Zygfryd

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Niedobrze :?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Zygfryd ładnie przyjmuje Banacept na obniżenie ciśnienia i RenalVet na nerki.
Z karmą nie chce niczego jeść, ale bez problemu podaję Mu leki do pysia. Nawet się na mnie nie obraża :)
Jak już połknie tabletkę, to wtedy Go porządnie wygłaskam i kot jest wniebowzięty.

Z alergią też jest lepiej od kiedy wyeliminowałam mięso z kurczaka, tzn. Orien z kurczakiem Go nie uczula, ale samo mięso z kurczaka chyba tak. Jak teraz nie dostaje, to przestał się drapać i ranka ładnie się zagoiła. Teraz Zygfryd wcina np. gotowaną kaczkę. Bardzo smakuje Mu tez grilowany pstrąg, o czym dowiedziałam się przez przypadek, jak sam się poczęstował, gdy robiliśmy grilla :shock:
Okazuje się, że Zygfryd z surowizny lubi tylko kurczaka, inne mięsa je tylko ugotowane...
Zatem barf u Niego niestety nie jest możliwy do stosowania :(

A poza tym Zygfryd miewa się świetnie. Jest też bardzo towarzyski i nie boi się ludzi. W tamtym tyg. była u mnie siostra z mężem i czteromiesięcznym dzieckiem. Zygfryd w ogóle nie reagował na płacz dziecka, a szwagrowi ocierał się o nogi po godzinie znajomości.
Z kolei w ten weekend miałam kilkanaście osób na grillu, w tym krzyczące i biegające dzieci i jakoś nie zrobiło to wrażenia na Zygfrydzie. Jako jedyny nie schował się. I jeszcze sępił żarcie :diabel:

A poniżej kilka filmików z Zygfrydem w roli głównej :)

Ulubiona zabawka Zygfryda - wiadomo Bird :)
https://www.youtube.com/watch?v=KA8dJTe ... EI5-b7NwPy

Jak mały kociak ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Kgf_JSp ... Py&index=5

Sam też się potrafi bawić, jak wędka wisi ;)
https://www.youtube.com/watch?v=rvx04tL ... Py&index=6

Miziak
https://www.youtube.com/watch?v=LKa67bM ... EI5-b7NwPy

Jako jedyny kot u mnie Zygfryd uwielbia czesanie i szczotką i furminatorem
https://www.youtube.com/watch?v=MIxZn-5 ... EI5-b7NwPy

Jak się idzie, to trzeba uważać na Zygfryda, bo uwielbia się ocierać o nogi. Już nie raz wywróciłabym się, bo pojawia się znikąd i zaczyna taniec ósemkowy ;)
https://www.youtube.com/watch?v=w0UL8tN ... EI5-b7NwPy
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

ja po prostu NIE WIERZĘ:))))
a najbardziej mnie chyba cieszą te zaokrąglone boczki:))))))
Chitos

Post autor: Chitos »

Dosłownie inny kot:)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:shock: :shock: :shock:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kat

Zygfryd miewa się b. dobrze. Nawet zaczął wcinać mokrą karmę, chyba smak Mu się zmienia :)
Zrobił się jeszcze bardziej ciekawski. Jak jestem w domu, to chodzi ze mną noga w nogę, jak pies i musi zajrzeć w każdy kąt. Ostatnio nawet pod prysznic wlazł ;)
A jak siedzimy na narożniku, to po pewnym czasie też na niego wskakuje. Na początku tego nie robił. Wchodził tylko wtedy, gdy nikt inny na nim nie siedział. A teraz już ani ludzie ani inne koty Mu nie przeszkadzają :) Daje się też nosić na rękach i przytula się wtedy do człowieka.
Odnoszę też wrażenie, ze reaguje na swoje imię. Jak jest w ogródku, a ja zawołam Zygfryd, to od razu przybiega :)
Jest niesamowicie kochany!
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Cudowne wieści :love:
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

A co to za ranka na karku u Zygfrydzia?

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
kat

Już Jej nie ma :)
Pięknie się zagoiła po dwóch psiknięciach Octeniseptem i wyeliminowaniu z diety surowego kurczaka.
Awatar użytkownika
kat

A tak się teraz prezentuje nasz Szanowny Zygfryd :)

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Zygfryd w sobotę zaskoczył i mnie i Tosię :)
Tosia nie pozwala innym kotom jeść suchej karmy razem z Nią z jednej miski. Mokrą owszem - je razem z Maciusiem i Kubusiem z jednej michy, ale już innym kotom nie pozwala. Od razu odgania łapą. Tak ma. A suchej to nawet Maciek i Kuba się nie odważą, chociaż to rodzeństwo...
A Zygfryd ma to gdzieś, że Tosia sobie je suchą karmę, jak On właśnie ma ochotę jeść z tej samej miski (w Jego misce ta sama karma już tak nie smakuje ;)).
I właśnie w sobotę podszedł do Tosi i wepchnął swoją głowę do Jej miski, odpychając przy tym Tosię. Tosia była tak zaskoczona, że dopiero po jakimś czasie zaczęła syczeć i machać łapą. Ale Zygfryd i tak nic sobie z tego nie robił ;) On się Jej po prostu nie boi :)
I tak sobie jadły z jednej miski :)
Awatar użytkownika
kat

I zapomniałam napisać - Zygfryd ładnie nabrał ciałka.
Teraz czuć wagę, jak się Go nosi na rękach, co całkiem lubi :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

kat pisze:jak się Go nosi na rękach, co całkiem lubi :)
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
einfach

Post autor: einfach »

kat pisze: Teraz czuć wagę, jak się Go nosi na rękach, co całkiem lubi :)
oboziuniu, Zygfyrd ciągle zaskakuje :: :love:
Awatar użytkownika
kat

kikin pisze:
kat pisze:jak się Go nosi na rękach, co całkiem lubi :)
A ciekawe, że nie lubi siedzieć na kolanach.
Jak stoję i trzymam Go na rękach, albo z Nim chodzę, to się przytula i nie wyrywa się, a jak tylko usiądę, to od razu schodzi z kolan...
Ale bardzo lubi siedzieć blisko ludzi na oparciu narożnika, czasami nawet przy głowie :)
ODPOWIEDZ