Zane, pierwszy etap wtajemniczenia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
miki

nowe fotki

Post autor: miki »

Dzisiejsza sesja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
luzik

Obrazek
kto ośmielił się mnie obudzić?

do Zane w poniedziałek dołączyła Złotowłosa
Obrazek
http://forum.kocipazur.org/viewtopic.php?t=1758
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 21:15 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Nooo kawał kota z niego :wink:
"Teraz prędko, zanim do nas dotrze, że to bez sensu" Król Julian :)
miki

Kociątko coraz bardzie się przywiązuje, teraz jest najlepszy czas na adopcję - ludziska dlaczego Nikt mnie nie chce??
http://img545.imageshack.us/img545/7210/zine02.jpg
będę grzeczny obiecuję - na miarę swoich kocich możliwości.

Kociak szaleje z Duża Kicią, wulkan energii, dostarcza codziennie dużo radości, może być w domku gdzie nie ma innych zwierząt, ale szybko zaprzyjaźnia się ze wszystkimi domownikami, tak więc inne futra mu nie przeszkadzają.
Kochana Czarna Pantera
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Przecudne jest to foto :)
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
miki

Nareszcie koniec antybiotyku, trochę poobserwujemy czy to na pewno koniec leczenia. Miejmy nadzieję że jest już zdrowy. Domek Stały może się zgłosić po aktywnego kota z lekkim ADHD.
miki

Zane zdrów jak ryba. Jak poprawi się pogoda - pokaże się słoneczko, urządzimy sesję zdjęciową i zamieścimy nowsze zdjęcia. Chłopak rośnie jak na drożdżach i coraz bardziej przywiązuje się do karmicieli. Niech zgłosi się Domek Stały, a on na pewno pokocha nową służbę i da im mnóstwo miłości i radości.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

miki pisze:Zane zdrów jak ryba. Jak poprawi się pogoda - pokaże się słoneczko, urządzimy sesję zdjęciową i zamieścimy nowsze zdjęcia. Chłopak rośnie jak na drożdżach i coraz bardziej przywiązuje się do karmicieli. Niech zgłosi się Domek Stały, a on na pewno pokocha nową służbę i da im mnóstwo miłości i radości.
To kiedy szczepienie? :cool:
miki

A muszę sie umówić.
miki

Mały czuje wiosnę. Z dnia na dzień ma coraz więcej energi, chyba chomikował całą zimę i teraz daje upust swojemu „szaleństwu“, wszędzie wejdzie, wszedzie go pełno, Duża Kicia stara się nad nim zapanować i stopuje, jak przeszadza w zabawie. Czasem niestety wprowadza karcenie i mały ucieka na szafę.
miki

Niestety nawrót kociego kataru, wróciły antybiotyki, ale mały chyba nie wie, że jest chory, szaleje ile może. Trzeba było przyciąć pazórki - mam idealny ich odcisk na ręce. W czwartek - piątek kontrola. Leki bierze w miarę cierpliwie, więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
miki

Nici z wizyty u weterynarza, musiałem przełożyć, kontrola około połowy tygodnia. Pastwił się dzisiaj nad Dużą Kicią, nie wiem skąd u niej tyle cierpliwości. Mnie wkurzał a Kicia ostoja spokoju pozwalała mu na wszystko. Porozstawiałem towarzystwo po kątach, za dużo chałasu i futra w powietrzu. Wiem że idzie wiosna, ale depilaci nie musi Kici robić. Sama zostawi na Moni poduszce. :twisted:
Awatar użytkownika
Morri

Jak Zane?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
miki

Zane to wulkan energi, chłopak chyba nie wiem że jest chory i powinien przyzwoicie się zachowywać. Chory tz. stateczny, spokojny, a ten nie potrafi na miejscu usiedzieć choćby chwili. Na szczęście daje sobie podawać leki, przez moment można to tornado utrzymać ale trzeba się śpieszyć z podawanem leków - szybko traci cierpliwość i pazurkami daje znać, że ma dość leków i przymusowego trzymania na rękach. Ale po torturze podawania leków, kiedy wie że nie będę się nad biedakiem znęcać przylepia się domaga pieszczot i niczym nie zrażony chce więcej. Kiedy dam mu delikatnie znać że czas przeznaczony na pieszczoty się skończył, rusza galopem na poszukiewanie Dużej i razem kłusują po domu jak mustangi po prerii. A że schody drewniane to słychać jakby całe stado biegało w górę i w dół.
Awatar użytkownika
Morri

Co ta Kicia bez niego zrobi, jak Zane znajdzie swój domek na stałe? :roll:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
miki

Brzydal wyleczony :tan: ale jeszcze bez szczepienia, zalecona obserwacja i jak nie będzie nawrotu to zastrzyk w kuper i do ludzi. Zdjęcia umieszczę jak zrobię przegląd, tak jak i Rudej.
ODPOWIEDZ