https://www.youtube.com/watch?v=eS_YwAT ... e=youtu.be
Krzesimir i Kreska
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Kreska powolutku dochodzi do siebie, pięknie je, kuwetuje i domaga się atencji. Jest bardzo spokojna i objęcie własnego apartamentu rozpoczęła od wymiany zapachu Krzesika na własny. Dzisiaj podsadziłam ja na łózko piętrowe i tam sobie skakała , ale zdziwiło mnie , że bardzo się napuszyła dopiero później zdałam sobie sprawę, że tam najchętniej siedział Krzesik i wyczuła go.
Monika Włodarczak
Niestety relacje Krzesimira ze stadem tylko się pogarszały i nie mieliśmy wyboru, musieliśmy go przenieść... Niestety domów tymczasowych u nas jak na lekarstwo, a takich w których nie ma innych futer nie mamy wcale w tej chwili. Kocur trafił do szpitalikowej klatki, to jedyne co mogliśmy mu zaoferować w tej chwili
Być może gdyby trafił do domu gdzie stado jest znacznie mniejsze i nie ma w nim kotów dominujących jego relacje inaczej by się poukładały.

Kreska przechodzi żmudny proces aklimatyzacyjno-socjalizujący. Jestem z niej dumna. Dziewczyna się nie poddaje. Na chwilę obecną jest wynoszona z pokoju na rękach i trzymana na kolanach - tak czuje się bezpiecznie, już nie jest spięta i nie rozgląda się nerwowo. Koty traktują ją z dystansem czyli nie zwracają uwagi czasami któreś się zapędzi chcąc sprawdzić kto to siedzi u człowieka, ale Kresia jeszcze posykuje więc się wycofują, ale nie syczą na nią. Dzisiaj zeszła z kolan i poszła sobie na oparcie kanapy, teraz tam leży w pozycji na chlebek pod moim czujnym okiem i mruży oczy. Poobserwowali się z rezydentem , ale bez kontaktu wzrokowego. Zuch dziewczyna!!
Monika Włodarczak
https://youtu.be/hO4Q0UyHpxA
Krzesmir próbuje zwracać na siebie uwagę wolontariuszy co chwilę. Rozumiemy go doskonale. Bo z kanapy trafił do klatki.. Gdzie człowieka ma na chwilę. A on tak bardzo kocha...
Krzesmir próbuje zwracać na siebie uwagę wolontariuszy co chwilę. Rozumiemy go doskonale. Bo z kanapy trafił do klatki.. Gdzie człowieka ma na chwilę. A on tak bardzo kocha...
Mamy długo wyczekiwany przełom Kreska wychodzi już z pokoju!! Spłakaliśmy się z emocji.Dzielna dziewczyna! Kochana, garnąca się do człowieka i bardzo odważna. Chodzi nawet do kuchni gdzie wcześniej nawet noszona na rękach nie chciała zaglądać, jest bardzo ciekawa terenu i ogląda wszystko. Nadal czuje strach przed stadem i przemyka obok, ale wczoraj przydarzyły się nawet pierwsze noski z rezydentem więc mamy nadzieję, że ten ostatni etap wkrótce osiągniemy. Zdjęcia w drodze.
Monika Włodarczak
Kreska już się zadomowiła na całego. Okazuje się, że Kreska jest również dominującą kotką. Najbardziej do zaczepek upodobała sobie rezydenta i nie przepuści żadnej okazji do wbicia mu przysłowiowej szpili. Na razie zaczepek oszczędziła tylko Papilotowi , a jemu pozwala nawet na całusy.
Ostatnio z nami spała w nocy i jest wybitnie nakolankowa.
Ostatnio z nami spała w nocy i jest wybitnie nakolankowa.
Monika Włodarczak
- kotekmamrotek
Kreska jest niestety damą niestałą w uczuciach bo dzisiaj to się z Pifkiem wylegiwała albo jest kokietką bo nadal mamy noski z Papilotem. Wczoraj z nami znów spała i to ....obok rezydentki nad naszymi głowami nie wiem kto był bardziej zdziwiony my czy rezydentka
podstawowy zestaw zimowy każdego książkoholika :książka, kocyk, herbatka i obowiązkowo kot
100% naturalna zakładka do książki

podstawowy zestaw zimowy każdego książkoholika :książka, kocyk, herbatka i obowiązkowo kot
100% naturalna zakładka do książki
Monika Włodarczak
Krzesimir smętnie nawołuje człowieka ;( Codziennie nie może się doprosić tyle uwagi ile by chciał
Wzięty na kolana, przytula się, ociera polikami i wczepia pazury w nogi, byle tylko się przytulić.. tak bardzo brakuje mu bliskości człowieka 

Ostatnio tez zaczął miło zagadywać do innych współlokatorów, gra w łapki ze złośnica Teo i grucha słodko do Umy.

Ostatnio tez zaczął miło zagadywać do innych współlokatorów, gra w łapki ze złośnica Teo i grucha słodko do Umy.
Krzesimir i jego przesłodkie skarpeteczki
Jest bardzo ciekawski i lubi na tych uroczych nóżkach dreptać i zwiedzać. Niestety w klatce nie ma na to specjalnie możliwości...
https://youtu.be/_rg0HnEm25s

https://youtu.be/_rg0HnEm25s
Wszyscy marzą o kocie, który wybierze człowieka przed jedzeniem, który z radością powita człowieka kiedy ten wróci zmęczony z pracy. Kota, który jest miziakiem, który nie sprawia żadnych problemów. Kota który nie ma problemu z trafieniem do kuwety. Kota, który nie wybrzydza. Kota zdrowego i pięknego.
Oto On! Uosobienie wszystkich cnót. Krzesiek, jedyny w swoim rodzaju! Co jest z nim nie tak, że nikt go nie widzi?

Oto On! Uosobienie wszystkich cnót. Krzesiek, jedyny w swoim rodzaju! Co jest z nim nie tak, że nikt go nie widzi?