Brunet i Blondynek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Oj tak, plecak/torba to najlepsza miejscówa ::
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
julabrzydula

Brunet prezent

Post autor: julabrzydula »

Brunet niczym pisanki w koszyku! :) Zawsze zastanawia mnie, dlaczego kartony mają takie powodzenie u chłopaków - póki co wygrywa z nimi tylko papierowa torba! Święta spędziliśmy w Poznaniu, więc super, bo mimo że chłopaki nie mają problemu z transportowaniem (szczególnie w aucie przesypiają całą podróż), to jednak zawsze jakiś tam stres.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, 17:52 przez julabrzydula, łącznie zmieniany 1 raz.
Julia
julabrzydula

Zawsze razem, nierozłączny duet! I chociażby całe łóżko było wolne, Brunet i Blondynek wcisną się zawsze tak, żeby być obok siebie. No i obok człowieka. :)
Pojawiła się u nas nowość - chłopaki, kiedy śpię, podgryzają moje włosy! Wciąż nie przestają zaskakiwać. :banan:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, 17:52 przez julabrzydula, łącznie zmieniany 1 raz.
Julia
Neda

Post autor: Neda »

Kiedyś mój kocur nie mógł obudzić mnie porannym walaniem w szafę, płaczem, przebieganiem po łóżku (kamienny sen), więć zaczął szarpać z całych sił zębami - własnie włosy. No i obudził :twisted: także tego....jeszcze wiele przed Tobą
julabrzydula

Wpatrzony Brunet :)

Te jego wielkie, piękne oczyska! :shock:
A na co Brunet najczęściej tak patrzy? Bardzo różnie - na samochody za oknem, na śnieg zimą, na jedzenie (zawsze), na muchę, która wleci do pokoju. Niedawno naprawili nam też domofon, który dość długo nie działał i chłopaki zdążyli się odzwyczaić do tego dźwięku. Brunet nie reaguje, ale Blondynek zdarza się, że ucieka za kanapę. :D Ale tylko, jak mu się chce!

Obrazek
Julia
julabrzydula

Blondynek stróż :)

To bardzo ważny notes - więc Blondynek pilnuje! A że mu się przy okazji trochę przysnęło, to już inna sprawa. ;) Jest taką kochaną kruszynką, dużo szczuplejszą niż jego brat, śnieżnobiałą! I oczywiście, przyklejony do człowieka cały czas. Im bliżej, tym lepiej.

Obrazek
Julia
julabrzydula

,,Ucz się, ucz, bo nauka to potęgi klucz!" - Blondynek wziął sobie to mocno do kociego serca i tutaj akurat został przyłapany na nauce psychologii. :cool: Gdyby tylko istniały kocie uniwersytety! :wink: Drugi laptop jest Bruneta, ale jak widać, on się nie garnie do nauki.
Pozdrawiamy przez zbliżającą się sesją!

Obrazek
Julia
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

I co? Blondynek zdał tę psychologię? ;)
Bo Bruneta, skoro się nie uczy, to pewnie czeka wrzesień :(
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
julabrzydula

saszka pisze:I co? Blondynek zdał tę psychologię? ;)
Bo Bruneta, skoro się nie uczy, to pewnie czeka wrzesień :(
Wszystko zdane! Jeszcze tylko obrona i Blondynek będzie magistrem. :D Brunet to typ szczęściarza - szybko się uczy i dużo zapamiętuje z wykładów.
Julia
julabrzydula

Dzisiaj pogoda nie rozpieszcza, więc przypomniało mi się wideo z okresu zimowego - Brunet po raz pierwszy widzi śnieg! :D Potem się z jego widokiem nieco już oswoił, ale pierwszy moment był dość zabawny.

https://www.youtube.com/watch?v=YisfxwC ... e=youtu.be
Julia
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Ta mina :D :D :D
I oczywiście kciuki z obronę! A potem prosimy foty chłopaków w biretach :cool:
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Puk puk ;>
julabrzydula

Po obronie pojechałam trochę odpocząć, kociaki są pod opieką w zaufanych rękach. :) No ale dla stęsknionych wysyłam wideo sprzed wyjazdu jeszcze. Na filmie widać, jaki Blondynek to przytulak, chociaż Brunet wcale nie mniejszy. Z nimi każdy dzień jest piękniejszy! A zdjęcie w birecie byłoby urocze, ale chłopaki baaardzo nie lubią, jak cokolwiek się im zakłada. :D

https://www.youtube.com/watch?v=vyUDrMI ... e=youtu.be
Julia
julabrzydula

Piękna, czarna, lśniąca sierść i jeszcze piękniejsze oczy - oto Brunet w całej okazałości! :oops:
Jak tam Wasze kociaki radzą sobie z upałami? :) Chłopaki całkiem nieźle - do tego stopnia, że pomimo upału, zawsze i tak w mieszkaniu znajdą skrawek, gdzie przebija się słońce. :cool:

Obrazek
Julia
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

eeej! czy chłopaki żyją jeszcze? bo tyle czasu cisza... :>
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
ODPOWIEDZ