Heliodora

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
żabcia

Post autor: żabcia »

Dla tych, którzy się martwili stanem zdrowia Helci spieszę z informacją, że Helcia ma sie dobrze. Mam nadzieję, że badania to potwierdzą. Dzisiaj Helcia rano nie chciała lekarstwa, więc zamieniła się w Araba, znaczy się konia. Galopowała po całym domu, skakała przes meble jak jakaś młodka hi hi hi :P :P
Violetta
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Helmutek od jakiegoś czasu jakiś ożywiony jest. Czy zabawka, ktora jest torturowana nie tylko przez Hecie(motylek) nadal żyje?
żabcia

Post autor: żabcia »

Oj, motylka urwały 2 dni po twoim wyjeździe.
Violetta
MISIEK

Dwa dni temu Helcia przyszła do mnie w środku nocy, żeby ułożyć się na moim barku. Na nieszczęście zrobiła to pyszczkiem do mojego ucha. Po ułożeniu się w wygodny dla niej sposób (niekoniecznie wygodny dla mnie) zaczęła traktorkować do mojego ucha. A potrafi to robić całkiem głośno. Zatem ze snu nici bo przecież nie wyrzucę kotka, który śpiew mi do ucha
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

MISIEK pisze:Dwa dni temu Helcia przyszła do mnie w środku nocy, żeby ułożyć się na moim barku. Na nieszczęście zrobiła to pyszczkiem do mojego ucha. Po ułożeniu się w wygodny dla niej sposób (niekoniecznie wygodny dla mnie) zaczęła traktorkować do mojego ucha. A potrafi to robić całkiem głośno. Zatem ze snu nici bo przecież nie wyrzucę kotka, który śpiew mi do ucha
oooo, jaka kochana... i znam ten "ból", kiedy w środku noc budzi mnie mruczenie ukochanego kota... z jednej strony chcę spać, ale to mruczenie jest takie cudne...
MISIEK

Wyobrażacie sobie, że taka Helenka była porzucona na ulicy. To nie jest dachowiec. To jest kot kocykowy. Nie może być inaczej. Sami spójrzcie na zdjęcia

Obrazek
Obrazek
MISIEK

Helcia dzisiaj dostała dużą porcję świeżej wołowiny. Niestety skończyło się to nie najlepiej dla mojej poduszki, prania i podłogi. Helcia nie ma problemów gastrycznych. Normalnie wcina surowego kurczaka i mokre z puszek. Chyba troszkę przesadziłam z tym świeżym nowym mięskiem. Zatem zacznijmy jeszcze raz powoli. Będę mieszać wołowinę z kurczakiem a wieczorkiem będzie jedzenie z puszki. Taka gwałtowna zmiana diety nie zawsze jest dobrze tolerowana przez wszystkie koty
MISIEK

Helcia ma charakterek i czasem pacnie człowieka lub kota. Jednak widać, że Helcia potrzebuje towarzystwa.
Obrazek
Obrazek

Nawet wspólne posiłki lepiej smakują...
Obrazek
MISIEK

Oto jak Helcia spędza popołudnia. Towarzysko ucina sobie drzemkę z innymi futrami

https://www.youtube.com/watch?v=bugd80R ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Mimimimi :serce:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

niedzielne popołudnie.... wszyscy śpią... nic się nie dzieje.... ::
MISIEK

To typowa sytuacja Helci. Wypoczynek pod ciepłym kocykiem. Helcia absolutnie nie da sobie rady na wolności i bez człowieka. Helcia to ten unikatowy typ kota, który musi być przykrywany kocykiem przez ludzisko bo jak inaczej biedulka sama by się okryła

Obrazek
MISIEK

MISIEK

To zdjęcie przedstawia niecodzienny widok Helci śpiącej w innym miejscu niż na tapczanie. Przeważnie Helcia wyleguje się na pościeli.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez MISIEK, łącznie zmieniany 1 raz.
MISIEK

Helcia z utęsknieniem wypatruje wiosny. Znowu będzie można wylegiwać się na balkonie. Tymczasem parapet musi wystarczyć

Obrazek
ODPOWIEDZ