Cudne dzieciaki-jeszcze mama czeka na domek-pokochaj Morelkę
Moderatorzy: crestwood, Migotka
[*]

Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.
Robert A. Heinlein
http://www.ezopoznan.pl/

„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”
Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Cześć,
przeczytałam kilka dni temu o odejściu siostry mojej słodkiej koteczki :_(
Chciałam przekazać trochę pozytywnych wieści.
Już prawie od miesiąca (od 11.08) jest w z nami Matylda (wcześniej zwaną Manuelą, bryyyy). W skład naszej kocio- ludzkiej rodziny wchodzą 2 człowieki
i 2 kotki - rezydentka 3 letnia Kulka i młodziutka szylkretowa Matylda.
Koteczki powoli się zaprzyjaźniają, na razie udaję im się czasem razem pospać z zabawą a i owszem Matylda bardzo chętnie, niestety Kula najczęściej ją ignoruje albo ucieka.
Z wieści zdrowotnych - Matylda przeszła zapalenie spojówki (tylko jedno oczko wymagało kropienia antybiotykiem) a w minioną sobotę zostało powtórzone szczepienie.
Wrzucam zdjęcia Matyldy, mam nadzieję że wielkość jest ok?
Próbuję wrzucić - zobaczymy czy się uda
pozdrawiam Ania
Próbowałam na wszelkie sposoby dodać zdjęcie z picassy, tak żeby się wyświetlały, niestety bez skutecznie
, mimo z korzystania z opisów w dziale technicznym.
Opanowałam tylko wstawianie linków, oto Matylda
Matylda i Kulka

przeczytałam kilka dni temu o odejściu siostry mojej słodkiej koteczki :_(
Chciałam przekazać trochę pozytywnych wieści.
Już prawie od miesiąca (od 11.08) jest w z nami Matylda (wcześniej zwaną Manuelą, bryyyy). W skład naszej kocio- ludzkiej rodziny wchodzą 2 człowieki

Koteczki powoli się zaprzyjaźniają, na razie udaję im się czasem razem pospać z zabawą a i owszem Matylda bardzo chętnie, niestety Kula najczęściej ją ignoruje albo ucieka.
Z wieści zdrowotnych - Matylda przeszła zapalenie spojówki (tylko jedno oczko wymagało kropienia antybiotykiem) a w minioną sobotę zostało powtórzone szczepienie.
Wrzucam zdjęcia Matyldy, mam nadzieję że wielkość jest ok?
Próbuję wrzucić - zobaczymy czy się uda

pozdrawiam Ania
Próbowałam na wszelkie sposoby dodać zdjęcie z picassy, tak żeby się wyświetlały, niestety bez skutecznie

Opanowałam tylko wstawianie linków, oto Matylda

Matylda i Kulka

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2012, 15:03 przez Bretonnia, łącznie zmieniany 1 raz.
,,...kota nie można nauczyć niczego. Nie, absolutnie niczego. ..Sądzicie, że kot posłusznie zjawa się punktualnie o dziesiątej wieczorem pod kuchennymi drzwiami na kolację. Z kociego punktu widzenia kleks na nogach został wyszkolony, żeby co wieczór wyciągnąć puszkę z lodówki" Kot w stanie czystym Terry Pratchett
Ja korzystam z fotosika bo na innych tego typu serwerach coś się pozmieniało i faktycznie mam problem z miniaturkami.
Kotki obie prześliczne(ja zawsze twierdziłam, podobnie cała moja rodzinka, że czarny kot w domu to antidotum na wszelkie inne przesądowe nieszczęścia;) )Super, że starsza tak zaakceptowała młodszą- z czasem pewnie do zabawy będzie się przyłączała częściej.
Kotki obie prześliczne(ja zawsze twierdziłam, podobnie cała moja rodzinka, że czarny kot w domu to antidotum na wszelkie inne przesądowe nieszczęścia;) )Super, że starsza tak zaakceptowała młodszą- z czasem pewnie do zabawy będzie się przyłączała częściej.
Koty cudne i pełna wzajemna akceptacja 
A foty z picasy akurat najłatwiej skalować, bo po skopiowaniu adresu obrazka wystarczy w miejscu przed nazwą obrazka wstawić 400
daje https://lh5.googleusercontent.com/-I6YT ... GP1243.jpg
a
daje

A foty z picasy akurat najłatwiej skalować, bo po skopiowaniu adresu obrazka wystarczy w miejscu przed nazwą obrazka wstawić 400

