Flake

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Flake

Post autor: Eva »

Pod naszą opiekę trafiła czarna kotka, ok. 1,5-roczna, którą jako wolno-żyjącą pomagaliśmy wysterylizować w 2015 roku. U kotki odnawiał się problem - wypadające jelito w wyniku urazu kości miednicy, przez co narząd jest słabiej unerwiony i ukrwiony. Z taką dolegliwością życie na ulicy byłoby dla niej nieustającym cierpieniem.
Flake - czyli Płatek (choć przez swą przypadłość przez niektórych zwana Flaczkiem ;) ), tak ją nazwaliśmy, kruchutką, przestraszoną, potrzebującą zrozumieć, że ludzka ręka wyciąga się w jej kierunku tylko po to, by dać opiekę i zapewnić dobre, bezbolesne życie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Flake na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2018, 22:53 przez Eva, łącznie zmieniany 4 razy.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Te oczy :love:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Czy ona ma rude wstawki na pupci i ogonku czy to tylko tak na zdjęciu przebłysk?
Ładna kicia :love: nie boj się :hug:

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
einfach

Post autor: einfach »

Cały pysiu ma super :love:
A rude wstawki ma zapewne z braków żywieniowych/choroby
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

einfach pisze:Cały pysiu ma super :love:
A rude wstawki ma zapewne z braków żywieniowych/choroby
kotka jest czarna jak węgiel - te rudości to nawet nie niedoboryy, Ona była dobrze karmiona na działkach, ale pewnie efekt świetlny...
einfach

Post autor: einfach »

A, to jeszcze lepiej :)
Awatar użytkownika
Eva

Flake do człowieka przekonuje się bardzo pomału, ale udało mi się wczoraj zaliczyć małą sesję głasków :) Kotka była za to duzo bardziej zainetresowana przechadzającym się obok jej klatki Bugusławem, śpiewom i miaukom nie było końca :)
dziś jedziemy do weterynarza skontrolować stan zdrowia, miejmy nadzieję, że pomału będziemy mogli wprowadzać do menu mokrą karmę, bo widać, że kotce apetyt bardzo dopisuje :good:
Chitos

Post autor: Chitos »

oj tak Flake to zaczeła tańczyć w klatce ostatnio jak Boguś wyszedł :)
Awatar użytkownika
Eva

kolejne sukcesy w życiu Flake :) okazuje się, że kotka zupełnie chętnie oddaje się głaskom, choć faktycznie trzeba dać jej dłuższą chwilę na oswojenie się z wyciągniętą ręką :) wczoraj zaliczyła długą sesje głaskająco-miziającą :) było przy tym troszkę ostrzegawczych miauków, ale żadnego pacania ani drapania, Flake to przecież bardzo dobrze wychowana panna :aniolek:
z Bogusiem oczywiście wszystko poszło szybciej, 'noski-noski' zaliczone zaraz po otwarciu klatki ;)
Awatar użytkownika
Eva

U Flake dni mijają pomału, jeden identyczny jak drugi. Póki co brak perspektywy wyprowadzki z klatki w domowe pielesze. W naszych DT nie ma po prostu miejsc...
Flake jest bardzo kotolubna, dogadałaby się z innym kotem. Dolegliwości związane z urazem wydają się być opanowane, wprowadzamy stopniowo normalną karmę i obserwujemy. Niedługo kontrola u weterynarza.
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

jutro ciocia wylula
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Flaczkowi założyliśmy obróżkę feromonową - u niektórych kotów działa wręcz błyskawicznie - następnego dnia zastałam Ja rozłożoną w pozycji na królewnę:) A do tej pory była czujka-chlebek...
Będą z niej koty:))))
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Płatek ma przepiękną mordkę...
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Flaczek zakochała się w Bogusiu - no po prostu szok - biega za nim, strzela baranki, aż chłopak ucieka przed intensywnością jej uczuć:))) To kot uwielbiający inne futra - kiedy Bogi wskoczył na pięterko, Flaczek zaczęła przymilać się do Meli - a jak przy okazji gaduli - matkoświęta - prawie wszystkie kociaste od razu zaczęły do niej gruchać - TO IDEALNY KOT NA DOKOCENIE! Zresztą do człowieka też zagaduje:)

I NA DESER - FLACZEK WCZORAJ MI SIĘ ROZMRUCZAŁA:))))))
ODPOWIEDZ