Lena Dębińska

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

A czy Lenka miała badanie moczu? Chodzi mi konkretnie o stosunek białka do kreatyniny.
Jakbyśmy go znali, to można by ewentualnie zdecydować o wprowadzeniu Semintry.
Ja mam z nią dobre doświadczenia - u kotki mojej Mamy ładnie zadziałała na nerki, tak, że kreatynina, która była w granicach 3,2 spadła do 1,8.

Dobre wieści, ze mocznik spada po tych kroplówkach, bo to mocznik zatruwa kota i powoduje, że kot nie chce jeść, bo ma mdłości.
Kreatynina sama w sobie jest tylko wskaźnikiem uszkodzenia nerek, nie ma wpływu na samopoczucie kota.
Awatar użytkownika
kat

tajga pisze:Dziękuję serdecznie :) Lena świergoli, ładuje się na kolana i krewetkuje na nich. Choć nie je za dużo ( dziś wieczorem skubnęła- trawę :shock: ) . Wyczesałam Ją, bo uwielbia to i sama ociera się o szczotkę. I leży na kolanach wymuszając właśnie głaskanie, oraz wchodząc na klawiaturę do rąk bo piszę, by ją miziać. Jeśli jutrzejsze wyniki będą gorsze lub takie same, będę zdziwiona, zawiedziona, zdruzgotana, bo widzę, że dziewczyna jest w lepszym nastoju i wpycham w Nią żarcie dosłownie co chwilę (gdy jestem w domu). Zobaczymy. :?
Mocznik niższy stąd lepsze samopoczucie.
Renik0803

Post autor: Renik0803 »

Tajga, jak Lenusia się czuje, nic nie piszesz?
tajga

Post autor: tajga »

Przeniosłyśmy się do dr Sobieralskiej. Ratujemy koteckę. Nowe leki. Lenka dużo odpoczywa. Mało je.W zasadzie to nic,oprócz 2-3 kawałków wątróbki. Tak sama z siebie. Nie wiem właściwie co napisać. Czekamy na jakiś cud.
tajga

Schudła. Malutka już z niej dziewczynka. W ostatnim czasie to widać. Ja to widzę. Miała zapas, ale teraz już leci z masy. To są moje szczere odczucia.
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

tajga, ja ciągle wierzę, że będzie dobrze! Musi być! W czwartek się widzimy, jeszcze dogadamy szczegóły przez tel. (w sensie napisz o której mam być i będę :) )
Awatar użytkownika
kat

Ja cały czas wierzę że Lenka da radę!
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:
tajga

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: dla Was Wszystkich !!!
Chitos

Post autor: Chitos »

Ona Walczy! My walczymy z Wami! Pamiętaj nie jesteście same!
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Trzymamy kciuki!!'
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Olu, trzymaj się, to są bardzo ciężkie chwile, gdy ktoś bliski, bardzo bliski choruje i choroba jest ciężka do pokonania ale nadzieja czyni cuda. Z serca życzymy tego Wam.
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Renik0803

Post autor: Renik0803 »

Tajga, Lenka ma wolę życia, bo gdyby tak nie było już byście przegrały. Ja uważam, że już Wam się udało, jeszcze tylko troszeczkę. Jak zobaczysz jej wyniki, które będą dobre - popłaczesz się ze szczęścia. Nadal kciukuję razem z moimi futrami.
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Tajga jak Lenka?
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
tajga

Lena nadal dostaje kroplówki, antybiotyk i lek przeciwbólowy. I nadal nie zaskoczyła z jedzeniem ... a to już miesiąc. Jutro kontrola. :neutral:
ODPOWIEDZ