Lessa

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Marcin pokochał Lessę. Serio.
Oczywiście sam się do tego nie przyznaje, no bo jak-facet może się do takich rzeczy przyznawać..
Ale fakty mówią same za siebie.
Wieczór, idziemy spać. Tu sytuacja się zmieniła, bo Marcin idąć do sypialni pierwsze co bierze Lessunie na ręce i zanosi do łóżka! Później całą noc śpią razem a rano narzeka, że mu było nie wygodnie bo nie mógł się obrócić... moje zdziwienie-przecież ja się nie wierciłam-nie mam jak??? No ale Lessa spała w nogach, przy brzuchu czy szyi no i nie mógł się ruszyć aby jej nie zgodzić przypadkiem...
Z socjalizacją Leesy też jest lepiej, duuuużo lepiej. Kota wie do czego służy ręka i nie wacha się tej wiedzy wykorzystać. Jak człowiek ma ręce zajęte to ona tak będzie się kręcić, barankować że człowiek mimo, że coś robi musi kotę wymiziać :D
Niebawem będzie u nas większy ruch osób trzecich i będziemy obserwować jak Lessunia bedzie sie zachowywać wśród obcych. W lipcu 1 test przeszła-na weekend była moja siostra a Lessa zdawać się jej nie widziała i zachowywała się praktycznie normalnie ale po wyjeździe siostry pokazała jak bardzo za nami tęskniła-mimo, że cały czas byliśmy w domu :P
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Super wieści, ja sobie tak myślę - puchate 100% black chyba tak mają - Sari, Tiamat, Bolcia...
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Monika, nawet nie wiesz, jak się cieszę - w końcu wróciła Lesska sprzed...8 miesięcy!!! SZOK!
Kurciak

kotekmamrotek pisze:Monika, nawet nie wiesz, jak się cieszę - w końcu wróciła Lesska sprzed...8 miesięcy!!! SZOK!
Nie wiem czy zmiana miejsca i ludzi nie działa na nią tak stresująco, że aż tak się wycofuje a później na nowo trzeba odbudowywać relacje i zdobywać jej zaufanie. Ale kot jest mega :D Tylko do zdjęć nie chce pozować :(
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Kurciak

Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

:love:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

bosko :aniolek:
Kurciak

W naszym domu tymczasowym przeszła mała rewolucja w postaci nowego członka rodziny.
Dla Lessy nie był to czas łatwy. Bo o ile do samego małego człowieka bała i nadal boi się podejść to jednak kiedy tylko mały człowiek zapłacze to Lessa od razu reaguje i potrafi pod drzwiami do sypialni stać i pilnować czy aby na pewno wszystko jest dobrze. Ponadto widać, że brakuje jej dużego człowieka, gdyż na noc sypialnia jest zmykana to od samego ranka Lessa czeka aż drzwi się uchylą by móc wskoczyć na łóżko i otrzymać w nim troszkę mizianek.
Kurciak

Lessunia ostatnio miała "test". Ostatnio znaczy wczoraj i przedwczoraj :P
Przyjechała do nas moja mama, która spała w salonie.
Lessa w nocy stwierdziła, że śpiący człowiek jest łakomym kąskiem i położyła się przy mamie,
a że jej nie zna..? i co z tego. Człowiek to człowiek, więc skoro już jest to warto go wykorzystać i się tuz obok położyć ;)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

I to jest ten sam kot, który bunkrował się na szafie? :love:
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Kurciak

tak Alu, to dokładnie ten sam :D
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

To chyba zacznę wierzyć w cuda ;)
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

ja już wierzę :lol:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Kurciak

Jak sytuacje, które spotykają nas w życiu mogą zmienić nasz stosunek do innych ludzi... tfu kotów :wink:
Od kiedy w naszym domu pojawił się Mały człowiek, stosunki Lessy z rezydentką uległy zmianie.
Okazało się, że dziewczyny świetnie potrafią się ze sobą dogadać (wcześniej stosunki były obojętne). Zaczęły uprawiać gonitwy po podłogach i drapakach. Raz Lessa Hankę innym razem odwrotnie. kładą się obok siebie na podłodze i nie wiem co wtedy robią, zaczepiają się. Relacje na tyle się poprawiły, że gdy Hania zamiuaczy (będąc w innym pomieszczeniu) Lessa biegnie sprawdzić co się dzieje!
Z braku laku i wredna rezydentka dobra :D
Kurciak

Pilnuję Pana, żeby mi nie uciekł przez sen ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