Cudne dzieciaki-jeszcze mama czeka na domek-pokochaj Morelkę

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
evelina

Post autor: evelina »

Strasznie smutne :( biedny kociak
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

[*]
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

:cry:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

smuuutno ;( ['][']['][']
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
AniaG

Post autor: AniaG »

:aniolek:
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
uta

Post autor: uta »

['] :cry:
alisza

Post autor: alisza »

będzie wsród swoich.. :(
to smutne..
Bretonnia

Post autor: Bretonnia »

Cześć,
przeczytałam kilka dni temu o odejściu siostry mojej słodkiej koteczki :_(
Chciałam przekazać trochę pozytywnych wieści.
Już prawie od miesiąca (od 11.08) jest w z nami Matylda (wcześniej zwaną Manuelą, bryyyy). W skład naszej kocio- ludzkiej rodziny wchodzą 2 człowieki :: i 2 kotki - rezydentka 3 letnia Kulka i młodziutka szylkretowa Matylda.
Koteczki powoli się zaprzyjaźniają, na razie udaję im się czasem razem pospać z zabawą a i owszem Matylda bardzo chętnie, niestety Kula najczęściej ją ignoruje albo ucieka.
Z wieści zdrowotnych - Matylda przeszła zapalenie spojówki (tylko jedno oczko wymagało kropienia antybiotykiem) a w minioną sobotę zostało powtórzone szczepienie.

Wrzucam zdjęcia Matyldy, mam nadzieję że wielkość jest ok?
Próbuję wrzucić - zobaczymy czy się uda :P
pozdrawiam Ania

Próbowałam na wszelkie sposoby dodać zdjęcie z picassy, tak żeby się wyświetlały, niestety bez skutecznie :( , mimo z korzystania z opisów w dziale technicznym.
Opanowałam tylko wstawianie linków, oto Matylda :D
Obrazek

Obrazek

Matylda i Kulka
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2012, 15:03 przez Bretonnia, łącznie zmieniany 1 raz.
,,...kota nie można nauczyć niczego. Nie, absolutnie niczego. ..Sądzicie, że kot posłusznie zjawa się punktualnie o dziesiątej wieczorem pod kuchennymi drzwiami na kolację. Z kociego punktu widzenia kleks na nogach został wyszkolony, żeby co wieczór wyciągnąć puszkę z lodówki" Kot w stanie czystym Terry Pratchett
Awatar użytkownika
Conwalie

Post autor: Conwalie »

Ja korzystam z fotosika bo na innych tego typu serwerach coś się pozmieniało i faktycznie mam problem z miniaturkami.
Kotki obie prześliczne(ja zawsze twierdziłam, podobnie cała moja rodzinka, że czarny kot w domu to antidotum na wszelkie inne przesądowe nieszczęścia;) )Super, że starsza tak zaakceptowała młodszą- z czasem pewnie do zabawy będzie się przyłączała częściej.
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Koty cudne i pełna wzajemna akceptacja :good:

A foty z picasy akurat najłatwiej skalować, bo po skopiowaniu adresu obrazka wystarczy w miejscu przed nazwą obrazka wstawić 400 ;)

Kod: Zaznacz cały

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-I6YTiDcwlQo/UE5a7IAavMI/AAAAAAAAANA/drVp7t4IGUk/s720/IMGP1243.jpg[/img]
daje https://lh5.googleusercontent.com/-I6YT ... GP1243.jpg

a

Kod: Zaznacz cały

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-I6YTiDcwlQo/UE5a7IAavMI/AAAAAAAAANA/drVp7t4IGUk/s400/IMGP1243.jpg[/img]
daje
Obrazek
Obrazek
Bretonnia

brynia, dzięki wielkie za wyjaśnienia i edycję linków które zmieniły się w fotki :D
mam nadzieję że kolejne zdjęcia będą przechodziły już bez problemów i konieczności interwencji sił wyższych :aniolek:
Conwalie pisze: że czarny kot w domu to antidotum na wszelkie inne przesądowe nieszczęścia;)
zgadzam się z tym, a szczególnie lubię w pracy opowiadać jak to 13 w piątek - czarny kot przebiegł mi drogę kilkanaście razy :: :: to dopiero popłoch wywołuje. Czarne koty są cudne i takie magiczne, mają jeden szkopuł, trudno im zrobić dobre zdjęcie, jak przyjaciel fotograf powtarza, że to czarna dziura - pochłania każdą ilość światła, chociaż czasem uda się zrobić coś dobrego, że widać kota a nie tylko czarną plamę.

Pytanie może nie do końca we właściwym miejscu, na stronie FKC jest zakładka znalazły dom i jest wymieniona Manuela vel Matylda, nie ma natomiast zdjęcia, czy można coś z tym zrobić i dodać jakąś fotkę Matyldy?

pozdrawiam
Ania
,,...kota nie można nauczyć niczego. Nie, absolutnie niczego. ..Sądzicie, że kot posłusznie zjawa się punktualnie o dziesiątej wieczorem pod kuchennymi drzwiami na kolację. Z kociego punktu widzenia kleks na nogach został wyszkolony, żeby co wieczór wyciągnąć puszkę z lodówki" Kot w stanie czystym Terry Pratchett
Awatar użytkownika
anastasia

Post autor: anastasia »

To co ja mam powiedzieć jak jutro 13 -ty a w domu 6 czarnych kotów :fear: :fear: :fear:
25.02.2011r. Diesel[*] tęsknie.........
22.09.2012r. Frodo [*] do zobaczenia Przyjacielu
Bretonnia

anastasia pisze:To co ja mam powiedzieć jak jutro 13 -ty a w domu 6 czarnych kotów :fear: :fear: :fear:
Pozostaje tylko gusła odprawić :diabel2: spalić jakąś czarownice :turla: w tej sytuacji raczej spluwanie przez lewe ramie niewiele pomoże, a trzeba będzie potem latać z mopem i ścierać mokra podłogę.

pozdrawiam
Ania
Bretonnia

Garść wieści od Matyldy
Rośnie zdrowo,jest wszędzie, zwiedza wszelkie zakamarki mieszkania, szafki, półki. Wystarczy odtworzyć szafkę albo zmywarkę i zaraz Matylda sprawdza czy jej tam nie ma ::
Z Kulką coraz większa sztama, śpią razem, obie pakują się na kolana i hit ostatnich dni Matylda wróciła do wczesnego dzieciństwa i przystawiła się do cyca Kulki :: która pozwala się ssać i nawet zaczęła młodą myć. Żeby nie było za słodko i cukierkowo to trochę się okładają i nawet Kulka sama zaczyna pierwsza zaczepiać i podgryzać Matyldę :diabel:

Kilka dni temu odwiedził nas znajomy fotograf i dziewczyny zaliczyły pierwszą profesjonalną sesję (lampy błyskowe, parasolki, softboxy itd),Były szybkie ale fotograf okazał się lepszy od nich :banan:
Matylda
Oto jestemObrazek
Co Ty robisz?
Obrazek
Szybciej nie mam czasu ::
Obrazek
No dobra możesz zrobić fotkę
Obrazek

Kulka i Matylda
Obrazek

Kulka
czarna jestem, ale fotograf umie robić zdjęcie ::
Obrazek

pozdrawiamy
Ania i Qlka i~ (Tylda)
Awatar użytkownika
pantea

Post autor: pantea »

Piękne zdjęcia. Rudości na Matyldzie wyglądają jak ze złota :)
Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa – bez czy w pasach bezpieczeństwa...
ODPOWIEDZ