Kukiełka i Pacynka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Po tym jak Pacynka pokazała, że sztuka masażu człowieka nie jest jej obca, postanowiła jeszcze dokształcić się z manicure'u...

... oraz pedicure'u...

W próbie kradzieży sznurówek jest mistrzem. No i guzików...

Jest bardzo ciekawskim kotem...

A jak już się wyłobuzuje, to idzie spać....
Kukiełka jest oszczędna we wszystkim. Jak się bawi to ostrożnie, jak przychodzi na kolana to ostrożnie. To kot pełen wewnętrznego spokoju.

Zdarza jej się tracić powagę, jak przystało na kociaka...

I na powrót do powagi wracać....

I w pogoni za kropkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=XpT2c0oPT-I
... oraz pedicure'u...
W próbie kradzieży sznurówek jest mistrzem. No i guzików...
Jest bardzo ciekawskim kotem...
A jak już się wyłobuzuje, to idzie spać....
Kukiełka jest oszczędna we wszystkim. Jak się bawi to ostrożnie, jak przychodzi na kolana to ostrożnie. To kot pełen wewnętrznego spokoju.
Zdarza jej się tracić powagę, jak przystało na kociaka...
I na powrót do powagi wracać....
I w pogoni za kropkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=XpT2c0oPT-I
Proszę Pana, bezpański to może być pies. Kot, proszę Pana, co jedynie może być bezdomny lub bez służby.
sytuacja u nas bez zmian 
Od lewej: Nina (poduszka Pacynki), Pacynka i Kukiełka:

Tu musiałam się wpatrzyć w szczegóły
Od dołu do góry:
Patyszka, Alfa, Nina, Kukiełka

I takie senne (Pacynka pod spodem z pysiem na pierwszym planie, na górze Kukiełka):

Oczywiście wszystkie zdjęcia dziewczynek tutaj
Od lewej: Nina (poduszka Pacynki), Pacynka i Kukiełka:
Tu musiałam się wpatrzyć w szczegóły
Od dołu do góry:
Patyszka, Alfa, Nina, Kukiełka
I takie senne (Pacynka pod spodem z pysiem na pierwszym planie, na górze Kukiełka):
Oczywiście wszystkie zdjęcia dziewczynek tutaj
Proszę Pana, bezpański to może być pies. Kot, proszę Pana, co jedynie może być bezdomny lub bez służby.
Nie zawsze takie zgrane są, czasem Nina ma jakiegoś kociego focha i leje wszystko co ma futro i stoi na jej drodze 
A i w zabawie Pacynka z Kukiełką czasem przesadzą i jest wrzask i fukanie
Nina wtedy zrywa się na równe nogi i pędzi zobaczyć co za krzywda się dzieje
Niesamowita cisza jest teraz. Wszystkie śpią, Kukiełka z jednym okiem otwartym, Pacynka wypchnęła Alfę z kosza wiklinowego
Ale wszystkie nieopodal grzejnika, zmarźluchy gorsze niż ja 
A i w zabawie Pacynka z Kukiełką czasem przesadzą i jest wrzask i fukanie
Nina wtedy zrywa się na równe nogi i pędzi zobaczyć co za krzywda się dzieje
Niesamowita cisza jest teraz. Wszystkie śpią, Kukiełka z jednym okiem otwartym, Pacynka wypchnęła Alfę z kosza wiklinowego
Co tam słychać u naszych Babeczek? 
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Zbyt długa cisza, przepraszam....
Niedawno odwiedziła mnie kuzynka i przez kilka dni była pełna chata. Troje dorosłych i dwójka dzieci. Zabawa była doskonała, koty wybawione, wykochane, Pacynka przeszczęśliwa, jedno z dzieci nawet nauczyło się purpać jak ciocia (Pacynka przybiega na purpanie) i jakie było zdziwienie Pacynki, która przybiegła na purpanie a tu..... no nie ten człowiek
Po pierwszej nocy obudziłam się przed kotami i poszłam poszturchać, by sprawdzić czy żyją. Żyły, spały. Oznaka dobrego wybawienia 
A w międzyczasie zmieniliśmy wystrój na balkonie
Pacynka wygląda człowieka:

W sumie, to obie czekają:

Kukiełka zrobiła się myziasta na tyle, że zastanawiam się czy to nie rujka.

I tak mijają kolejne dni w oczekiwaniu na człowieka. Oglądamy bajkę....
... i idziemy spać....

Więcej zdjęć słoneczek tutaj
Niedawno odwiedziła mnie kuzynka i przez kilka dni była pełna chata. Troje dorosłych i dwójka dzieci. Zabawa była doskonała, koty wybawione, wykochane, Pacynka przeszczęśliwa, jedno z dzieci nawet nauczyło się purpać jak ciocia (Pacynka przybiega na purpanie) i jakie było zdziwienie Pacynki, która przybiegła na purpanie a tu..... no nie ten człowiek
A w międzyczasie zmieniliśmy wystrój na balkonie
Pacynka wygląda człowieka:
W sumie, to obie czekają:
Kukiełka zrobiła się myziasta na tyle, że zastanawiam się czy to nie rujka.
I tak mijają kolejne dni w oczekiwaniu na człowieka. Oglądamy bajkę....
... i idziemy spać....
Więcej zdjęć słoneczek tutaj
Kajam się, ale nieMorri pisze:To dziewczyny jeszcze nie wysterylizowane?
Czy jeśli koszt będzie akceptowalny, mogę w Mosinie u Blumczyńskiego?kat pisze:Jeśli nie, to jak najszybciej trzeba to zrobic.
Purpanie......
Pacynka z zasady przybiega szybciej na purpanie, ale teraz długo myślała czy warto....
https://www.youtube.com/watch?v=kQcXE_9r8xY
Czy zasłużyłam na miano Kretyna roku ???
pozwól, ze nie odpowiemmagdah pisze:
Purpanie......
Pacynka z zasady przybiega szybciej na purpanie, ale teraz długo myślała czy warto....
https://www.youtube.com/watch?v=kQcXE_9r8xY
Czy zasłużyłam na miano Kretyna roku ???