Kitka i jej młode

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ala_basia_kuba

Kitka i jej młode

Post autor: ala_basia_kuba »

Witamy
ze względu na, to że poprosiliśmy o pomoc Agatę, postanowiliśmy założyć tutaj temat i zdawać relację z przebiegu zdarzeń. Na początek chcielibyśmy podziękować Fundacji Koci Pazur za wsparcie :)
Basia poznała Kitę. Kotka przyszła do niej 3 - 4 tygodnie temu. Zaczęła ją dokarmiać, a ona na dobre rozgościła się u niej na ogrodzie. Nagle Kita zaczęła się zaokrąglać, pojawiły się podejrzenia, ze może być kotna. Wszytko stało się jasne w poniedziałek (29.06.2009), kiedy pojechaliśmy z nią do weterynarza. Zrobiono jej usg i stwierdzono, że wcześniejsze podejrzenia okazał się rzeczywistością a Kitka była już na tzw. "ostatnich nogach". Według weterynarza kocięta są żywe i wszystko powinno być ok. Aktualnie (od wczoraj od 22) kotka przebywa na porodówce (jest w klinice na Mieszka) i tam urodzi. Potem zostanie z maluchami przewieziona do Basi i tam kociaki zostaną do momentu znalezienia im domków.
Teraz nie pozostaje nam nic innego jak czekać na rozwój wydarzeń. Ja, czyli Ala za chwilę jadę odwiedzić Kitę w klinice.
Może jeszcze parę słów o kotce. Od 5 lat mam kontakt z kotami, ale takiej przylepy jeszcze nie widziałam. Najchętniej ciągle siedziała by koło kogoś i była głaskana. Kita śilcznie mruczy. Jej ogólny stan zdrowia weterynarz ocenił jako dobry. Wiemy, że na pewno będzie trzeba podleczyć jej uszka, ale musimy poczekać, aż urodzi.

Oto Kita vel Fryderyka:)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 13:20 przez ala_basia_kuba, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
AgataB

Post autor: AgataB »

No to trzymam kciuki zeby wszystko dobrze poszlo :wink:
:)
Obrazek
Awatar użytkownika
atom123

Post autor: atom123 »

piekna ta fryderyczka :kwiatek: z seri mojego atomka :wink:
ala_basia_kuba

No to kociaki się urodziły :lol:
Są trzy, zdrowe jak ryba. Mama je ładnie karmi i też dzielnie przeżyła poród. Jutro odbieramy je z kliniki i zawozimy w miejce docelowe.
Awatar użytkownika
Ania

Post autor: Ania »

A małe jaki maja kolor, czarne??? Czekamy na info o maluchach i trzymamy kciuki!
ala_basia_kuba

Kociaków jeszcze nie widzieliśmy :roll: wiemy tylko że wszystko jest ok bo dzwonie co najmniej trzy razy dziennie tam i ich wypytuje o wszystko. Plan już mamy :wink: o 18 jedziemy odebrać klatkę za, którą z góry bardzo dziękujemy. O 19 jedziemy po mamuśkę i kociaki. Jak je odbierzemy i zadomowimy to zrobimy zdjęcie i wkleimy :D
ala_basia_kuba

Obrazek

Dzielna mama i jej maluchy

Obrazek

A oto jeden z nich.
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

sezon na czarne ;)

jutro będę miała dla Was karmę, musimy się umówić na przekazanie
może w niedzielę mogłabym podrzucić?
Obrazek
ala_basia_kuba

W niedzielę mamy absolutorium ale jutro albo w poniedziałek ktoś na pewno będzie mógł podjechać. Kita dostała trochę jedzenia od weterynarza.
Awatar użytkownika
fuerstathos

Jutro akurat mam bardzo napięte, może poniedziałek wieczorem? Późnym, tak ok. 20 - 21?
Obrazek
ala_basia_kuba

Ok tak pasuje idealnie- bardziej 20 czy 21 ? I gdzie podjechać ?
Awatar użytkownika
fuerstathos

ala_basia_kuba pisze:Ok tak pasuje idealnie- bardziej 20 czy 21 ? I gdzie podjechać ?
my o tej porze zawsze jesteśmy w trasie na dokarmianiu kotów, możemy podjechać do Was :)
dałabym znać telefonicznie o dokładnej godzinie, bo różnie nam wychodzi ;)

może być?
Obrazek
ala_basia_kuba

Nr tel i adres przesyłam na PW
ala_basia_kuba

Oto najnowsze zdjęcia kociaków. Wydaje nam się, że s dwie dziewczynki i jeden chłopiec :>. Możliwe jest ustalenie płci tak młodych kociąt ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ala_basia_kuba

Mamy jeszcze pytania. Kiedy powinniśmy pierwszy raz pojechać z nimi do weterynarza? I na co mamy zwracać największą uwagę, co sprawdzać co im może grozić?

P.S.

W imieniu Fryderyki bardzo serdecznie dziękujemy za karmę :)
ODPOWIEDZ