7+2

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
bukanor

Post autor: bukanor »

to jakiś żart?? jak można być tak bezmyślnym??
nie mam popdisu
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Dwa ostatnie kociaki zostały zabrane do DT przez osobę, która przeczytała nasz apel :aniolek:

Pierwsza z matek dziś odstawiona do weta, jutro sterylka. W sytuacji, gdy nie ma już więcej kociaków w najbliższych dniach złapiemy dwie pozostałe.
Obrazek
bukanor

Post autor: bukanor »

Mieszkam ze współlokatorami, więc nie mogę mieć domu tymczasowego dla kociaków, ale może można im pomagać w jakiś inny sposób??
nie mam popdisu
Awatar użytkownika
fuerstathos

bukanor pisze:Mieszkam ze współlokatorami, więc nie mogę mieć domu tymczasowego dla kociaków, ale może można im pomagać w jakiś inny sposób??
można pomóc w szukaniu domków, np. wystawiać ogłoszenia
i w uświadamianiu ludzi w kwestii sterylizacji - taj sytuacji nie musiało byc :evil:

dziś dzieciaki były u weta
ogólnie lepiej, ale martwi nas Felkopodobny - bardzo urósł mu brzuszek :(
albo wzdęci lub robaki, albo gromadzi się tam płyn :(
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Brain, najzdrowszy i najbardziej śmiały z kociaków, chcący podbijać świat już pierwszego wieczoru, jest dziewczynką.

---

Ostatnie dwa kociaki, które zostały zabrane przez Dobrą Duszą na DT
Obrazek Obrazek Obrazek

Są raczej w dobrej formie, aczkolwiek możliwe, że u jednego rozwinie się koci katar. Są juz po wizycie u weta. Oba kociaki to chłopaki.
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Siódemka od dziś u nas, ale tylko chwilowo w komplecie, bo 2 jutro wyjadą do innego DT.

Dzieciaki śmierdzą jak kloszardzi, jutro będziemy kąpać.
Ogólnie wszystkie szaleją, jednak widoczne są jednostki, które męczą się szybciej. Jednym z nich jest kociak z dużym brzuchem. Odizolowałam go, aby sprawdzić, czy załatwia się normalnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Brain i "Kropki na Uszach" pojechały dziś do nowego DT.
I od razu wiadomo, kto powodował największe zamieszanie :twisted: Brain się wyprowadziła i nagle okazało się, że nie mamy stada dzikusów demolujących wszystko na swej drodze, ale grzeczne, dobrze ułożone kotki ;) Naprawdę jest spokojniej :)

Dwójka, Duży Brzuch i najsłabsza biało-bura dziewczynka dostały własną klatkę wystawową, bo reszta była zbyt energiczna dla tych słabych kociaków.

Duży Brzuch robi kupę, robi siku, ale brzuch nie maleje. Natomiast nic nie wskazuje na to, że kociak się źle czuje - je, pije, bawi się, tylko mniej niż pozostałe.
Obrazek
Kejti

Post autor: Kejti »

Witajcie!
w końcu udało mi się zarejestrować (kod wspak!) i mogę coś napisać o pozostalej dwójce. Kociaki szaleją, bawia sie, wcinają ogrooomne ilości jedzenia i zdrowieją. Katar chyba został zatrzymany i juz tylko pracujemy nad czystością noska :) Wasze imiona zainspirowaly mnie do nadania im imion z tej samej bajki. Tak więc przedstawiam Body - energiczny, odważny i biegający z prędkością światła oraz Soul - delikatny, bojaźliwy i bardzo spokojny. Wczoraj też zrobiliśmy pierwszą sesję zdjęciową, na której prezentują się zacnie :)
Awatar użytkownika
fuerstathos

Witaj!

Przesłane fotki wstawi brynia.

U nas bez zmian - Durzy Brzych jest duży :( USG nic nie wykazało (aczkolwiek ciężko taki mały brzuszek badać(, brzuchol jest twardy. Mały zachowuje się, jakby czuł się dobrze. Odrobaczamy zatem.
Obrazek
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Oto słodkie przytulaki ::

Body
Obrazek
Obrazek

Soul
Obrazek
Obrazek

A Duży Brzuch niech sobie jaj nie robi i trochę schudnie. Trzymam kciuki, żeby odrobaczenie przebiegło bezproblemowo :ok:
Kejti

hej,
znalazła się pierwsza osoba, która chce przygarnąć Body :: jutro mają się spotkać po raz pierwszy. Napiszcie mi proszę jak to wszystko powinno wyglądać? Kiedy będzie można je rozdzielić? Czy powinny poczekać u mnie na szczepienia? Poza tym są ze sobą bardzo zżyte, zwłaszcza Soul, zawsze chowa się za bratem i martwię się czy rozdzielenie ich nie sprawi, że będzie jeszcze bardziej strachliwy i smutny :( poradźcie coś....
Awatar użytkownika
fuerstathos

Kejti pisze:hej,
znalazła się pierwsza osoba, która chce przygarnąć Body :: jutro mają się spotkać po raz pierwszy. Napiszcie mi proszę jak to wszystko powinno wyglądać? Kiedy będzie można je rozdzielić? Czy powinny poczekać u mnie na szczepienia? Poza tym są ze sobą bardzo zżyte, zwłaszcza Soul, zawsze chowa się za bratem i martwię się czy rozdzielenie ich nie sprawi, że będzie jeszcze bardziej strachliwy i smutny :( poradźcie coś....
zadzwonię w sprawie procedury adopcyjnej

odnośnie szczepienia - w chwili obecnej lepiej byłoby, aby został zaszczepiony u Ciebie i wydany do domku co najmniej tydzień, a nawet dwa po szczepieniu

czy one dostawały antybiotyki?
Obrazek
Kejti

ja je z przyjemnością potrzymam jeszcze przez dwa tygodnie :) ten biały, który ma być adoptowany dostał antybiotyki, w czwartek jedziemy na kontrolę, ale już dziś wyglądają dobrze i żaden nie ma oznak kataru :) będę czekać na info w sprawie procedury adopcyjnej, tymczasem jeden uruchomił już swój traktorek, co przestrasza tego drugiego, ktory jak tylko to słyszy to od razu ucieka :)
Awatar użytkownika
fuerstathos

Dużemu Brzuchowi brzuchol tak jakby maleje po odrobaczeniu, a kociak szalej już tak samo jak inne.
Jedynie malutka biało-bura nadal słabsza i wolniejsza.
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Obrazek
ODPOWIEDZ