Maksiu

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiedźma

Maksiu

Post autor: wiedźma »

Maksiu to wiekowy już kocurek, do tej pory bytujący na działkach przy Drodze Dębińskiej. Przyniósł go tam kiedyś starszy pan, z piwnicy swojego bloku. Dawno juź wykastrowany i pod dobrą opieką, miał tam swoje miejsce na ziemi. Jednak latka nie najmłodsze, wzrok już też jakiś nie ten, co kiedyś. Zgłoszono go więc do nas. Dawno, dawno temu...
Maksiu 14 miesięcy czekał, aż zwolni się dla niego miejsce. Później my czekaliśmy, aż uda się go do nas dowieźć. I wreszcie dziś nastąpił ten dzień! :)
Powiem tak: przepadłam bez reszty! Po raz pierwszy w życiu jestem na zabój zakochana w starszym panu ;)
Oczka już ma przymglone, z lewej dziurki od nosa co chwila wystaje zielona banieczka, ale to wcale nie ujmuje mu uroku. Zapakowany do klatki natychmiast wydarł paszczę domagając się głaskania tu, teraz i natychmiast! Na chwilę zamilkł pałaszując z zapałem michę, a później znowu się rozdarł. Miziak z niego jest nieziemski!
https://youtu.be/1e77NTGsROM
https://youtu.be/3VS7vILlgCg
W poniedziałek badania i testy. Trzymajcie mocno kciuki!

PS. W życiu nie widziałam tak wielkich kłów u kota, jak u niego :shock:
Maksiu na zdjęciach i filmach
Ostatnio zmieniony 14 sty 2019, 10:48 przez wiedźma, łącznie zmieniany 6 razy.
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jaka bura miłość :love:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Morri

Re: Maksiu

Post autor: Morri »

Boski jest :serce:
wiedźma pisze: PS. W życiu nie widziałam tak wielkich kłów u kota, jak u niego :shock:
Nie chcę Cię martwić, ale to pewnie parodontoza :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Dokładnie :(
Pewnie trzeba będzie je usunąć, bo jak szyjki są odsłonięte, to go to może boleć :(
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

I od dolu tez problematycznie - te zębiska ranią mu pyszczek :(
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
wiedźma

Taki jestem słodki starszy Pan:
Obrazek
Obrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
MISIEK

Post autor: MISIEK »

już się zakochałam ;-)
Awatar użytkownika
wiedźma

A kto ma ujemne testy? No kto? :D
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

tak w ogóle, to Maksiu jest jednym z najzdrowszym kotów, jakie do nas trafiły;) Z wyjątkiem giga świerzbowca, podziębienia i zamglonych oczu wyniki krwi ma jak młody bóg :twisted:
Awatar użytkownika
wiedźma

Zaufanie Maksia do człowieka nieco ostatnio nadszarpnęliśmy podawaniem leków i czyszczeniem uszu. Przy głaskaniu kocur jest czujny, czy za chwilę ta głaszcząca ręka nie złapie za karczycho i nie wepchnie xzegoś do paszczy lub do uszu.
https://youtu.be/4FT50QzU9I8

https://youtu.be/pzNEVF4jZRw

Mimo tego, to nadal przesympatyczny starszy Pan. A jego skrzekowrzask przy domaganiu się atencji i głaskania trzeba po prostu usłyszeć na własne uszy ::
Oscar Wilde
Promykowo

Post autor: Promykowo »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej nowych w albumie...
Joanna, Damian & Gwiazdka i Murzynek

Gościliśmy: Korneliusza
einfach

Post autor: einfach »

on mnie tak rozczula na tych zdjęciach i filmikach... :serce:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

no gulasz jest nieziemski... :love: :love:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
wiedźma

Urok Maksia wydaje się nieodparty. Nie ma chyba osoby, która, po jego poznaniu, nie została przez niego uwiedziona. Taki to amant z tego starszego Pana.

Maksiu w ostatni poniedziałek kwietnia zalicza drugiego odrobaka i kontrolną wizytę u weterynarza. Trzymajcie kciuki mocno, żeby wszystko było ok i pozwoliło mu spakowanie plecaczka do dt! W końcu kto, jak kto, ale on po 15 latach bezdomności na pewno zasłużył na emerycki własny kąt i kanapę :)

Obrazek

Obrazek
Oscar Wilde
filo

Post autor: filo »

Czekamy na Ciebie!
ODPOWIEDZ