Lena Dębińska
Moderatorzy: crestwood, Migotka
A czy Lenka miała badanie moczu? Chodzi mi konkretnie o stosunek białka do kreatyniny.
Jakbyśmy go znali, to można by ewentualnie zdecydować o wprowadzeniu Semintry.
Ja mam z nią dobre doświadczenia - u kotki mojej Mamy ładnie zadziałała na nerki, tak, że kreatynina, która była w granicach 3,2 spadła do 1,8.
Dobre wieści, ze mocznik spada po tych kroplówkach, bo to mocznik zatruwa kota i powoduje, że kot nie chce jeść, bo ma mdłości.
Kreatynina sama w sobie jest tylko wskaźnikiem uszkodzenia nerek, nie ma wpływu na samopoczucie kota.
Jakbyśmy go znali, to można by ewentualnie zdecydować o wprowadzeniu Semintry.
Ja mam z nią dobre doświadczenia - u kotki mojej Mamy ładnie zadziałała na nerki, tak, że kreatynina, która była w granicach 3,2 spadła do 1,8.
Dobre wieści, ze mocznik spada po tych kroplówkach, bo to mocznik zatruwa kota i powoduje, że kot nie chce jeść, bo ma mdłości.
Kreatynina sama w sobie jest tylko wskaźnikiem uszkodzenia nerek, nie ma wpływu na samopoczucie kota.
Mocznik niższy stąd lepsze samopoczucie.tajga pisze:Dziękuję serdecznieLena świergoli, ładuje się na kolana i krewetkuje na nich. Choć nie je za dużo ( dziś wieczorem skubnęła- trawę
) . Wyczesałam Ją, bo uwielbia to i sama ociera się o szczotkę. I leży na kolanach wymuszając właśnie głaskanie, oraz wchodząc na klawiaturę do rąk bo piszę, by ją miziać. Jeśli jutrzejsze wyniki będą gorsze lub takie same, będę zdziwiona, zawiedziona, zdruzgotana, bo widzę, że dziewczyna jest w lepszym nastoju i wpycham w Nią żarcie dosłownie co chwilę (gdy jestem w domu). Zobaczymy.
Trzymamy kciuki!!'
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
- KrisButton
Olu, trzymaj się, to są bardzo ciężkie chwile, gdy ktoś bliski, bardzo bliski choruje i choroba jest ciężka do pokonania ale nadzieja czyni cuda. Z serca życzymy tego Wam.
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.