Spławka

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Mnie też ugryzła przy wkłuciu do kroplówki. Ale nie brałam tego ani przez chwilę za agresję. Jeśli jej głównym zmysłem, dzięki któremu ma kontakt ze światem jest dotyk.... :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Kasiu - jasne! Ona po prostu się boi... Nawet nie wyobrażam sobie, co ten biedny kot musi czuć:((( Ale to jest w 100% kot domowy - jak tylko poczuje, że jest na kolanach, natychmiast się kładzie, rozluźnia i zaczyna mruczeć...
Renik0803

Post autor: Renik0803 »

Bidulka, jeśli wyrzucona, a pewnie tak było, jaka ona musiała się czuć zdezorientowana. Takiego g...., który to zrobił to bym darła żywcem ze skóry. Jak trafiła do FKP to już będzie tylko dobrze. Trzymam mocno kciuki za Spławusie.
Awatar użytkownika
Morri

Ja myślę, że z tym słuchem jest nadzieja... Też zwróciliście uwagę, jak ona GŁOŚNO miauczy?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
MISIEK

Post autor: MISIEK »

gdybym mogła coś dla niego zrobić....
Renik0803

Co ze Spławką, coś już wiadomo?
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

czekamy na wyniki badan krwi, póki co - constans, kroplimy, jemy, podajemy leki, uczymy się siebie...
Renik0803

A jak reaguje na człowieka? Czy jest na kwarantannie czy raczej bliżej z człowiekiem?
Awatar użytkownika
Morri

Renik, Spławka kocha człowieka... Jest na kwarantannie, póki co. Ale na dom tymczasowy po niej też na razie nie ma widoków :(
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Ze Spławką nieciekawie... Kreatynina wzrosła do 2,3, mocznik utrzymuje się na mniej więcej tym samym poziomie; je, ale bez szaleństw. Lipaza już w normie, zatem zmieniliśmy antybiotyk na taki bardziej przyjazny dla nerek; niestety kroplówki nie wchodzą w grę - kotka panicznie się ich boi - wierzcie, że próbowaliśmy i my, i obsługa gabinetu, ale kotka jest tak przerażona, że stres mógłby przynieść gorsze rezultaty... Zakraplanie oczu i czyszczenie uszu zaś nie stanowią najmniejszego problemu - jesteśmy już na półmetku! Chyba znamy przyczynę głuchoty - kotka przeszła toksoplazmozę, która kończy się czasami w taki właśnie sposób...
We wtorek kontrola.

https://www.youtube.com/watch?v=NZPo-Vw ... IYkxp&t=0s
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Ech, i dobrze, i nieciekawie...
Nerki lepiej - spadły i mocznik, i kreatynina, ale posypały się parametry czerwonokrwinkowe; dodatkowo pojawił się duży stan zapalny - mimo aplikacji antybiotyku...
A najgorsze, że od wczoraj kotka przestała jeść - dziś coś tam polizała, ale trzeba będzie niestety wdrożyć dokarmianie siłowe:/ Nie wiemy, co się dzieje:((((
Zaraz też stratujemy po torbę iniekcyjną, której użyczy nam lekarz Spławki, i będziemy próbować kroplówek podskórnych - teraz już nie przelewki, trzeba kotkę wzmocnić w ten sposób...
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Spławko, siedziałaś na środku drogi, znalazłaś pomoc. Pociesz się teraz jeszcze długo opieką!
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

Spławko, walcz...
Renik0803

A co podajecie Małej do jedzenia? Bo jeśli karmę nerkowa to koty nie chcą tego jeść. Może spróbuj ugotować skrzydełka.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

ło matko, czego Spławka nie dostaje - mnie się już prawie pomysły wyczerpały -milijony karm, specjalistycznych, normalnych, śmieciowych i super, surowiznę i gotowane mięso... Jeszcze jajka nie próbowałam teraz mnie olśniło - zaraz zaniosę!!!
ODPOWIEDZ