Rumianek II

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Nie mamy możliwości dokładnego przyjrzenia się - z wiadomych względów; ale "na oko" sierść odrosła kompletnie - w każdym razie zaognionych, sączących się zmian nie widać.
Powodem tych łysych placków był zatem najprawdopodobniej stres spowodowany klatką...
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Rumianek nieco inaczej :serce:
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

O tych biednych uszkach wiedzielismy I mozna bylo przypuszczac, ze to sprawa jakiegos zwyrodnialca... ale język przecięty wzdłuż??? :cry: :cry:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

:( Rumianku oby już Cię nigdy krzywda nie spotkała :hug: ,
a dla tego kto CI to zrobił :sado: to za mało.

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Morri pisze:Rumianek nieco inaczej :serce:
Obrazek
:serce:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Neda

Post autor: Neda »

Eva pisze:O tych biednych uszkach wiedzielismy I mozna bylo przypuszczac, ze to sprawa jakiegos zwyrodnialca... ale język przecięty wzdłuż??? :cry: :cry:
No niestety i jednak - to byłby zupełnie inny kot, gdyby nie człowiek. :neutral:
Chitos

Post autor: Chitos »

Neda pisze:
Eva pisze:O tych biednych uszkach wiedzielismy I mozna bylo przypuszczac, ze to sprawa jakiegos zwyrodnialca... ale język przecięty wzdłuż??? :cry: :cry:
No niestety i jednak - to byłby zupełnie inny kot, gdyby nie człowiek. :neutral:
Kurczę niech Bastianka da mu szansę...
Awatar użytkownika
Eva

Chitos pisze:
Neda pisze:

Marta, nie można tak do tego podchodzić. Trzeba mieć na uwadze pełen obraz, rezydenta, możliwości, mierzyć siły na zamiary.
Chitos

Post autor: Chitos »

Eva pisze:
Chitos pisze:
Neda pisze:
Marta, nie można tak do tego podchodzić. Trzeba mieć na uwadze pełen obraz, rezydenta, możliwości, mierzyć siły na zamiary.
wiem wiem. Tylko fo jest tak szkoda :(
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Chitos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eva

oczywiście :cry:
pęka serce dla Rumianka...
i dla każdego innego kota, bo chciałoby się je wszystkie uratować.

każde jedno uratowane istnienie to jeden mały koci cud i o tym należy przede wszystkim pamiętać. Homer doznał swojego cudu :serce:
Awatar użytkownika
Morri

Niestety badanie zeskrobin wykazało grzyba :( Microsporum. Trzeba było Rumianka wykąpać. Na szczęście chłopak, choć bardzo się boi człowieka, kiedy już wpadnie w jego ręce i przekona się o przyjaznych zamiarach, staje się potulny jak baranek :serce:

Tutaj zaraz po złapaniu:
https://youtu.be/xra41LjoiUQ

oględziny przed kąpielą - na szczęście zmian jest niewiele: na głowie, karku i u nasady ogona
https://youtu.be/-UfnmwpAT_s

ciąg dalszy nastąpi - filmiki się przesyłają :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Morri jesteś niesamowita! :aniolek:
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

I te biedne uszka :(
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Morri ja cię podziwiam...jak ty to robisz :shock:
Awatar użytkownika
Morri

Przy obcinaniu pazurków odkryliśmy, że jeden z pazurków u tylnej łapy jest całkiem wyrwany :(
Ale zobaczcie, jak on pozwala wszystko przy sobie zrobić!
https://youtu.be/8iNR4Wm6534
ODPOWIEDZ