Żywienie kotów (karmy, BARF)

Chcesz poplotkować o kotach? Pochwalić się swoim futrem? Masz jakieś pytania do naszej Fundacji? Zajrzyj!

Moderatorzy: Rita, Migotka

Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Kochani!!
Te mięso wołowe o którym pisała Kat i Jaggal jest rewelacyjne!!! :aaa: :aaa: :aaa:

Koty jedzą jak szalone :jesc:
Nawet Kasztelanka, która ostatnio na wszystko grymasi to wcina z apetytem ::
Kitkę muszę odciągać, od tego co zostawi Czarne rodzeństwo, bo zaraz pęknie :P

No i ta cena :D
Nie ważne, że zalałam sąsiadów z dołu taras krwią :axe:
że z Marcinem w biały dzień zlewaliśmy balkon wodą, żeby nie było tak perfidnie widać śladów zbrodni :palacz:
że od ilości jaką wczoraj przerobiłam, chyba nie zjem mięsa przez miesiąc :rzyg2:

Za tą cenę WARTO! :)

MISIEK i Filo wczoraj też wzięły mięso dla kotów, mam nadzieję że im kotom też przypadnie do gustu ::

Wstępnie za około miesiąc znowu będziemy zamawiać WIĘKSZĄ ilość :diabel2:
Chitos

Post autor: Chitos »

Cynamon pisze:Kochani!!
Te mięso wołowe o którym pisała Kat i Jaggal jest rewelacyjne!!! :aaa: :aaa: :aaa:

Koty jedzą jak szalone :jesc:
Nawet Kasztelanka, która ostatnio na wszystko grymasi to wcina z apetytem ::
Kitkę muszę odciągać, od tego co zostawi Czarne rodzeństwo, bo zaraz pęknie :P

No i ta cena :D
Nie ważne, że zalałam sąsiadów z dołu taras krwią :axe:
że z Marcinem w biały dzień zlewaliśmy balkon wodą, żeby nie było tak perfidnie widać śladów zbrodni :palacz:
że od ilości jaką wczoraj przerobiłam, chyba nie zjem mięsa przez miesiąc :rzyg2:

Za tą cenę WARTO! :)

MISIEK i Filo wczoraj też wzięły mięso dla kotów, mam nadzieję że im kotom też przypadnie do gustu ::

Wstępnie za około miesiąc znowu będziemy zamawiać WIĘKSZĄ ilość :diabel2:
To janmoze też się skuszę. Na sam początek kilogram :) Ale byś musiała dac znać Cynamon kiedy zamawiasz albo sobie zamówić więcej a ja osbiode od Ciebie bo ja zalatana jestem i nie mam jak sprawdzać fb co chwilę ;)
jedrula

Post autor: jedrula »

Tak to jest jak Jędruś gapa forum nie przegląda . Ciągle ręka w nocniku :( A koty wychudli jak deski . Mam 11 ogonów w dokarmianym stadku .
Cynamon wszystko rozdysponowałaś ? Jak masz za mały zamrażalnik to ja chętnie przytulę :D Na Uminę z Fabrycznej toż to rzut beretem . Daj jakiś namiar na priv :wink: I zaraz będę :twisted:
Awatar użytkownika
Villemo7

Post autor: Villemo7 »

Gdyby ktoś chciał to ja robię BARF'a, również na sprzedaż. Na chwilę obecną mam nawet pewną partię (gotową mieszankę) wolną od zaraz. Szczegóły na priw.

Mogę też przygotować mieszankę pod specjalne potrzeby - np. dla alergika, pierwszą mieszankę - dla "początkującego" kota.

Sama barfuję od jakichś 8 lat, tzn. od tego momentu moje futra były na pełnym barfie. Wcześniej, przyznaję się bez bicia, shame on me, nawet moja księżniczka oprócz surowizny dostawała suche :oops: . Jak wiadomo, to nic dobrego, ale wystarczyło rozwiązać pewne problemy logistyczne i futro może być żywione prawidłowo.
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.
felinity

Post autor: felinity »

A powiedz mi, na 3 sztuki ok 5 kg (dorosłe) i 1 sztukę ok 3 kg (dorosły) jak to wychodzi kosztowo na tydzień, gdyby u Ciebie zakupić?
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Dla Rico i Meli potrzebowalibyśmy mieszanki dla nerkowców, ale tutaj potrzebna jest faktura na fundację. Zakładam, że nie wystawiasz? Czy sie myle?
Awatar użytkownika
Villemo7

Felinity wysłałam pw.

Kat, póki co, jeszcze nie mam działalności, ale bardzo do tego dążę, więc mam nadzieję, że prędzej czy później będę mogła odpowiedzieć twierdząco na pytanie o fakturę.
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Villemo, kilka osób pytało o mieszanki dla nerkowców na naszym FB. Czy mogę je skierować do Ciebie? Podejmiesz się profesjonalnie w oparciu o wyniki badań?
Awatar użytkownika
Villemo7

Tak.
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Villemo7, A dla kota z cukrzycą ??
Awatar użytkownika
Villemo7

Tego jeszcze nie przerabiałam, ale daj mi "5 minut".
tajga

Karmy mokre

Post autor: tajga »

Czy możecie mi polecić ze 3-4 rodzaje smacznej karmy mokrej? - ale nie takie kawałki w sosie, tylko takie jak w Catz finefood, taka cała masa. Bez zbóż, najlepiej bez cukru i duża zawartość mięsa. I smaczna :wink: Co Wasze koty lubią z takich karm? Zamawiam pakiety próbne i Wasze doświadczenie pomogło by mi w wyborze.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Mac's zerknij
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Grau, Miamor
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Feringa, Granata Pet
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
ODPOWIEDZ