoju 
https://youtu.be/X8B_YkibBMM

https://youtu.be/X8B_YkibBMM