Madera i Jolly Jumper
Moderatorzy: crestwood, Migotka
-
Madera jest nie tylko piękna, miła i kochana, ale także bardzo mądra - doskonale wie, gdzie nie wolno jej wskakiwać, czego się nie drapie i że wstawać należy razem z człowiekiem, a nie przed nim. To absolutnie bezproblemowa kotka. Obcięcie pazurów? Pestka. Wizyta u weterynarza? Luz. Nowa karma/mięsko? Mniam mniam. Inny żwirek? Spoko. Normalnie chodząca doskonałość 

If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Co mnie podkusiło, żeby wziąć to zwierzę..!
Synuś mamusi do potęgi n-tej (gdzie n zmierza do nieskończoności). Gdyby mógł, to nie schodziłby z kolan. Potrafi usiąść na środku pokoju i drzeć się, bo trzeba go wziąć na ręce i utulić. O godzinie trzeciej w nocy budzi, ciamkając i podgryzając końcówki palców, a przy tym mruczy i świergoli z głośnością porównywalną do startującego motocykla. Śpi wyłącznie wtulony w człowieka (najchętniej w twarz). Popołudniowe drzemki urządza sobie wyłącznie na ludzkim mostku. Na powitanie przybiega i skacze na oślep, nie patrząc, gdzie wyląduje...
...uwielbiam potwora <3

Synuś mamusi do potęgi n-tej (gdzie n zmierza do nieskończoności). Gdyby mógł, to nie schodziłby z kolan. Potrafi usiąść na środku pokoju i drzeć się, bo trzeba go wziąć na ręce i utulić. O godzinie trzeciej w nocy budzi, ciamkając i podgryzając końcówki palców, a przy tym mruczy i świergoli z głośnością porównywalną do startującego motocykla. Śpi wyłącznie wtulony w człowieka (najchętniej w twarz). Popołudniowe drzemki urządza sobie wyłącznie na ludzkim mostku. Na powitanie przybiega i skacze na oślep, nie patrząc, gdzie wyląduje...
...uwielbiam potwora <3
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
-
Oficjalnie ogłaszam, że JJ przestał być jedynakiem. Zastanawiałam się nad tym dość długo, bo to jednak bardzo poważna decyzja była, ale ostatecznie zdecydowałam - i tak JJ stał się przyszywanym bratem Buddy, z którym to będzie razem szukać domu. Wahałam się długo, bo wszak Budda siostrę już ma, ale chłopcy tak dobrze się dogadują, tak wspaniale bawią i tak wiele czasu spędzają razem, że inna decyzja nie wchodziła w grę 

jaggal pisze:Oficjalnie ogłaszam, że JJ przestał być jedynakiem. Zastanawiałam się nad tym dość długo, bo to jednak bardzo poważna decyzja była, ale ostatecznie zdecydowałam - i tak JJ stał się przyszywanym bratem Buddy, z którym to będzie razem szukać domu. Wahałam się długo, bo wszak Budda siostrę już ma, ale chłopcy tak dobrze się dogadują, tak wspaniale bawią i tak wiele czasu spędzają razem, że inna decyzja nie wchodziła w grę

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Dowód, że Madera umie podawać łapkę:
https://youtu.be/2n-w7XHhOr0?list=PLlNv ... C2KHPCQkYs
I że jest miziakiem nie z tej ziemi, który przychodzi na zawołanie:
https://youtu.be/JKQaxBeFjfQ?list=PLlNv ... C2KHPCQkYs
https://youtu.be/2n-w7XHhOr0?list=PLlNv ... C2KHPCQkYs
I że jest miziakiem nie z tej ziemi, który przychodzi na zawołanie:
https://youtu.be/JKQaxBeFjfQ?list=PLlNv ... C2KHPCQkYs
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Dżeju-Paskudeju w bardzo malowniczej odsłonie:
A to tak jakby ktoś się zastanawiał, czemu jeszcze nie wysłałam go za koło podbiegunowe...
I z przyszywanym braciachem - chłopaki naprawdę się do siebie zbliżyli, aż miło na nich popatrzeć:

A to tak jakby ktoś się zastanawiał, czemu jeszcze nie wysłałam go za koło podbiegunowe...
I z przyszywanym braciachem - chłopaki naprawdę się do siebie zbliżyli, aż miło na nich popatrzeć:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 14:49 przez jaggal, łącznie zmieniany 1 raz.