Prosiaczek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

On jest po prostu cudny! Się zakochałam :love:
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
tajga

Post autor: tajga »

Prosiaczek jest mega dużym kotem ze wspaniałym urokiem osobistym i nie boi się obcych jakoś ponad miarę, ciekawość czasem zwycięża :wink:
Awatar użytkownika
Lili

Post autor: Lili »

Ostatnio Prosiaczek chciał zaimponować pięknej pannie Flaczek i pochłonął dwie miski jedzenia, które się nie przyjęły. :rzygi: Kazałam mu się pakować, wieczorem dostałam info od KotekMamrotek, że wpłynęła ankieta na Prosiaka ;) tłumaczyliśmy mu zasady dobrego wychowania, tego, jak ważne jest, by dobrze się zachowywał iiii... udało się! Niebawem będą dobre wiadomości ;)

Prosiaczek jest maksymalnie wyluzowanym kocurem. Myślę, że życie na wolności dało mu dość w kości, w ogóle nie interesuje go świat za oknem. Prosiaczek może cały dzień relaksować się w swoim legowisku w stu różnych pozycjach. Zawsze przychodzi się witać- należy usiąść, wziąć go na kolana i czochrać ;)
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Lili

Byliśmy w poniedziałek u weta na dokładnym osłuchaniu. Prosiaczek czasami kaszle, jakby bez powodu (nie po zmęczeniu, nie "na kłaczka", nie wypluwa nic, po prostu zakaszle i sobie idzie dalej). Osłuchowo wszystko super, zbieramy zatem Prosiaczkową produkcję kuwetową i w czwartek wysyłamy na badania.

Prosiak ma nietypową sierść- jakby sam podszerstek, z którego zwykłą szczotką ani trymerem nie mogłam wyczesać pozostałości po pchłach. Olśniło nas nagle, że musimy zorganizować grzebyczek do wyczesywania ludzkich wesz. Wyszło z niego full paskudztw razem z podszerstkiem. Polecam, taki grzebyk ma większą moc niż wszystkie dedykowane cuda ;)

Obrazek

walentynkowy nastrój
Obrazek

tutaj jakaś myśl nagle przeszła mu przez głowę:
Obrazek

Prosiaczek jako specjalista od manicure:
Obrazek

no i tradycyjna poza...

Obrazek

i dwa króliki

Obrazek
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Lili pisze:tutaj jakaś myśl nagle przeszła mu przez głowę:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

genialny jest :serce: :serce:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Aniu, zapomniałaś dodać: królik hodowlany i miniaturka ::
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jak tam Prosiakowy lajf? :love:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Lili

Hejjj! Właśnie najpierw pisałam do KotekMamrotek, czy znamy już jakiś termin dostawy koleżki do domu stałego, a później zobaczyłam, że jego wątek jest odnowiony :D

Prosiaczkowo-luzakowo mogłabym powiedzieć. Dni mijają mu na wylegiwaniu się, zabawie, drapankach, chowaniu pod dywan*, gonieniu za Flaczkiem i szorowaniu w kuwecie. Sielankowy żywot kota, jest niczym zasłużony, który w życiu wiele przeszedł i jest na wcześniejszej emeryturze. Leje swoją towarzyszkę, ale wiadomo, że trudne życie odcisnęło na nim piętno i musi chłopak odreagować. Czasem ją strzeli, żeby tylko "przywrócić pokorę", czasem tylko podniesie łapę i Flaczek już wieje. Oprócz tej sporadycznej przemocy, to dwóm kotom żyje się całkiem dobrze. Prosiaczek wspina się po moich nogach, żebym go wzięła pod paszki i przerzuciła przez ramię <3

*mam taki dziecięcy, włochaty dywanik, który kupiłam z myślą o Afryczce. Ona nawet na niego nie wchodziła, za to Prosiak za nim przepada. Czasem wpełza pod niego i z ukrycia obserwuje Flaczka, czasem zaśnie na warcie i chrapie tam kilka godzin.

Obrazek

Obrazek

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

2 zdjęcie - że też mu tak wygodnie :P
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Lili

I pojechał, nasz nietypowy przystojniak. W nowym domku będzie pierwszym i jedynym (póki co) kocim mieszkańcem. Myślę, że po tych wszystkich przejściach zasługuje na spokojne, bezpieczne, długie życie. Według relacji KotekMamrotek :aniolek: Prosiaczek zaraz po wyjściu z transportera zwiał pod łóżko, by po chwili wyjść z niego i barankować nową opiekunkę i pozwiedzać nowe miejsca.

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, Prosiaczku! <3

Obrazek

Obrazek

Olu, jesteś cudotwórczynią!

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

O tak!

:ok:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

powodzenia!!
Awatar użytkownika
Lili

Wieści z domu stałego- Prosiaczek się oswaja i nie odstępuje swojej opiekunki na krok. Lubi wylegiwać się na oknie i jest chętny do zabawy!

Obrazek

i jak zwykle ma w nosie, że ktoś chce pracować... ;)

Obrazek

Jerzy Pilch
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:serce:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

fotorelacja z domu Prosiaczka:

Obrazek Obrazek

Obrazek

łudzę się, że na tym ostatnim przypomniał mu się wikt i opierunek u ciotek lubońskich;)
ODPOWIEDZ