Kismet
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Kismet zaczęła wreszcie wychodzić ze stodoły. Można ja spotkać późną nocą kręcącą się po podwórku lub okolicznych polach. Na karmienie jednak ładnie melduje się tam gdzie trzeba
Ostatnio przyuważyłam ją jak śmiga przez pole - na trzech nogach mam wrażenie że jest szybsza, niż byłaby na czterech
Futrko wreszcie ładnie odrosło i jest lśniąco czarne, a z czeluści ciemnej stodoły często patrzą na mnie jej złote oczy

Ostatnio przyuważyłam ją jak śmiga przez pole - na trzech nogach mam wrażenie że jest szybsza, niż byłaby na czterech

Futrko wreszcie ładnie odrosło i jest lśniąco czarne, a z czeluści ciemnej stodoły często patrzą na mnie jej złote oczy

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

-
Kismet nie ma od tygodnia...
drogi i rowy przepatrzyłam, na wsiowym profilu ogłoszenie zamieściłam, ogłoszenia porozwieszane..
w schronisku nie ma
w zakładzie komunalnym niestety nie dowiem się czy jeden z przejechanych kotów to nie była ona...
dziś instaluję kamerę, może w nocy przychodzi?
może ją ktoś gdzieś zamknął? no bo gdzie może iść kot na wsi? chyba nie siedzi w szczerym polu?
agresywnych psów w okolicy brak, lisów tez nigdy nie widziałam...
nie wiem...

drogi i rowy przepatrzyłam, na wsiowym profilu ogłoszenie zamieściłam, ogłoszenia porozwieszane..
w schronisku nie ma
w zakładzie komunalnym niestety nie dowiem się czy jeden z przejechanych kotów to nie była ona...
dziś instaluję kamerę, może w nocy przychodzi?
może ją ktoś gdzieś zamknął? no bo gdzie może iść kot na wsi? chyba nie siedzi w szczerym polu?
agresywnych psów w okolicy brak, lisów tez nigdy nie widziałam...
nie wiem...
Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Kismet wróciła po 11 dniach

ja już się z nią w myślach prawie zdążyłam pożegnać
UFFFFFFFFFFFFFF
ale się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to była moja cicha ostatnia nadzieje, że jak się pogoda popsuje to wróci do stodoły, otwieram dziś drzwi a ona miauka do mnie,
wygląda dobrze

ja już się z nią w myślach prawie zdążyłam pożegnać
UFFFFFFFFFFFFFF
ale się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to była moja cicha ostatnia nadzieje, że jak się pogoda popsuje to wróci do stodoły, otwieram dziś drzwi a ona miauka do mnie,

Moje Tymczaski kochane

jedyne co zrobiłam, to zorganizowałam mięso na kolację, żeby sobie zakodowała że TU dobrze karmiąfilo pisze:uffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Obraziła się na moją opiekę i sobie poszła na dłuższy spacer?
Powiedziała, czemu jej nie było?
Może faktycznie ktoś ją gdzieś zamknął?

Moje Tymczaski kochane

Jak teraz zimno i szybko ciemno, to po stodole z czołówką na głowie biega Wojtek i karmi naszych wolno(prawie)żyjących,
ale dzisiaj za jasnego dnia podreptałam sobie do stodoły i mogłam dokładnie za jasnego dnia Kismet obejrzeć,
jest PUCHATA, lśniąco czarna, odpowiednio zaokrąglona
przepiękna!!!!
nadal wącha palec, tylko
aparatu akurat nie miałam
ale dzisiaj za jasnego dnia podreptałam sobie do stodoły i mogłam dokładnie za jasnego dnia Kismet obejrzeć,
jest PUCHATA, lśniąco czarna, odpowiednio zaokrąglona

przepiękna!!!!
nadal wącha palec, tylko

aparatu akurat nie miałam

Moje Tymczaski kochane

Kismet została - chyba pierwszym w dziejach FKP - adoptowanym kotem wolnożyjącym
, no bo ani domowa, ani wychodząca
ja oczywiście do domu chętnie ją przyjmę jeżeli ona miałaby na to ochotę

ja oczywiście do domu chętnie ją przyjmę jeżeli ona miałaby na to ochotę

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez kikin, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Tymczaski kochane