Kod: Zaznacz cały
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-I6YTiDcwlQo/UE5a7IAavMI/AAAAAAAAANA/drVp7t4IGUk/s720/IMGP1243.jpg[/img]
a
Kod: Zaznacz cały
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-I6YTiDcwlQo/UE5a7IAavMI/AAAAAAAAANA/drVp7t4IGUk/s400/IMGP1243.jpg[/img]

brynia, dzięki wielkie za wyjaśnienia i edycję linków które zmieniły się w fotki
mam nadzieję że kolejne zdjęcia będą przechodziły już bez problemów i konieczności interwencji sił wyższych
to dopiero popłoch wywołuje. Czarne koty są cudne i takie magiczne, mają jeden szkopuł, trudno im zrobić dobre zdjęcie, jak przyjaciel fotograf powtarza, że to czarna dziura - pochłania każdą ilość światła, chociaż czasem uda się zrobić coś dobrego, że widać kota a nie tylko czarną plamę.
Pytanie może nie do końca we właściwym miejscu, na stronie FKC jest zakładka znalazły dom i jest wymieniona Manuela vel Matylda, nie ma natomiast zdjęcia, czy można coś z tym zrobić i dodać jakąś fotkę Matyldy?
pozdrawiam
Ania

mam nadzieję że kolejne zdjęcia będą przechodziły już bez problemów i konieczności interwencji sił wyższych

zgadzam się z tym, a szczególnie lubię w pracy opowiadać jak to 13 w piątek - czarny kot przebiegł mi drogę kilkanaście razyConwalie pisze: że czarny kot w domu to antidotum na wszelkie inne przesądowe nieszczęścia;)

Pytanie może nie do końca we właściwym miejscu, na stronie FKC jest zakładka znalazły dom i jest wymieniona Manuela vel Matylda, nie ma natomiast zdjęcia, czy można coś z tym zrobić i dodać jakąś fotkę Matyldy?
pozdrawiam
Ania
,,...kota nie można nauczyć niczego. Nie, absolutnie niczego. ..Sądzicie, że kot posłusznie zjawa się punktualnie o dziesiątej wieczorem pod kuchennymi drzwiami na kolację. Z kociego punktu widzenia kleks na nogach został wyszkolony, żeby co wieczór wyciągnąć puszkę z lodówki" Kot w stanie czystym Terry Pratchett
Pozostaje tylko gusła odprawićanastasia pisze:To co ja mam powiedzieć jak jutro 13 -ty a w domu 6 czarnych kotów![]()
![]()

pozdrawiam
Ania
Garść wieści od Matyldy
Rośnie zdrowo,jest wszędzie, zwiedza wszelkie zakamarki mieszkania, szafki, półki. Wystarczy odtworzyć szafkę albo zmywarkę i zaraz Matylda sprawdza czy jej tam nie ma
Z Kulką coraz większa sztama, śpią razem, obie pakują się na kolana i hit ostatnich dni Matylda wróciła do wczesnego dzieciństwa i przystawiła się do cyca Kulki
która pozwala się ssać i nawet zaczęła młodą myć. Żeby nie było za słodko i cukierkowo to trochę się okładają i nawet Kulka sama zaczyna pierwsza zaczepiać i podgryzać Matyldę
Kilka dni temu odwiedził nas znajomy fotograf i dziewczyny zaliczyły pierwszą profesjonalną sesję (lampy błyskowe, parasolki, softboxy itd),Były szybkie ale fotograf okazał się lepszy od nich
Matylda
Oto jestem
Co Ty robisz?
Szybciej nie mam czasu

No dobra możesz zrobić fotkę
Kulka i Matylda
Kulka
czarna jestem, ale fotograf umie robić zdjęcie
pozdrawiamy
Ania i Qlka i~ (Tylda)
Rośnie zdrowo,jest wszędzie, zwiedza wszelkie zakamarki mieszkania, szafki, półki. Wystarczy odtworzyć szafkę albo zmywarkę i zaraz Matylda sprawdza czy jej tam nie ma

Z Kulką coraz większa sztama, śpią razem, obie pakują się na kolana i hit ostatnich dni Matylda wróciła do wczesnego dzieciństwa i przystawiła się do cyca Kulki

Kilka dni temu odwiedził nas znajomy fotograf i dziewczyny zaliczyły pierwszą profesjonalną sesję (lampy błyskowe, parasolki, softboxy itd),Były szybkie ale fotograf okazał się lepszy od nich

Matylda
Oto jestem

Co Ty robisz?

Szybciej nie mam czasu

No dobra możesz zrobić fotkę

Kulka i Matylda

Kulka
czarna jestem, ale fotograf umie robić zdjęcie

pozdrawiamy
Ania i Qlka i~ (Tylda)