Mizia Miziankówna

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
filo

Mizia Miziankówna

Post autor: filo »

Kocicę zgarnęłam z jednego z poznańskich podwórek. Siedziała tam od kilku dni wpatrzona w okna swojego domu, z którego ludzie ją wyrzucili. Urodziło się dziecko, więc przeszkadzała.
Ulubionym zajęciem kotki, oprócz spania, jest mizianie się. Wystarczy spojrzeć na nią, a ona już uważa, że będzie głaskana i się podstawia. Nigdy nie jest nasycona i jak odchodzę, to widzę zawód, że za mało głasków, w zielonych kocich oczach. Dlatego kocia została Mizią. Pięknie i głośno mruczy, jak jest zadowolona.
Na dworze była tylko kilka dni, więc poza lekkim przeziębieniem nic więcej jej nie dokucza.
Mizia chyba od dawna nie miała kontaktów z innymi kotami, bo boi się pozostałych kotów zamieszkujących u mnie. Dlatego dobrze byłoby, gdyby szybko znalazła nowy dom, z którego już więcej nikt jej nie wyrzuci.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ania Z

Post autor: Ania Z »

piękna dziewczynka :love:

a ludzie ... szkoda gadać :?
Obrazek
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Wstrętne ludzie!

A kotusia śliczna!
Trzymam kciuki za domek.
filo

Poszukiwane nowe kolanka:
Obrazek

Kotusia jest bardziej niż grzeczna. Ciągle podstawia się, żeby ją głaskać. Widać, że ciągle odsypia stres. Jak jest głodna, to przychodzi i prosi o jedzenie. Jeszcze do niej nie dotarło, że jest więcej misek, niż tylko jedna, więc zupełnie ignoruje miski innych kotów. Niestety nadal bardzo nerwowo reaguje na resztę stada. :?
filo

Miziaczek już odreagowała stresy podwórkowe. Jest naprawdę bardzo grzeczna. Uwielbia mokre jedzonko. Suche mniej. Idealnie korzysta z kuwety. Lubi się też bawić. Przychodzi spać w nogach łóżka. Podrapana za uszkiem wygina się i podstawia, bo wygłaskany musi zostać każdy centymetr kwadratowy futerka. Wczoraj w ramach wdzięczności za głaski wylizała mi całą rękę. To taka domowa spokojna kocica.
Nie przepada za kocurami w stadzie. Regularnie na nich syczy. Ale kto by lubił, jak kocury zbiorowo siadają dookoła niej i się w nią wpatrują. Z kotką nie ma sporów. Myślę, że z czasem mogłaby się przyzwyczaić do obecności innych zwierząt.
filo

Zadomowiona:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Weź mnie:
Obrazek
grażis

Post autor: grażis »

Ania napisała do mnie , czy nie kojarzę tej koteczki.Niestety , nie kojarzę. Nie jestem też tego na 100% pewna. Za dużo tych kotów się "przewija".
filo

Kotka była już jakiś czas u tamtych ludzi. Mieszkają tam, gdzie ją wyrzucili ok. 2 lat. Mogli również przeprowadzić się z innego miasta. Za dużo niewiadomych, więc trudno wymagać, by ktoś ją na 100% rozpoznał.

Panna potrafi pozować:
Obrazek
Mizia pod krzesłem. Na krześle Gacopyrz z sąsiedniego wątku.
filo

Mizia zaszczepiona i zaczipowana. Mamy też pewność, że jest wysterylizowana. Pani doktor ją dokładnie wymacała i wyczuła bliznę na brzuchu.
Mizik się powdzięczyła, jak tylko ona potrafi. Namruczała bez opamiętania. Wyprosiła dwie porcje chrupek. Posiedziała też na stole jak pani na włościach.
Awatar użytkownika
Conwalie

Post autor: Conwalie »

Wolę już nic nie pisać o "człowieczeństwie" tych ludzi... choć korci...

Kotka śliczna a już te oczka to urzekają niesamowicie:)
filo

Mizia wczoraj pojechała do na swoje. Od razu zwiedziła nowy domek i dała się wymiziać nowym ludziom. Tylko domowy rezydent miał w oczach: intruz na pokładzie :cool:
Awatar użytkownika
tosiowa

Post autor: tosiowa »

Powodzenia w nowym domku, ślicznoto! :P
ODPOWIEDZ