Harley

Podopieczni Fundacji Koci Pazur

Moderatorzy: airam, crestwood, Rita, Migotka

Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Wow! Widać, że fotel przypadł do gustu ::
Kiedy to maleństwo tak urosło? :shock: To już kawał kocura :wink:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
MajaF

Post autor: MajaF »

Cotleone pisze:Wow! Widać, że fotel przypadł do gustu ::
Kiedy to maleństwo tak urosło? :shock: To już kawał kocura :wink:
Też nie mogę w to uwierzyć! Czasami wracam do zdjęć z wakacji i nie mogę uwierzyć, że jeszcze niedawno byłam w stanie go schwytać jedną dłonią :shock:
Awatar użytkownika
miyazawa

Post autor: miyazawa »

Pamiętam jak jeszcze mieścił się w jednej dłoni, a tu taki klofcik :D
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

On się chyba zapowiada, że będzie kawał kota :P
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
Awatar użytkownika
MajaF

Oj będzie, niedługo dogoni Cynamona :D Dla nas i tak nadal jest małym Bobo. Wczoraj doszczętnie mnie zasłodził, gdy zasnął na parapecie wtulony w maskotkę jelonka.
Obrazek

Ostatnio też upodobał sobie jedną konkretną białą myszkę, z którą regularnie biega po mieszkaniu. Najlepszą zabawą jednak jest chowanie jej pod kocim fotelem i wypychanie jej z drugiej strony. Uwielbiam patrzeć jak tak robi :love:
Na nagraniu akurat wyciągnął ją spod fotela niczym prawdziwą zdobycz.
https://www.youtube.com/watch?v=iPL06vd ... Kg7nEhpWUE
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Po prostu ciut więcej kotka do kochania i tulenia :: rozkoszny jest. I jaki łowny :D
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
miyazawa

Post autor: miyazawa »

:serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
MajaF

Re: Harley

Harley ostatnio przechodzi sam siebie w potrzebie przytulasów. W zasadzie to właśnie leży mi na nodze operając główkę o dłoń, czym znacznie utrudnia mi pisanie tego wpisu. Dodatkowo ślinka kapiąca z jego pysia spowodowana głośnym mruczeniem brudzi mi touchpada i klawiaturę :lol: Trzeba przyznać, że jest zdecydowanie najbardziej tulaśnym z wszystkich moich kotów. Gdy przychodzi na czułości zawsze najpierw wierci się próbując znaleźć odpowiednie miejsce do ułożenia się. Barankuje przy tym i paca łapkami.
Codziennie zastanawiam się jak to możliwe, że nikt nie jest zainteresowany takim słodkim kocurkiem. Jak siedzi albo stoi nie mogę się napatrzeć na jego skarpetce na jednej łapce i podkolanówkę (czy koty maja kolana??) na drugiej.

Obrazek
szukam cię w miękkim futrze kota
Awatar użytkownika
Erena

MajaF pisze: 06 lut 2025, 13:42 (czy koty maja kolana??)
Mają :D Właśnie mniej więcej tam, gdzie sięga dłuższa skarpeta Harusia.
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
Awatar użytkownika
Erena

No, uroczy z tym jest. Nie są to subtelne, dyskretne "stopki" na tylnych paputach Granata, ale Harley chyba subtelny nie jest :D
Awatar użytkownika
MajaF

Erena pisze: 06 lut 2025, 17:12
MajaF pisze: 06 lut 2025, 13:42 (czy koty maja kolana??)
Mają :D Właśnie mniej więcej tam, gdzie sięga dłuższa skarpeta Harusia.
To w takim razie ma tyle kolana ubrudzone :lol: kocham te jego plamki <3
Awatar użytkownika
Migotka

Post autor: Migotka »

Harley wiedzie spokojne kocie życie: apetyt mu dopisuje, energii mu nie brakuje - zabawy i psoty są na porządku dziennym, a kiedy bateryjki się wyczerpią, a brzuszek zostanie napełniony, Harley śpi niczym aniołek. Ostatnio szczególnie chętnie upodobał sobie jako miejsce do spania karton, chyba trochę za mały na Harleya, ale o kocich gustach się nie dyskutuje. Najważniejsze, że kotek zadowolony i wyspany.

Obrazek

Obrazek

Harley szybko wyrósł, z małego uratowanego kociątka stał się młodym kocurkiem, który swoją miłością i towarzystwem chętnie obdarza opiekunki.
Aż trudno uwierzyć, że taki przystojniak, który jest kotem przyjacielskim, chętnie się bawi, nie wybrzydza przy jedzeniu, wzorowo korzysta z kuwety, nie znalazł jeszcze własnego domu...

Obrazek
Awatar użytkownika
MajaF

Dziękuję Ci Migotka za pomoc z aktualizacją wątku <3 trochę podupadłam na zdrowiu, lecz Harley nic sobie z tego nie zrobił i broił jak zawsze :lol:
Ostatnio okazało się, że jego starsza siostra musi przejść na hipoalergiczną karmę monobiałkową ze względu na problem z jelitami. Zdecydowałam się na zakup karmy z królika i Harley oszalał na jej punkcie. On z przyrodnim bratem dostaje inną karmę, więc dzisiaj jak próbowałam oddzielić go od miski z jedzeniem siostry perfidnie pacnął mnie łapą z niezadowolenia. Chyba będę musiała kupować tego królika dla całej trójki :lol:
Awatar użytkownika
Erena

To chyba najlepszy sposób, bo potencjalne podjadanie cudzego żarcia jest mniej brzemienne w skutki. Tzn. może być brzemienne w cięższego kota :D Ale przynajmniej jelitowy kot nie wrąbie cudzesa, który mu zaszkodzi.
ODPOWIEDZ