Ceradzkie Krowy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Inga

Post autor: Inga »

Tytka to ta bardziej odważna i zaczepialska, ale też ta kitka, która częściej robi słodkie minki...

Obrazek

...a tu niespodzianka, siostry dostały nowe legowisko i Sznytka pokazała stronę, której jeszcze u niej nie widziałam >D

Obrazek
https://youtu.be/qiT9sCjpdcU?list=PLlNv ... VlJ1_8V_7N
https://youtu.be/k3xeSw24NDY?list=PLlNv ... VlJ1_8V_7N

Rozkosznemu tarzanku nie było końca i to przy otwartek klatce! Normalnie kończy się to ekspresowym wycofaniem Sznytki w kąt lub na hamak...a tu takie wygibasy, pokazywanie brzuszka, słodkie spojżenia :serce:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

pierwsze dwie godziny w DS.... póki co kontenerek jest oazą bezpieczeństwa. Trochę syczymy na ludzi, ale smaczki jemy z zapałem ;)
Tytka i Sznytka póki co dostały pokój na wyłączność - z zapasem jedzenia, drapakiem i kuwetą :)
prosimy o trzymanie kciuków ::
Piena

Post autor: Piena »

Widzę w nich żeńskie odpowiedniki Chrysiów - za miesiąc Sznyta będzie nakolankowcem, a Tyta będzie Was podziwiać z odległości :P
Mogę zbierać zakłady!
Awatar użytkownika
misiosoft

Piena pisze:Widzę w nich żeńskie odpowiedniki Chrysiów - za miesiąc Sznyta będzie nakolankowcem, a Tyta będzie Was podziwiać z odległości :P
Mogę zbierać zakłady!
my mamy w planach zrobić z nich dwa nakolankowce :) Póki co Tytka wyraźnie dominuje
Piena

Post autor: Piena »

Ładnie podbita stawka, trzymam kciuki :D
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

misiosoft pisze:pierwsze dwie godziny w DS.... póki co kontenerek jest oazą bezpieczeństwa.
<drukuje umowę adopcyjną :diabel: >
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
misiosoft

saszka pisze:
misiosoft pisze:pierwsze dwie godziny w DS.... póki co kontenerek jest oazą bezpieczeństwa.
<drukuje umowę adopcyjną :diabel: >
nie, nie, nie :P

raport po nocy - jedzenie z miseczek znikneło, w kuwecie dwie 1. jednocześnie kuweta leżała już na boku iżwirek jest wszędzie ;) a legowisko z komody leżało na podłodze, więc było zwiedzanie.

Rano znowu zabunkrowane w kontenerku. Ale fermony juz w gniazdku, KalmVet w karmie, nie z takimi gagatkami sobie dawaliśmy radę :D
Neda

Post autor: Neda »

Kciuki!!! :)
Awatar użytkownika
misiosoft

mamy pierwsze minimalne postępy.... dziś wbrew im woli zdjęłam górę kontenerka i zaczęłam głaskać :: najpierw serai syków a potem tylko ciężki wzdech Tytki :lol:
ważne, że nie atakuja i nie chca mi reki odgryźć ;)

zdjęć póki co nie ma, bo najlepsze jakie zroibłam to to co wylądowalo na FB:

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

minął już pierwszy tydzień w DT i muszę powiedzieć że widzimy postępy :)

Tytka coraz smielej zwiedza mieszkanie, gonie za rzuconą przez nas piłeczką oraz bawi się piórkami. Często też spi na otwartej przestrzeni - na legowisku na komodzie.

Sznytka nadal bardziej wycofana niż siostra, ale i tu widzimy stopniowe zaintresowanie resztą domu, zwłaszcza jak Tytka już wyjdzie i zacznie się bawić :) czasem drzemie na łóżku, ale nadal transporter to bezpieczny azyl.

i kilka zdjęć ::

Obrazek

Tytka nadal lubi leżeć z wyciągnietymi łapeczkami, tak jak na niektórych zdjęciach ze szpitalika :)
Obrazek

no i niestety uchwycony na zdjęciu ostrzegawczy SYK - nie podchodź za blisko
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 mar 2020, 11:36 przez misiosoft, łącznie zmieniany 1 raz.
Neda

No no, i tak nieźle :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Powiem Wam, że krowy nam sie rozkręcił :: dziś w nocy biegały jak szalone, jak słonie a nie jak kociaki ;)
Biegały po wszystkim i wszytskich - wliczając w to śpiących loudzi a także rezydentów śpiących na ludziach ::

tu jeszcze zdjęcie z pierwszych dni - izloacji... czy ktoś widział jakiegoś koteczka?
Obrazek

My słodziaki....
Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Czy kojarzycie, że Harry Potter miał książkę "Potworna księga potworów"? Gdy nieprawidłowo się ją otworzyło (trzeba ją było pogłaskać po grzbiecie), księga zaczynała atakować właściciela.

Moja garderoba w weekend też była takż Potworną garderobą potworów - wystarczyło uchylić drzwi i już dało się słyszeć groźny syk... jesli nieuważnie sięgnęło się po ciuchy - ręka była atakowana....

Dobrze, że w piątek potworom zostały komisyjnie obcięte pazury, bo dziś nie miałabym przynajmniej jednego palca....
Neda

Potworna szafa kotworów :) Czy szafa też muczy? :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Neda pisze:Potworna szafa kotworów :) Czy szafa też muczy? :)

nie :( niestety nie :(
ODPOWIEDZ