a to już w ogóle, jak podać semitrę kotu, którego nie da się dotknąć? masz na to jakiś patent?kat pisze:Ewentualnie zamienienie go na Semintrę

Moderatorzy: crestwood, Migotka
Mierzenie ciśnienia mija się z celem - Bela przy każdej próbie dotyku ma stan przedzawałowy.
To nie chodzi o zmianę leku, tylko o odstawienie leków, bo nie zjadane czyli nie podawane systematycznie bardziej szkodzą, niż pomagają; teraz mam Benakor i dziś już w nawet nowym śmietnikowym smaczku nie chciała: pierwszy kawałek sam smaczek zjadła, drugi kawałek z wciśniętym lekiem - wymemłała smaczka, lek wypluła.
Nie ma szans też na badanie moczu, bo jak? w domu zebrać na diagnostyczny nie zbiorę bo ona do kuwety nie wejdzie, jak ktokolwiek się będzie kręcił a przy 4 kotach to raczej musiałabym pilnować by inny nie siurnął, a u weta by obrócić kota do punkcji to w ogóle zapomnij
Zobaczymy za miesiąc na badaniach, może uda się wycisnąć trochę z pęcherza, ale skoro wetka mówi że da się odstawić, to ja jej ufam.
I cały czas żyję w przekonaniu, że w stosunku do Beli postanowienie, że nie będzie wyciągana za uszy spod kosy za wszelką cenę jest w mocy.
Jeśli ktoś miałby inny plan, zachęcam do dołączenia na wizytę weterynaryjną![]()
począwszy od łapania kota w domu do transportera, kiedy ucieka po ścianach z lejącą się qpą ze strachu po nogach a przy dotyku weta dostaje wstrząsów jakby ją ktoś podpiął pod 220 V.
Bela jest ze mną prawie 3 lata. Jest ze mną zżyta bardzo i tylko mi ufa.
Przedkładam komfort jej bytu nad działaniem przeciwko niej, kot nie rozumie że paniczny strach który zadaje mu człowiek to tylko po to, żeby jutro było lepiej.
Ja podawałam z karmą, ale jak nie zje niczego z dodatkiem, to faktycznie nie ma sensu...Eva pisze:a to już w ogóle, jak podać semitrę kotu, którego nie da się dotknąć? masz na to jakiś patent?kat pisze:Ewentualnie zamienienie go na Semintrę
do badania moczu trzeba by przyśpić kotę, złapać w domu nie ma szans, już Ci opowiadałam, dlaczegokat pisze:Eva, jak odstawisz Benacor, to krew i najlepiej też mocz (a szczególnie stosunek białko/kreatynina) dobrze by było zbadać za 4-6 tyg. Bo może te wyniki to efekt działania leków i po odstawieniu ich niestety pójdą w górę...