Blink

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Piękny widok! I jeszcze nasz Blink z pełnym zaufaniem u mężczyzny na kolanach ::
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Chitos

Post autor: Chitos »

Wiedziałam, że będą z niego nakolankowe koty!
zoslica

Post autor: zoslica »

Dziś aktualizacja ale z niewesołym wiadomościami.

Blink ostatnio dziwnie się zachowywał, miał zaparcie (które przeszło), ale był też osowiały i zaczął się ślinić. Poszliśmy w sobotę do weta i niestety okazało się, że ma przewlekłe zapalenie nerek - nerka lewa jest kiepska, prawa jeszcze gorsza (zatarta struktura pomiędzy korą a rdzeniem). Dziś przyszły wyniki krwi, jak przeczuwaliśmy i mocznik i keratynina pod sufit - ale to wyniki sprzed kuracji i zmienionej diety, w czwartek krew znowu będzie pobrana i zobaczymy jak codzienne kroplówki i leki zadziałały - na ile nerki są funkcjonalne - wtedy też będzie można określić dalsze rokowania.

Wet określił, że mogą być dwie przyczyny tego stanu - albo jego przejścia naruszyły nerki i teraz się ujawniły (choć w maju miał wyniki dobre), albo wada wrodzona. Póki co jesteśmy w klinice codziennie na kroplówce i po leki, ekipa spod wieży RTV jest super - RTG czy USG były robione z marszu - cieszę się, że kontynuujemy tam leczenie Blinia, choć nie mamy do nich najbliżej.

Blink je i pije dużo wody - mamy nadzieje, że to podejście do karmy niskobiałkowej mu się utrzyma...
ZCh
Chitos

O matko! Trzymamy kciuki!!!
Renik0803

Post autor: Renik0803 »

Pamiętaj BARDZO WAŻNE! Musi jeść, koniecznie. Jeśli nie będzie chciał nerkowej (koty jej nie lubią) dawaj inną, mięso, koniecznie tłuste, serca drobiowe, wątroba drobiowa, żołądki surowe. Skrzydełka, moga być gotowane a jak Cię stać to jagnięcinę.
Przepraszam, że się wcinam, ale mój nerkowiec dwukrotnie wychodził z bardzo złego stanu. Dziewczyny z Barfnego Świata mi pomogły swoimi radami. Więc też się dzielę.
zoslica

Hej, dzięki, póki co nerkową jemy, ale kto wie co będzie dalej...
ZCh
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

Zosiu

smutne wiadomości :cry: Macie na pewno teraz zagwozdkę, jak go z tego wyprowadzić, ale wiem, że Blink to wojownik. Nie takie rzeczy przeszedł, więc i z nerkami da sobie radę!
Trzymacie się!
zoslica

hej,

Dzięki, acz jest źle - jak wczoraj jadł i były mizianki, tak dzisiaj był cały apatyczny, nic nie jadł i do kuwety nie docierał. Byliśmy na kroplówce od rana, nie poprawiło się a wieczorem zauważyliśmy że ma problemy z poruszaniem....i znowu pojechaliśmy do weta, temperatura mu spadła, więc dostał podgrzaną kroplówkę i kortykosteroid... zobaczymy co będzie, ale póki co jest bardzo szybko bardzo kiepsko :(
ZCh
Bastianka

Post autor: Bastianka »

Trzymamy mocno kciuki za Blinka!!

Ogólnie u nerkowców sprawdzają się także kroplówki Optylite - zamiast NaCl. Propozycja z innego co prawda gabinetu wet., ale działają bardzo dobrze w przypadku moje tymczaski Fifki. Ona też miała poważny kryzys nerkowy.
Chitos

Mocno mocno trzymamay kciuki!!!!
Blink nie daj sie!
einfach

Post autor: einfach »

Bastianka pisze:Trzymamy mocno kciuki za Blinka!!

Ogólnie u nerkowców sprawdzają się także kroplówki Optylite - zamiast NaCl. Propozycja z innego co prawda gabinetu wet., ale działają bardzo dobrze w przypadku moje tymczaski Fifki. Ona też miała poważny kryzys nerkowy.
Popieram, u nas też lepiej wchodził Optylite przy Korince.
Trzymamy mocno kciuki za Blinka! :hug:
zoslica

Niestety Blink odszedł dzisiaj rano...

W nocy spadła mu temperatura, rano pojechaliśmy jeszcze za radą kotekmamrotek do dr Sobieralskiej, ale nerki już zupełnie poddały - krew bardzo rozwodniona, erytrocyty i hemoglobina bardzo niskie.

Dziękujemy FKP, że chociaż przez 1,5roku mogliśmy mieć takiego super kota, choć odszedł zdecydowanie za szybko...
ZCh
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

nie mogę uwierzyć... :cry:

Blinku [']
Chitos

:(
Kochani bardzo nam przykro... :(
Blinkus kochany!!! Pamiętam nasze początki pamiętam chwilę kiedy poraz pierwszy zabarankowales w szpitalikowej klatce...
Śpij kochany!
[`]
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Ja też pamiętam Blinka jak trafił do szpitalika, jak po mału rana goiła się a On piękniał. Jaka była radość, gdy znalazł Swój dom i kochających Go ludzi.
A teraz Go już nie ma obok ale będzie z nami w sercu i myśli na zawsze.
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
ODPOWIEDZ