Synuś

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Synuś

Post autor: Eva »

Czasem historii zaczynających się od "żył jako wolno bytujący, dokarmiany przez dobre dusze, lecz zaczął wyraźnie upadać na zdrowiu..." mam na prawdę po kokardkę :( ale co zrobić, kiedy kolejny kot "cieszący się" :/ "urokami" :/ "wolności" :/ wymaga pilnego zgarnięcia do weterynarza...a my po prostu nie mamy dokąd ich zabierać...
Jakimś cudem znalazło się miejsce dla tego kocurka, który bytował w okolicy magazynu jednej z poznańskich firm. W ubiegłym roku środkami FKP był wysterylizowany, dostał na zimę budkę i w teorii wszystko powinno być ładnie i pięknie. Jednak my swoje, a okrutny los swoje.
Synuś zniknął na dłuższy czas, obawiano się najgorszego. Wrócił po kilku tygodniach, wyraźnie wychudzony, cały oblepiony strupami.
Nie było na co czekać, został zgarnięty do weta.
Stan ogólny kota oceniono jako "w miarę w miarę", gdyby nie to, że żywcem zjadały go wszoły a test paskowy przy okienku wirusa fiv pokazał dwie kreseczki.

Synuś jest kotkiem przecudownym, przylepnym. Na kozetce u weta nawet nie trzeba było go specjalnie trzymać. Zostanie już u nas na zawsze z nadzieją, że znajdzie się dla niego dom.
Nadzieja podobno umiera ostatnia.

https://youtu.be/7h1i2ND6nQE?list=PLlNv ... Ipfbi4zFsc

https://youtu.be/L_WSoi1wDVk

Synuś na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Eva, łącznie zmieniany 3 razy.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Neda

Post autor: Neda »

Jest kochany i śliczny. Idealny kandydat na SYNUSIA. :D
Awatar użytkownika
Eva

I do tego te 3kilo z hakiem kotka nie mogło się dziś nadziwić, co też człowieki z nim robią. Do ucha płynu nalały, wymyły, na kolankach łapiszony do mani i pedi wzięły a na koniec włożyły do wanny, wmasowały szampon i polały wodą! :shock: dziwne to jakieś takie wszystko, na "wolności" nigdy nie zaznał takiego kociego spa... Ale to chyba jednak dość fajowe, więc kotek współpracował, wymyć i wyszyludrać się pozwolił, mruczał przy tym cichutko.
No ciekawe, że takie zaopiekowanie jest zupełnie przyjemne :)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Eva

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Synuś jest przekochany...
Awatar użytkownika
Eva

to prawda :love: gdyby nie zakokocenie u mnie, zabrałabym go prosto do domu :love:

niestety jego wyniki badań nie nastrajają optymizmem... :( przypałętał mu się poważny stan zapalny a poziom wapna wskazuje na poważne niedobory, zresztą to było widać po obcinaniu pazurków, które były zupełnie mięciutkie, jak u niemowlaczka :(
dobre o tyle, że apetyt mu dopisuje.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

damy radę!!!!
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Eva pisze:to prawda :love: gdyby nie zakokocenie u mnie, zabrałabym go prosto do domu :love:

niestety jego wyniki badań nie nastrajają optymizmem... :( przypałętał mu się poważny stan zapalny a poziom wapna wskazuje na poważne niedobory, zresztą to było widać po obcinaniu pazurków, które były zupełnie mięciutkie, jak u niemowlaczka :(
dobre o tyle, że apetyt mu dopisuje.
Milagros chyba była w gorszym stanie a zobacz - teraz baba jak się patrzy ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Eva

dobrze mówisz kikin :kwiatek:

i z Synusia będą jeszcze przepiękne koty :serce:
Awatar użytkownika
Eva

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

tak mi dobrze, tak mi rób ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Przesłodki, przekochany koto, 4 kg (tyle dokładnie wskazuje waga, gdy Synuś na niej stoi) słodkości i miłości :serce: :serce: :serce: :serce:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Zurha

Post autor: Zurha »

Poprostu idealny kandydat na kociego "synusia" :oops:
ODPOWIEDZ